לחם זיתים עשיר ללא גלוטן

לחם עשיר, ריחני וטעים באדיבות שי תשובה, אב לילדה חולת צליאק ומומחה לאפייה נטולת גלוטן וניר צוק, שף ובעלים של מסעדת קורדיליה, שמקיימת בשבת בראנץ' מפנק ללא גלוטן

לחם זיתים ללא שאור של ניר צוק ו שי תשובה. צילום: יחצ

לחם זיתים ללא שאור של ניר צוק ו שי תשובה. צילום: יחצ

מסעדת קורדיליה של השף ניר צוק תארח בשבת את שי תשובה, אב לילדה חולת צליאק ובעל הבלוג שי ללא גלוטן, לארוחת בראנצ' עשירה שתכלול מנות נטולות גלוטן בלבד.

הארוחה תכלול פוקצ'ות, מחמצת דוחן, מגוון לחמניות (בצל, פלפלים קלויים), פשטידות, רוסטביף חרדלי, חמינדוס של שבת, ירקות קלויים, מבחר קינוחים (כגון טארט  פירות טריים וקדאיף) ועוד.

מתכון: לחם זיתים רך ועשיר ללא גלוטן

מרכיבים:

200 גרם קמח דורה

170 גרם אורז מלא

200 גרם קמח תפוח אדמה

100 גרם קמח טפיוקה

1 כף סיבים תזונתיים

2 כפות דבש

60 גרם זיתים מגולענים

10 גרם קסנטן גאם

1/2 כף – 1 כף מלח בהתאם למליחות הזיתים

10 גרם שמרים יבשים

1/3 כוס שמן זית

2 וחצי כוסות מים

 הוראות הכנה:

מערבבים במערבל מזון עם וו לישה את כל החומרים, פרט למלח ולרטובים (מים ושמן). מוסיפים בהדרגה 1/2 מכמות המים וגם את המלח. לאחר מכן מערבבים ומוסיפים את יתרת המים ומוסיפים את השמן עד לקבל בצק אחיד וגמיש. מתפיחים בתבנית במשך 60-45 דקות. מחממים בינתיים תנור לחום של 230 מעלות . ניתן לפזר כף שומשום על הלחם או קצח. אופים 20 דקות  בתנור שחומם מראש ב-230 מעלות ואחר כך מורידים את הטמפרטורה ל-200 מעלות לעוד כ-25 דקות.

בתאבון!

***

שבת ללא גלוטן במסעדת קורדיליה. הצורפים 14, יפו.

יום שבת, 27/6, 11:00 – 16:00, מחיר למבוגר: 110 ₪, מחיר לילד עד גיל 10: 70 ש"ח.