מרק שומר שורש סלרי

השילוב של שומר ושורש סלרי, עם הטעמים הברורים והאופייניים לכל אחד מהם בנפרד, יוצר מרק טעים ופשוט להכנה. מיה בן צבי, יוצאת מאסטר שף, עם המתכון וההסברים

מרק ושומר

צילום: איריס חיון

שורש הסלרי חילחל למטבח שלי לאט לאט, ובחורף הזה הפך לכוכב קבוע. עם שומר יש לי רומן ארוך. השילוב של שניהם, עם הטעמים הברורים והאופייניים לכל אחד מהם בנפרד מוליד מרק פשוט ביותר להכנה, שמוכיח שכשנותנים לירקות להתבטא – הם לא זקוקים לשום תגבור, ושאליו מתכוונים כשאומרים שכל המוסיף גורע.

מצרכים ל-4 מנות:

4 כפות שמן זית
2 כוסות שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות קטנות
2 כוסות שומר נקי וחתוך לקוביות קטנות
ליטר מים
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

בסיר עם תחתית עבה מחממים את השמן, ומטגנים את השומר והסלרי תוך כדי בחישה עד שמתרככים מעט.
מוסיפים את המים, ומבשלים עוד כחצי שעה.
טוחנים, מסננים, וממליחים.
אם המרק סמיך משי – מוסיפים מעט מים, אם הוא דליל מדי, מבשלים על אש קטנה עוד כמה דקות.

בתיאבון

*****

השפית מיה בן צבי, יוצאת מאסטר שף, תתארח במטבח של רמה ביישוב נטף עם סדרה של ארוחות קונספט מקוריות. בכל אחת משלוש הארוחות יתקיים קונספט שונה ומעניין. הארוחות יתקיימו ב-3.3, ב-2.4 ובתאריך נוסף שיתפרסם בהמשך. לפרטים והזמנות – 02-5700954.