טבעונות היא כבר מזמן לא טרנד חולף, ויש יסוד להניח כי אל רבים משולחנות החג בשבועות הקרוב יסבו גם אנשים שאינם צורכים מוצרים מן החי כלל, אם מסיבות בריאותיות ואם מסיבות הומניות או אחרות.
אז בין אם אתם טבעונים, ובין אם אתם מארחים טבעונים בחג, אין סיבה שתתפשרו על הטעמים של המנות הקלאסיות.
לפניכם 3 מתכונים עשירים, טעימים, לבנים ומרשימים, על טהרת עולם הצומח.
הכנה לצילום ויצירת המתכונים: מאיר רוזנברג – שף ראשי מלון רימונים גלי כנרת.
***
עוגת "גבינה" פירורים טבעונית
חומרים למלית:
500 גרם ממרח טופו
250 סמ"ק קרם קוקוס
250 סמ"ק שמנת צמחית מתוקה
2 חבילות פודינג וניל
3 כפות סוכר
1 כף גרידת לימון
חומרים לפירורים:
1 כוס קמח
2 כפות אגוזים טחונים
2 כפות סוכר חום
60 סמ"ק שמן
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כול חומרי המלית, עד לקבלת מרקם אחיד.
2. מערבבים את חומרי הפירורים עד לקבלת בצק אחיד.
3. מחלקים את הבצק. 2/3 מהבצק משטחים בתבנית עגולה.
4. את הבצק אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-10 דקות ולאחר מכן מקררים אותו.
5. את השליש הנותר אופים במקביל ולאחר שהוא מתקרר, מפוררים את הבצק ביד או בעזרת בלנדר.
6. את מלית בוזקים מעל תחתית הבצק ועל המלית מפזרים את פירורי הבצק
7. מכניסים למקרר לפחות ל-5 שעות או שעה למקפיא.
***
בלינצ'ס טבעוני
חומרים לבלילה:
2 כוסות קמח
1 חבילה אבקת אפיה
2 כפות סוכר
2 כפות שמן
1.5 כוסות מים
1 כוס חלב סויה
חומרים למלית:
400 גרם ממרח טופו
4 כפות אגוזים קצוצים
4 כפות חמוציות
3 כפות מייפל
200 גרם מרגרינה
200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כול חומרי הבלילה ונותנים למסה לנוח כ-10 דקות (במידה והמסה לא מספיק דלילה ניתן להוסיף מעט מים).
2. ממיסים מעט מרגרינה במחבת (רצוי מחבת טפלון).
3. בוזקים את הבלילה למחבת בעזרת מצקת ויוצרים שכבה דקה מאוד של המסה.
4. כאשר הבלילה מקבלת צבע חום (בערך דקה), הופכים את הבלינצ'ס לצד השני ומבשלים עד לקבלת צבע זהוב.
5. מערבבים את כל חומרי המלית.
6. לאחר שהבלינצ'ס קר, מניחים את המלית במרכז הבלינצ'ס, מקפלים משני צדדיו ומגלגלים.
7. בהגשה ניתן לגרד שוקולד מריר מעל הבלינצ'ס.
***
קרם ברולה על בסיס טבעוני ללא מוצרי חלב
חומרים ל-5 מנות:
600 סמ"ק חלב קוקוס
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף קורנפלור
1/4 כוס מים
2 כפות סוכר חום
אופן ההכנה:
1. מבשלים על חום נמוך את חלב הקוקוס עם הסוכר (1/2 כוס) והתמצית וניל.
2. לאחר רתיחה ממשיכים בישול על חום נמוך עוד 3 דקות.
3. מערבבים את הקורנפלור עם 1/4 כוס מים קרים ומוזגים לחלב קוקוס הרותח, מערבבים ולאחר רתיחה מכבים את האש.
4. מוזגים את הרוטב לקערות חרס (קטנות) ומקררים עד לקבלת מרקם קשה
5 מפזרים את הסוכר החום בכל קערה ובעזרת ברנר ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל.
6. מקררים ומגשים.
***
הכנה לצילום ויצירת המתכונים: מאיר רוזנברג – שף ראשי מלון רימונים גלי כנרת