המתכון מתאים להכנה בתבניות אישיות או בתבנית קוגלהוף בגודל 26.
התוצאה מובטחת גם בשילוב תוספות כגון חמוציות, צימוקים, פצפוצי שוקולד, או כל תוספת שאוהבים.
בתיאבון!
מצרכים (לכ- 8 יחידות אישיות או תבנית גדולה):
3 ביצים
1.5 כוסות סוכר חום
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל – 10 גר'
3/4 כוס טחינה גולמית אחוה 100% טבעי
1 כוס מיץ לימונדה (מוכן) או תפוזים
לקישוט התבנית
4 כפות טחינה גולמית
1כפית קינמון
1/2 חבילת שומשום
אופן ההכנה:
- מערבבים את הטחינה הגולמית עם הקינמון. מברישים את התבניות בטחינה ומפזרים שומשום, כך שידבק לדפנות.
- טורפים ידנית בקערה את הביצים, הסוכר וסוכר הווניל עד שהתערובת מבהירה. מוסיפים את השמן ומיץ הלימונדה בהדרגה ותוך כדי בחישה.
- מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
- מטמיעים בתוך התערובת את הקמח ואבקת האפייה. בשלב זה ניתן להוסיף 1/2 כוס חמוציות, צימוקים, פצפוצי שוקולד וכד'.
- יוצקים את התערובת בתבניות אישיות אשר צופו בטחינה ושומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעולת למשך כ- 40 דקות ועד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא יבש.
***
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי" ובאדיבות חברת "אחוה".