מתכון להמבורגר אסייתי

מתכון מקורי ומפתיע למנגל של יום העצמאות: המבורגרים ביתיים בניחוח אסייתי משגע, עם לחמניות באן מאודות, מיונז יוזו ודבש וקטשופ קארי

המבורגר אסייאתי

יום העצמאות על האש המבורגר אסייתי. צילום: יחצ מסעדת טאטאמי

אם בא לכם להפתיע את המשפחה והחברים ביום העצמאות עם המבורגרים שהם כנראה עוד לא טעמו, המתכון הזה הוא בשבילכם. את ההמבורגרים האלה מכינים בבית מההתחלה ועד הסוף, מהיצירה של לחמניות הבאן המאודות, דרך הכנת הרטבים ועד ההגשה המרהיבה, שכל פרט קטן חשוב בה.

מצרכים להכנת המבורגר (כ-20 המבורגרים)

½ קילו בשר כתף טחון גס

½ קילו בשר שפונדרה טחון גס

50 גרם רוטב סויה

4 יחידות שורש למון גרס חצויות וקצוצות דק

20 גרם פלפל אדום חריף קצוץ דק

30 גרם שום

40 גרם גינגר מגורד

קליפה מ-4 לימונים (לפי הטעם האישי)

60 גרם בצל ירוק קצוץ דק

 ציוד נדרש להכנת המבורגרים:

קערת עירבוב

כף עירבוב

קופסא לאיחסון

מכתש ועלי

אופן הכנת המבורגרים:

בעזרת מכתש ועלי מועכים היטב את הלמון גראס, הפלפל, השום והג'ינג'ר

מערבבים בעדינות את כל החומרים יחד (להימנע מלישה)

שומרים בקירור

ליצירת המבורגר שוקלים 70 גרם מהתערובת ומכדררים לקציצת המבורגר בינונית.

מצרכים להכנת לחמניות באן (כ- 20 לחמניות):

440 גרם קמח + 30 גרם קמח נוספים

10 גרם שמרים יבשים

50 גרם סוכר לבן

290 גרם מים

10 גרם מלח

40 גרם שמן קנולה

10 גרם אבקת אפייה

ציוד נדרש להכנת לחמניות באן:

מלוש

נייר פרגמנט חתוך

קלף

כלי לאידוי

סיר לאדים

אופן הכנה – לחמניות באן:

מכניסים למלוש 440 גרם קמח, שמרים, סוכר ומים ולשים היטב במשך 3 דקות.

מוסיפים מלח ושמן וממשיכים ללוש עד 5 דקות נוספות. מניחים את הבצק לנוח מכוסה עד שהוא משלש את נפחו.

לאחר ההתפחה מוסיפים לבצק את אבקת האפייה ואת שארית הקמח ולשים עוד 4 דקות.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומכדררים לחמניות של 50 גרם כל אחת. חשוב שפני הלחמניה יהיו חלקים. מניחים כל לחמניה על נייר פרגמנט.

מכסים את הלחמניות בשקית ניילון ומניחים להם לטפוח עד שיכפילו את נפחם.

מניחים את הלחמניות מעל כלי לאידוי ומאדים עד לפני שהלחמניות מבריקים

שומרים בהקפאה

מתכון למיונז דבש יוזו

מצרכים: מיונז, דבש, 100 מל' יוזו

אופן הכנה: מערבבים היטב את כל החומרים יחד

מתכון לקטשופ קארי

מצרכים: כוס קטשופ, כף קארי אדום, כף קארי מסמן, 100 גרם שמן

אופן הכנה: מחממים סיר רחב עם שמן ומטגנים את שני סוגי הקארי, מורידים מן האש, מוסיפים את הקטשופ ומערבבים עד לאיחוד, שומרים בקירור

יום העצמאות על האש המבורגר אסייתי. צילום: יחצ מסעדת טאטאמי

שלב אחרון – ההגשה

החומרים:

2 המבורגרים של 80 גרם כל אחד (ראו מתכון)

20 גרם רוטב סויה

20 גרם שמן קנולה

2 לחמניות באן מאודות וחתוכות באמצע (ראו מתכון)

4 פרוסות דקות של מלפפון

ציוד נדרש:

מחבת

מלקחיים

אופן הכנה:

מחממים מחבת/גריל/פלנצ'ה עם שמן

צורבים את ההמבורגר על אש גבוהה ומבשלים לפי מידת העשייה הרצויה

לפני ההוצאה מוסיפים רוטב סויה ומורחים את שני צדדי ההמבורגר ברוטב

תוספות:

30 גרם קטשופ קארי (ראו מתכון)

30 גרם מיונז יוזו ודבש (ראו מתכון)

30 גרם מיקס עשבים

30 גרם קימצ'י

40 גרם בטטה/בצל בטמפורה

צורת הגשה:

מגישים שתי לחמניות באן מאודות עם ההמבורגר בתוך כל אחת מהן.

מעל כל המבורגר מניחים 2 פרוסות דקות של מלפפון ומגישים ביחד עם תוספות ורטבים.

המתכון באדיבות רשת מסעדות טאטאמי חיפה