עוגת אבטיח! כן!

תתחילו לגלגל על הלשון את הצירוף הזה – "עוגת אבטיח". כי זה כל כך טעים שאתם מה-זה הולכים להכין את זה! מסוג המתכונים שמצית את הדמיון ומכניס אותי למעבדת מטבח עד שאני מפצחת – ומתאהבת

עוגת אבטיח. מתוך הבלוג "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט

 מתוך הבלוג אז מה את עושה כל היום

עוגת אבטיח. אפרת ליכטנשטדט

מרגישה שקשה לי לכתוב

(לצלם דווקא קל)

כבר כמה חודשים שקשה לי לכתוב

 

אין לי מה

 

זאת אומרת יש לי מה

אבל אני לא רוצה לכתוב על זה

wzf51fx77xpiurb3iuz3-1024x768

מה שמתרחש בחוץ חודר ומטריד את שנתי

ולמרות שאני מנסה להתנתק

משקיטה את הרדיו כל שעה עגולה

לא צופה בטלוויזיה

עוגת אבטיח. מתוך הבלוג "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט

כל זה גורם לי לעצב גדול

בלילה לפני השינה פיצי2 מבקש

"מי-יאש"

שזה "מי האיש"

מצחיק אותי שדווקא במעמד הזה של החושך והמיטה

אני מוצאת את עצמי שרה את המזמורים שאבא שלי שר כל שבת

עוגת אבטיח. מתוך הבלוג "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט

זה שיר שאסף החליט שהוא מתחבר אליו

כי אלוהים לא משתתף

וכך זה הפך להיות שיר הערש שלנו

עוגת אבטיח. מתוך הבלוג "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט

הרבה פעמים כשאני שרה לו את השיר

אני מוצאת את עצמי עם דמעות בעיניים

בקושי מסוגלת להגיע לשורות האחרונות

עוגת אבטיח. מתוך הבלוג "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט

– – – –

מי האיש החפץ חיים

אוהב ימים

לראות טוב?

 נצור לשונך מרע

ושפתיך מדבר מרמה

סור מרע

עשה טוב

בקש שלום

ורדפהו

– – – –

עוגת אבטיח. מתוך הבלוג "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט

והקטנצ'יק הזה

עוד לא יודע לדבר

אבל הוא שר איתי

סומרע עשהטו בקשאלו ורודפאו

ואז הדמעות שלי מתחלפות בצחוק

.
.
.
.
עוגת אבטיח. מתוך הבלוג "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט

אבל אני בכל זאת כאן,

ורוצה להיות כאן

אסקפיזם איז מיי מידל ניים 🙂

והפעם עם-

עוגת אבטיח

כן – בשיא הרצינות

ותתחילו לגלגל על הלשון את הצירוף הזה "עוגת אבטיח, עוגת אבטיח"..

כי זה כל כך טעים שאתם מה-זה הולכים להכין את זה!

מסוג המתכונים שמצית את דמיוני

ומכניס אותי למעבדת מטבח עד שאני מפצחת – ומתאהבת

עוגת אבטיח. מתוך הבלוג "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט

ורק למען הגילוי הנאות אתוודה:

כותבת שורות אלה מעולם לא השתמשה בג'לטין לפני העוגה הזו!

פלוס – מעולם לא רכשתי ג'לטין,

אבל לא משום סיבות עקרוניות,

פשוט כי לא היה לי שום צורך.

אז אם גם אתם כמוני, אל ירא לבבכם – סורו למכולת הקרובה ורכשו אבקת ג'לטין 🙂

ורגע לפני העוגה – התנצלות: העוגה הזו מלכלכת מלא כלים – אוף!

– – – – – – 8<- – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

עוגת אבטיח/ מבוססת לחלוטין על המתכון הזה

 לתחתית

התחתית עשויה מהבצק של עוגת השזיפים של אמא שלי (שאתם חייבים להכין מתישהו הקיץ!)

250 גרם (⅔1 כוסות) קמח רגיל (אפשר חצי מלא חצי רגיל)

1 כפית אבקת אפייה

120 גרם (⅔ כוס) סוכר

150 גרם חמאה (כן!)

