סלט תפוחי אדמה, שעועית ירוקה, עגבניות שרי, חסה וסלמון חלוט

לימור לניאדו-תירוש, בעלת הבלוג "מטבח מקומי" הוציאה ספר בישול חדש בשם "מנה עיקרית", שכולו מוקדש ל… מנות עיקריות. מתוכו, קבלו מתכון לסלט ניסואז מיוחד, עם סלמון

סלט תפוחי אדמה, שעועית ירוקה, עגבניות שרי, חסה וסלמון חלוט

סלט תפוחי אדמה, שעועית ירוקה, עגבניות שרי, חסה וסלמון חלוט. צילום: לימור תירוש

החומרים:

400 גרם פילה סלמון חלוט, מפורק לפיסות (ראו מתכון בהמשך)

4 ביצים

3 תפוחי אדמה בינוניים

200 גרם שעועית ירוקה טרייה

20 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים

לבבות פנימיים של חסה ערבית

15 זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים

2 כפות צלפים

לרוטב:

3 פילטים של אנשובי, קצוצים קטן

¼ כוס שמן זית

¼ כוס מיץ לימון

2 כפות מיונז

2 כפות יוגורט סמיך

1 כפית חרדל דיז'ון חלק

1 שן שום, קצוצה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מבשלים ביצים קשות, אבל 6 דקות בלבד, כדי שהחלמון יישאר רך במרכזו. מעבירים לקערה עם

מים קרים, קולפים וחוצים רק לאחר צינון.

2. מבשלים תפוחי אדמה עד שהם רכים, אבל לא יתר על המידה. מקררים, קולפים וחותכים לקוביות

של 2 ס"מ.

3. בסיר בינוני מרתיחים מים. קוטמים את השעועית וחולטים 5 דקות. מסננים ומעבירים לקערה

עם מי קרח.

4. מערבבים בצנצנת את כל חומרי הרוטב ומנערים היטב.

5. מעבירים לקערה את חומרי הסלט מלבד הסלמון והביצים, מוסיפים את הרוטב ומערבבים. מסדרים מעל את פיסות הסלמון וחצאי הביצים, ממליחים מעט ומגישים.

אופן הכנת הסלמון החלוט:

מבשלים בסיר בינוני ומביאים לרתיחה עדינה:

½ ליטר מים

½ כוס חומץ בן יין אדום או לבן

½ כוס שמן זית

צרור תימין

1 בצל לבן קטן, קלוף וחתוך לרבעים

1 עלה דפנה

½2 כפות מלח גס

½ כפית גרגירי פלפל אנגלי

מוסיפים את הסלמון וחולטים 6 דקות תוך הקפדה על בעבוע קל (מוודאים שאין רתיחה).

מכבים את האש ובעזרת כף מחוררת מוציאים את נתחי הסלמון לצלחת. מקררים ומפוררים לפי מבנה הדג.

"מנה עיקרית" / לימור לניאדו-תירוש, הוצאת מטר, לרכישה לחצו כאן"מנה עיקרית" / לימור לניאדו-תירוש, הוצאת מטר, לרכישה לחצו כאן