מתוך הבלוג של לימור תירוש
חלק מהסוד של עוגיות טעימות הוא פריכות הבצק שנוצרת משילוב נכון של חמאה וקמח, ומהאווריריות שמעניקות הביצים. הוסיפו לזה את הצורך בחומר שיאחד את התערובת – נכון, ביצים ושומן – ותקבלו טעימה מהבעיה.
היו ברשותי סילאן, מייפל, טחינה גולמית, ממרח שקדים, תמרים, אגוזים, שקדים, שומשום, קוקוס, פצפוצי אורז מלא, אבקת קקאו איכותית ושוקולד מריר – חומרי גלם שלכל הדעות הם בריאים וטעימים, והיידה – נכנסתי למטבח.
מה שמוצלח בעוגיות האלה הוא שהן נשמרות לאורך זמן במקרר, ומתאימות הן כעוגייה מתוקה כשיש צורך בנחמה והן כחטיף אנרגיה כשהגוף זקוק למזון מעורר. ולכל אלה שטבעונות רחוקה מליבם, אני מאמינה שדי תופתעו מהביס הבא.
כדורי תמרים ושומשום
חומרים (ל-30-35 עוגיות):
חצי חבילת תמרים בוואקום (225 גרם)
רבע כוס מים
רבע כוס סילאן
חצי כפית קינמון
שליש כוס טחינה גולמית
75 גרם קשיו טבעי
75 גרם פיסטוקים טבעיים
100 גרם אגוזי מלך
חצי כוס שומשום
אופן ההכנה:
מחממים בסיר תמרים, מים, סילאן וקינמון, מערבבים היטב עד קבלת מחית חלקה וללא גושים.
מסירים מהאש, מצננים עשר דקות ומוסיפים טחינה גולמית. מערבבים היטב.
בינתיים קולים על מחבת את כל האגוזים על אש קטנה ותוך ערבוב מתמיד עד שיתקבל מרקם פציח.
מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים גס.
מוסיפים את האגוזים למחית התמרים ומערבבים. מניחים בצד ל-15 דקות.
מחממים תנור ל-150 מעלות.
מרטיבים מעט את הידיים, מגלגלים לכדורים ומצפים אותם בשומשום.
מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 25 דקות.
מצננים בתבנית ומאחסנים בקופסה אטומה במקום מוצל.
.
עוגיות טבעוניות נוספות של לימור תירוש:
עוגיות שוקולד ופצפוצים
.
.
.
.
.
.
.
.
בראוניז טבעוניים
.
.
.
.
.
.
.
.