ניסיתי עם שמן קוקוס ולא הצליח לי 🙁

¼ כפית מלח

1 ביצה

לג'לי אבטיח

30 גרם אבקת ג'לטין

4-5 כוסות מיץ אבטיח (קצת יותר מרבע אבטיח בינוני)

½ כוס חלב/חלב שקדים (ולא כדאי להשתמש בחלב קוקוס למרות הצילום..זה ממש משתלט)

½ כוס סוכר

½ כוס מיץ לימון טרי

גרידה מלימון שלם

הכנה

מכינים את התחתית:

שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים עד שמתקבל בצק עם פירורים גדולים.

מעבירים את הבצק לתבנית בגודל 35/23 ס"מ או בקוטר 28 ומהדקים לתחתית בגובה אחיד, בעזרת האצבעות.

[לא להשתמש בשום אופן בתבנית מתפרקת!! 0-:]

מכסים בניילון נצמד ושולחים למקפיא לחצי שעה לפחות.

אפשר גם ללילה שלם.

מחממים תנור ל180 מעלות וכשהתנור חם אופים את התחתית כחצי שעה עד שהיא מזהיבה מאד ומשחימה בקצוות.

מקררים לטמפרטורת החדר, עוטפים ושומרים במקרר או במקפיא.

ג'לי

1. שופכים את תוכנון של 2 שקיות הג'לטין שבקופסא (30 גרם סה"כ) לצלחת מרק גדולה מלאה במים ושמים טיימר ל-25 דקות

2. ממלאים מכל של בלנדר גדול בחתיכות אבטיח (בערך רבע אבטיח גדול) וטוחנים לשייק חלק חלק.

צריכות לצאת 4-5 כוסות מיץ.

3. מודדים 2 כוסות מיץ ומעבירים אותן לקערה קטנה. את שאר המיץ מעבירים לקערה גדולה יותר.

4. לקערה הגדולה מוסיפים: חלב, סוכר, מיץ לימון וגרידת לימון. מערבבים היטב.

5. כעבור 25 דקות הג'לטין כבר ספג הרבה מים – מוציאים אותו (אפשר ביד – זה נהיה גוש דביק) ומעבירים לקערה הקטנה שיש בה 2 כוסות מיץ.

6. מערבבים היטב עם מטרפה ומחממים במיקרוגל* בפולסים של 20 שניות בכל פעם.

המטרה היא להמיס את הג'לטין אבל לא לחמם אותו יותר מידי כדי שלא יתפרק. מערבבים בין כל הפעלה להפעלה ומודדים את טמפרטורת המיץ עם האצבע. כאשר המים חמימים והג'לטין נמס אפשר לעבור הלאה.

7. השוואת טמפרטורות:

כדי לא להבהיל את הג'לטין אנחנו צריכים לערבב בין הקערות בצורה הדרגתית: מוסיפים חצי כוס מיץ קר למיץ החם ומערבבים וכך ממשיכים הלאה עד שהקערה החמימה כבר פושרת. עכשיו אפשר לאחד בין הקערות לכלי אחד גדול.

*אם אין לכם מיקרוגל (למה??) אפשר גם לעשות את הפעולה בסיר קטן על האש אבל לחמם רק עד שהמיץ חמים (60 מעלות) וחס וחלילה לא להגיע לרתיחה 😉

הרכבה

מכינים מקום במקרר לעוגה!

מוציאים את התחתית האפויה והקרה ומוזגים אליה בזהירות את המיץ אבטיח.

מעבירים את העוגה למקרר – היא תהיה מוכנה בעוד כ-5 שעות והכי מומלץ לקרר לילה שלם.

זה מאאאוד נוזלי אז תרכיבו אותה במקום קרוב למקרר כדי לא לשפוך על עצמכם את כל העוגה:)

אחרי כמה שעות כשהיא מתייצבת מכסים אותה בניילון נצמד.

מקשטים בעלי נענע לפני ההגשה 🙂 העוגה הכי טעימה ביומיים הראשונים שלה. ת-ה-נ-ו-!!

+ + +הכנתם את העוגה? ספרו לי – #תייגו #אותי – פייסבקו אותי :))

+ + +התבנית העגולה והמדהימה של העוגה היא של הקרמיקאית המוכשרת זהר שחם 🙂עוגת אבטיח. מתוך הבלוג "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט

*** רוצים להכין עוד דברים מופלאים עם אבטיח?

נסו את זה:

סלט אבטיח, תרד ואדממה