מאפינס מתוקים ומלוחים

מה אתם מעדיפים – מאפינס מתוקים או מלוחים? למה לבחור אם אפשר פשוט להכין את שניהם בזריזות עם מצרכים בסיסיים שיש בבית

פרמזן

"היי אבאל'ה, מה עניינים? אתם בבית? יופי מעולה. אנחנו באוטו עכשיו. עוד שעה אצלכם.
כן אבא. גם הנכדים שלך כאן. אף אחד לא רוצה לאמץ אותם, מה אני יכול לעשות.
אם אנחנו רעבים? אוהו ועוד איך! נכון ילדודס?? (כן….!!!)
מה בא לנו לאכול? נו אבא מה שבא לך. העיקר שהילדים יאהבו ושיהיה לזה טעם של פיצה לא קנויה.
והם גם רוצים משהו מתוק בסוף. עם קצפת ככה מלמעלה עדיף. ו..אבא….."?

כן, בן שלי?

"בחייך, אל תטרח יותר מדי"

המעבר החד מאבא לסבא טומן בחובו שינויים משמעותיים כמו להשתמש בביטויים מוזרים כגון "טומן בחובו" וכדומה, אבל לכולי עלמא, (כן גם כולי עלמא) השינוי הבולט ביותר חוץ מקרחת, כרס וכתמים חומים על הידיים הוא העניין הזה שאתה תמיד צריך להיות ערוך.

לא אתפלא אם יוכח בעתיד שהמנון הצופים "היה נכון" נגנב מאיזו תנועה סבאית קמאית. כשאתה "רק" אבא, והילד שלך מנדנד שהוא רעב, חוץ מלשלוח אותו היישר לאימו שתחיה, הכי רחוק שתהיה מוכן להשקיע זה להכין לו ביצה קשה עם עדיפות לחימום ההיא מאתמול שנשארה במקרר.

כשאתה סבא זה כבר סיפור אחר, יא חביבי. (אוי, חביבי זו ממש מילה של זקנים). איך שלא יהיה, הילדים והנכדים בדרך והם רעבים כמו כנופיית זאבים טלואים, הזמן קצר והמלאכה מרובה. למען הסר ספק, הסבתא בסיפור הזה לגמרי נגדי או יותר נכון בעד הבנדיטים המורעבים שבדרך. בקיצור, אם אין אני לי מי לי (אז חשבתי שציטוטים מחז"ל עושים קאמבק).

יש לי רעיון – מאפינס בטעם פיצה ומאפינס ריבת חלב.

למה? בזכות שלושה יתרונות בולטים:

1. המצרכים להכנתם בסיסיים ובדרך כלל נמצאים בבית של כל סבא טיפוסי.
2. אין הקצפות ועניינים. מערבבים את החומרים בקערה ושולחים לאפייה קצרה.
3. אפשר לאפות גם את המתוקים וגם את המלוחים במקביל בתנור (להפעיל את הטורבו).

אז הנה תוכנית העבודה – בזבזנו כבר רבע שעה בבירבורים שזה אומר שהכנופייה מגיעה תוך 45 דקות. אוקיי לנשום. יש לנו בדיוק 10 דקות הכנה ו-35 דקות אפייה.

נא להדליק את התנור ל-180 מעלות (לא לשכוח להפעיל טורבו לחימום אחיד של התנור), ולהכין מראש את שתי תבניות המאפינס עם מנז'טים משומנים מעט למניעת הידבקות.

מאפינס פיצה בריאים ומעולים

מאפינס פיצה. צילום: עופר צרפתי

מצרכים:

1 כוס קמח מלא
1 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
1 שקית אבקת אפייה
3 ביצים
כוס ריוויון
מיכל שמנת חמוצה 9%
כוס פתיתי גבינת עמק תנובה
2 שיני שום קצוצות
מעט מלח ופלפל שחור
שליש כוס שמן זית איכותי
3 כפות רוטב פיצה מוכן

לעיטור כל מאפין:

כפית רוטב פיצה
כפית פתיתי גבינת עמק
כפית פרמזן מגורר
זיתים שחורים (אופציה)

אופן הכנה:

נו תהיו רציניים. מערבבים הכל בקערה יפה ושופכים למנז'טים ששימנתם בתבנית המאפינס שלכם.
מעטרים כל מאפין במעט רוטב פיצה, עמק, זית מגולען ומעט פרמזן.

מוסיפים זית מגולען. צילום: עופר צרפתי

מוסיפים זית מגולען (לא חובה)

מעט פרמזן. צילום: עופר צרפתי

אופים 35 דקות בחום של 180 מעלות (אבל חכו עוד רגע למאפינס ריבת חלב).

מאפינס ריבת חלב

מאפינס ריבת חלב. צילום: עופר צרפתי

מצרכים:

2 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר חום
3 ביצים
1 שמנת חמוצה 9%
200 גרם רסק תפוחים (לחילופין אפשר להמיר ב-3/4 כוס שמן קנולה)
3 כפות גדושות של ריבת חלב

עיטור קצפת לאחר האפייה:

שמנת מתוקה להקצפה
3 כפות גדושות של ריבת חלב

אופן הכנה:

טוב כבר בטח הבנתם. מערבבים את כל המצרכים, ממלאים מנז'טים משומנים בתבנית המאפינס השנייה שלכם (חייבת להיות לכם שנייה) ושולחים את התבנית ל-35 דקות של אפייה בחום של 180 מעלות. איזה כיף לאפות במקביל. מתוק ומלוח. נותן תחושה שדפקת את המערכת. תענוג.

להכנת הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה וריבת החלב לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף ואחרי שהמאפינס הצטננו מעט ניתן לזלף מבחוץ כלפי פנים.

"פששש.. אבא שיחקת אותה. וואלה באמת נראה שלא טרחת הרבה. תשמע לי, בגילך אתה צריך לנוח יותר ולהתפנן. לקחת את החיים בקלות, מה לא ככה?"

בול ככה.

מאפינס מתוקים ומלוחים. צילום: עופר צרפתי