סוכר, סמים ונעלי עקב

לכל אחת החומרים שמשמחים אותה. על נעליים איטלקיות, המון סוכר, ועוגת גבינה מושלמת אחת.

עוגת גבינה

נעלי עקב

חצי מהאנשים שאני מכירה מכורים לפרוזק או נגזרותיו. אני לא. אני מסתפקת בסוכרים, ואם המצב ממש קשה אני משקיעה בנעליים. כי שלא כמו פגישה עם פסיכולוג, מגדת עתידות או הפי האואר בפאב, נעלים מחזיקות לאורך זמן ומחזירות את ההשקעה ביג-טיים. לכן, כשהבנתי בוקר אחד שלא אסע בקרוב לחופשה ממושכת בקאריביים, וגם אם כן – המינגווי כבר לא שם – הזמנתי את ניצה לתחרות זלילת עוגות. כדרכם של אנשים הגונים, ניצה לא פנויה לפני חמש אחה"צ, אז היה לי זמן לקפוץ לרומא (וירטואלית, כן?), ובעודי בפיג'מה האהובה עלי התחלתי לשוטט באתרים: שוטטתי לי באתר eShoes, שהוא חנות מקוונת לנעליים, אביזרי אופנה ותיקים יוקרתיים מאיטליה (כי לכל אחת יש issues עם נעליים איטלקיות). בנוסף למחירים האטרקטיביים המדלגים על פערי התיווך וכל זה, גם ניצלתי את הנחות סוף העונה לטובתי. מצאתי שם יצרנים איטלקיים ובאמצעות כרטיס האשראי (ביררתי וסיפרו לי שהקניה מאובטחת לחלוטין בסטנדרטים מחמירים) הבטחתי לעצמי  משלוח אישי שיגיע עד הדלת תוך 7 ימי עבודה תמורת 35 ₪ עבור דמי המשלוח.

סוכר (וקצת תרבות)

את הפייב אוקלוק עשינו בסניף החדש של אידלסון 10 במוזיאון העיצוב של חולון, וגם יש את קולקציית המתוקים הטעימים של טארטים, עוגות בחושות, עוגות מוס, ומיני הפטיפורים המפורסמים של הרשת. התערוכה החדשה, אגב, אסתטית מאוד ומציגה על גבול העיצוב והאמנות את מפגש ההיי-טק עם החומרים הבסיסים של הטבע והתרבות. יש בה אדפטציות צעירות לחפצים וותיקים, ואמירה שהעתיד טמון בפשטות. בואו נגיד שעולם העיצוב השכלתני והקריר הבין, לפחות בתערוכה הזאת, את מה שאני כבר הבנתי מזמן –  שאת התשובות ניתן למצוא אך ורק במעמקי הלב.

בכל מקרה, יצאתי משם עם כרס מאוד גדולה ואם לא אצליח להעלים אותה עד לשבוע הבא, נכון לנעליים החדשות שלי מבחן רציני. אבל מקסימום – אם הם לא באמת יתאימו ולא אעשה בהן שימוש, אוכל כמובן להחזיר אותן באריזה המקורית –  לי זה נראה כהימור ממש ממש שווה.

ועכשיו סמים (כל אחת והסם שלה)

עוגת גבינה אפויה – אידלסון 10

החומרים לעוגה בקוטר 20 ס"מ:

לבצק הפריך:

  • 200 גר' חמאה רכה
  • 1 חלמון
  • 2/3 כוס קמח
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 2/3 כוס מים פושרים
  • 1/2 1 כוסות קמח

למילוי:

  • 1/4 1 כוסות שמנת מתוקה
  • 200 גר' שוקולד לבן
  • 4 ביצים
  • 200 גר' גבינת שמנת
  • 250 גר' גבינה לבנה 9%
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • גרידת לימון

אופן ההכנה:

הבצק הפריך:

  1. מועכים את החמאה בקערה, מוסיפים את החלמון ו-2/3 כוס קמח ומערבבים היטב.
  2. ממיסים את הסוכר והמלח במים ומערבבים הכול יחד לכדי מסה אחידה במעבד מזון. מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את שאר הקמח (1/2 1 כוסות) לערבוב נוסף קצר. מקררים למשך ארבע שעות.
  4. מרדדים את הבצק לעובי 5 מ"מ ומניחים בתבנית. מקררים שוב 15 דקות.
  5. אופים את הבצק בתנור שחומם מראש לחום נמוך של 160 מעלות למשך רבע שעה, עד שמזהיב. מקררים היטב את הבצק.

המילוי:

  1. מחממים מחצית מן השמנת המתוקה וממיסים בתוכה את השוקולד הלבן באמצעות מטרפה.
  2. מערבבים בקערה נפרדת את הביצים, הגבינות, הסוכר ויתר השמנת המתוקה. מערבבים יחד במטרפת יד (או ערבוב קצר במיקסר) לכדי מסה אחידה.
  3. מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס ומעט גרידת לימון ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

העוגה:

  1. יוצקים את המילוי על הבצק המקורר ואופים בחום נמוך של 120-150 מעלות למשך שעה ו-5 דקות.
  2. מקררים את העוגה כ-40 דקות בטמפרטורת החדר ומניחים במקרר למשך לילה על מנת שתתייצב.

אפשר לקשט בפרי ובשמנת חמוצה שעורבבה עם אבקת סוכר (על גביע שמנת שמים 50 גר' אבקת סוכר ומערבבים לתערובת חלקה).

וזאת התוצאה: