סלט סלק בריא ורענן

נשאר לכם סלק מהחזרת? הנה מתכון לסלט בריא ומרענן, באדיבות השף של רשת קפה גרג, נדב מרום

סלט סלק

סלק הוא אחד הירקות הכי בריאים שיש, ובין סגולותיו ניתן למנות מניעת מחלות לב, חיזוק המערכת החיסונית, בריאות מערכת העיכול, השמדת תאים סרטניים, הורדת לחץ דם טיפול בעצירות וטיפול באנמיה.

למעשה, החסרון היחיד בירק העל הזה הוא נטייתו לצבוע כל מה שנקרה בדרכו, מפנים ומבחוץ, אז לא להיבהל ולרוץ למיון אם השתן שלכם מאדים, וכמו כן, אל תכינו את הסלט הזה, ובאופן עקרוני אל תאכלו סלק כשאתם לבושים בבגדים לבנים.

המצרכים (ל-2 מנות) ואופן ההכנה:

1 סלק גדול, מקולף וחתוך לרצועות בעובי גפרור

1/2 בצל סגול קטן, חתוך לרצועות דקות מאוד

50 גרם (2 חופנים) עלי בייבי באק צ'וי/בייבי תרד

1 פלפל אדום, שרוף על אש גלויה, מקולף וחתוך לרצועות

25 גרם (חופן קטן) חמוציות

40 גרם אגוזי מלך

2 כפות שמן זית

1 כף מיץ לימון טרי

1 כף סילאן

מלח ופלפל

2 כפות בוטנים גרוסים מפוזרים מעל הסלט

אופציה לאחרי הפסח: 40 גרם קרוטונים

אופציה לפינוק: לפזר מלמעלה גבינה עשירה כגון רוקפור, קממבר או פטה כבשים.

בתיאבון

צילום: אסף לב