מתכונים למנגל, גרסת הבלוגרים

הזמינו אתכם למנגל עצמאות ונתקעתם בלי רעיון שיוציא מכולם וואו? 3 מתכונים של בלוגרי אוכל מובחרים

מנגל

מתוך "I Love food – הפוסטים הכי טעימים ברשת".

יום העצמאות הוא יום למפגש עם חברים, צחוקים, דשא וכמובן בשר על האש. אבל איזה בשר, סטייקים, פרגיות, או שיפודים צמחוניים? עם מרינדה, או בלי? ומה אפשר להביא לקינוח שישרוד את ההמתנה ועדיין יגנוב את ההצגה.

במאמר הזה נרכז עבורכם את הלינקים שאספנו לקראת יום העצמאות, שמתאימים כמובן גם לאירועים אחרים בשנה.

סלט עדשים מרענן מהבלוג I love food

לבלוג I love food

מסלטי הדגל במטבח שלי – שמתאים מאוד מאוד לעונת המנגלים והפיקניקים.

הוא בריא, טעים, לא מכביד על הבטן ויש לו את אפקט ה"וואו" – בעיקר בקרב אנשים שלא רגילים לאכול עדשים בתוך סלט.

נזדקק ל:

2-3 כוסות עדשים שחורות מבושלות (סיר עם הרבה מים, מבשלים בלי מלח כחצי שעה – עד שהעדשים מוכנות, לא רכות מדי) ומצוננות.

חצי צרור פטרוזיליה (או כוסברה או גם וגם) קצוצה

חצי צרור נענע קצוצה

1 בצל סגול קצוץ דק

1-2 כפות לימון כבוש, קצוץ

1 שן שום כתושה

2-3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור – כמה שאוהבים.

וכך עושים:

מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה, טועמים, מתבלים ונמאפסנים בקירור עד ההגשה.

תוספות שוות: רבע לימון קצוץ עם הקליפה או כף של לימון כבוש קצוץ.

פרגיות על האש – מהבלוג "ביסטייל, אוכלים ונהנים".

מתוך הבלוג "ביסטייל, אוכלים ונהנים".

פרגיות על האש אצלי זה אחד הדברים שאני אוהב באמת. בדרך כלל אני אוהב לפלט את הבשר בעצמי עם סכין גלובל גמישה וקטלנית ולהסיר את הבשר לבד מהעצם.

עשיתי חישוב, זה לא כלכלי בכלל ועדיף לסמוך על הקצב שיעשה עבורכם את העבודה כי מקילו אחד כרעיים תקבלו חצי קילו פרגיות ובחישוב פשוט, זה לא לעניין.

תיבול הפרגיות הוא מאוד קל. אין הרבה חוקים ויש הרבה גמישות לפי מה שאוהבים אבל זהו העקרון הבסיסי לתיבול סמי-טריאקי:

כוס רוטב סויה (עזבו את קיקומן, גיליתי את יאמאסה, מעולה)

כוס רסק עגבניות

כוס דבש

½ כוס חומץ אורז (אין לכם? שימו מיץ לימון. גם טוב)

כף או 2 שמן סומסום

כף חומץ בלסמי

2 שיני שום כתושות

אפשר להוסיף יין אדום, רוטב צילי מתוק, תבלינים יבשים כמו פלפל שחור, פלפל גרוס ועוד. הודות לחוצפה הישראלית שלנו, כל אחד יכול לעשות מה-בראש-שלו).

הכנה:

מכניסים את הכל לסיר קטן, מביאים לרתיחה קלה ובוחשים תוך כדי ביעבוע.

אם הרוטב יצא לכם סמיך, אפשר להוסיף כף קורנפלור ולערבב עד לקבלת סמיכות.(קיצור דרך, ערבבו את הכל בבלנדר)

זהו.

אפשר להשרות את הפרגיות טרם הבאתם לצליה במקרר ערב לפני או לפחות שעתיים קודם.

אם לא הספקתם, לא נורא. קחו מברשת והברישו את הפרגיות כשהן עולות למנגל. עשו כך פעמיים משני צידי הבשר.

הגעתם למנגל, דבר ראשון מומלץ לשמן את הרשת. הגרסה המסורתית שאין לה אחיזה או סיבה היא למרוח שמן עם בצל. הדבר היחידי שיש אולי זה הריח הטוב אבל זהירות. אורחים לא צפויים עלולים להדבק אליך בשעת הכנת הבשר. קח את זה בחשבון.

מתי הופכים:

נתחיל בכלל הכי חשוב. בבשר לא נוגעים. נותנים לו להגיע למזבח אחר כבוד. מניחים פעם אחת. אם יש לכם גריל שווה כזה עם פסים ואתם רוצים להרשים, מותר לכם אחרי החריכה הראשונה לעשות סיבוב של 45 מעלות אחרי 5 דקות.

הופכים כאשר אתם בטוחים שהבשר כבר לא נדבק לרשת והתקבל צבע יפה של צריבה.

יש עוד סימן אחד והוא גם מתאים לאוכלי הבשר והוא ברגע שאתם רואים שהצד העליון התחיל להזיע אבל מעבר לזה, שרפתם את הבשר וחבל.

עוגת לימון בחושה / מהבלוג room for dessert

לבלוג room for dessert

עבור תבנית אינגליש קייק גדולה אחת או 2 חד-פעמיות

רכיבים:

4 ביצים, מופרדות

190 גרם (כוס פחות כף) סוכר

200 גרם (כוס וחצי פחות 2 כפות) קמח

2 לימונים – מיץ וגרידה

3 כפות שמן

3 כפות חלב / מים / מיץ תפוזים / יוגורט

10 גרם (1 שקית) אבקת אפיה

קורט מלח

לציפוי:

מיץ מלימון אחד

2-3 כפות אבקת סוכר – בתור התחלה (יש צורך בעוד להמשך)

הכנה:

1. מחממים תנור ל – 180 מעלות. טורפים היטב את החלמונים והסוכר יחד עד להתבהרות התערובת (2-3 דקות).

2. מוסיפים את הגרידה משני הלימונים, השמן, המלח, אבקת האפייה ומיץ הלימון. טורפים לתערובת אחידה.

3. מוסיפים את הקמח ואת 3 כפות החלב (או התחליף שבחרתם לו מהרשימה) וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.

4. מקציפים את החלבונים לקצף רך (אך לבן בצבעו. כ-4 דקות בקיטשן אייד שלי). מוסיפים אותם לבלילת העוגה ומערבבים אותם פנימה בתנועות קיפול עדינות.

5. מעבירים את העוגה לתבנית אינגליש ששומנה וקומחה, או לחילופין מרופדת בנייר אפיה. אופים כ-40 דקות (אבל מתחילים לבדוק את מבחן הקיסם כבר אחרי 30, כדי ללכת על בטוח). העוגה מוכנה כאשר קיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.

6. אם בוחרים להכין את הציפוי – לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין, מערבבים בקערה קטנה את מיץ הלימון ואת אבקת הסוכר. לאט לאט מוסיפים עוד אבקת סוכר פנימה – כף אחת בכל פעם – עד לקבלת מרקם סמיך אך עדיין כזה שניתן למרוח בקלות. אם סמיך מדי כמובן אפשר תמיד לתקן עם עוד קצת מיץ לימון. את הציפוי המוכן יוצקים על העוגה ומחכים כשעתיים להתגבשות.

לעוד מתכונים וטיפים למנגל מושלם