מעקוד לה פוארו

הקסם של המנה הזו טמון בטעמים הנפלאים של הכרישה, במתיקות הבטטה ובפיקנטיות של הפלפל הגרוס, היוצרים שילוב נהדר שמתאים לכל ארוחה

בחורה עם מחשב נייד

החלטתי להציע גרסה כיפית לקציצות ירק אותנטיות טעימות, שאני נוהג להכין בעיקר לסדנאות הבישול שאני עורך. הקסם שלה טמון בטעמים הנפלאים של הכרישה, במתיקות הבטטה ובפיקנטיות של הפלפל הגרוס, היוצרים שילוב נהדר שמתאים לכל ארוחה. המנה הזו קלה ופשוטה להכנה והיא תתאים להגשה לצד מנות מגוונות מאוד.

כאן לפניכן רשימה מפורטת של המצרכים שצריך לצטייד בהם על מנת להכין את מעקוד לה פוארו:

10-12 קציצות בגודל בינוני

3 תפוחי אדמה מסוג דזירה אדום

2 בטטות

כ-2 כפות מלח גס

בצל קצוץ

5 גבעולי כרישה, קצוצים

שן שום קצוצה

1/2 כוס כוסברה  קצוצה

כוס פטרוזיליה קצוצה

כף וחצי פלפל גרוס

כפית כורכום

כפית קארי

3-4 ביצים

שמן לטיגון עמוק

מעקוד

 אופן ההכנה:

1. מבשלים בסיר מלא מים את תפוחי האדמה והבטטות  בקליפתם, עד שהם רכים לחלוטין. מסננים.

2. מחממים תנור ל-200 מעלות.

3. מעבירים את תפוחי האדמה והבטטה לתבנית גדולה ומפזרים מלח גס סביב על מנת שיספוג את הנוזלים. אופים כ-20 דקות, מוציאים ומצננים. לאחר שהתקררו מקלפים את הבטטות ואת תפוחי האדמה ומועכים אותם בקערה לחתיכות גסות.

4. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. במחבת מחממים היטב את השמן לטיגון עד שהוא חם מאוד, ובעזרת כף מעבירים כף תערובת בכל פעם. הופכים ומזהיבים גם מצדה השני. מוציאים לנייר סופג ואוכלים חם או קר.

5. אפשר להגיש לצד טחינה ירוקה או מטבוחה אלג'יראית.

** הכותב הוא השף אבי לוי, שספרו "טעמים של בית" יוצא בקרוב. זהו ספר מתכונים שמביא אל מטבחנו את תרבות הבישול הענפה של צפון אפריקה, זו שהשפיעה רבות על התרבות הקולינרית בישראל

הספר מאגד בתוכו את כל מה שאבי לוי יודע, מכיר, אוהב ויוצר עם פרודוקטים גבוהים בהשראת המטבח השורשי ממנו בא.

ספר שף

צילום: יח"צ