לחם בירה וגבינות לאירוח מושלם

מחפשים רעיונות לארוחה בסוכה? אנחנו שמחים לספר לכם שבירה הולכת עם גבינות לא פחות מאשר יין, היא גם מהווה מרכיב סודי מעולה בהכנת לחמים, וכן, יש לנו מתכון

לחם בירה וגבינות

לחם בירה וגבינות לאירוח מושלם. צילום: אלונה זוהר

זוכרים את ערבי הגבינות ויין של האייטיז? הם היו אז כמעט חובה בכל אירוח, אבל היום אנחנו יודעים שיש משהו שהולך אפילו יותר טוב עם גבינות, וזה בירה. אז לכבוד סוכות רצינו להציע לכם להזמין אורחים לערב גבינות ובירה.

כמה דברים שחשוב לדעת: השידוך בין בירה לגבינות הוא טבעי יותר מכמה סיבות. קודם כל מבחינה היסטורית שתיהן יוצרו בבית ממה שהיה במשק (ומעניין לגלות שבמקור שניהם יוצרו בעיקר על ידי נשים). בירה לא תלויה בשנת בציר כך שתמיד יודעים בדיוק מה מקבלים. יש לה מגוון רחב במיוחד של סוגים וטעמים ולכן אפשר תמיד לדאוג שהגבינות לא יאפילו עליה. גם טעמי הבירה והגבינות מתאימים זה לזה ואף תורמים לזה, והגזים שבבירה מנקים את הפה מהשומניות של הגבינה ומאפשרים לאכול מספר סוגי גבינות בלי שהטעמים יתבלבלו.

השילוב המוצלח ביותר בין בירה לגבינה קורה כשמוצאים את ההרמוניה ביניהן: למשל, להגיש בירה קלה יחסית ממשפחת הלאגר עם גבינה קלילה ולא חזקה בטעמה, ובירות עשירות ופירותיות יותר ממשפחת האייל עם גבינות יותר ארומטיות וחזקות. כאמור, מגוון הטעמים בבירה הוא מאוד גדול, וכך גם בגבינות, ובסופו של דבר אין מותר ואסור והכל עניין של טעם. ההתאמה, בכל אופן, צריכה להיות כזו שהבירה לא תפריע לגבינה ולהיפך. כך למשל, בירה קלילה תלך לאיבוד מול גבינה מיושנת וחריפה שכן טעמה של הגבינה ישתלט על חלל הפה ואילו הבירה לא תורגש בכלל.

ומה נגיש עם הגבינות? הרי לכם לחם כמו במאפייה, בריא מקמח מלא וקמח שיפון, שלא יבייש אף בולנז'רי משובח – אוורירי, עם קראסט מדהים.

לחם בירה. צילום: אלונה זוהר

לחם בירה

המצרכים:

300 גרם קמח שיפון

300 גרם קמח מלא

1 בקבוק/פחית בירה בהירה (330 מ"ל. במתכון שלפניכם נעשה שימוש בקרלסברג)

3 כפות סילאן

1 כף שמרים יבשים

½1 כפיות מלח

2 כפות שמן זית

*** ניתן להוסיף 100 גרם גרעיני חמניה/דלעת/אגוזים או כל תערובת שאוהבים.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו לישה לשים את כל המצרכים. ללוש היטב למשך 8 דקות. הבצק יוצא מעט רטוב. לא להוסיף קמח.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת להתפחה של שעתיים.

אחרי שעתיים לשים שוב.

מכינים סלסלת רשת כשבתוכה חיתול טטרה.

מקמחים את החיתול היטב (לשים כמות נכבדה של קמח למניעת הידבקות) ומעבירים את הלחם לסלסלה להתפחה שנייה של שעה.

הכנת לחם בירה. צילום: אלונה זוהר

מחממים תנור לחום של 200 מעלות, רצוי עם לבנת שמוט.

מעבירים את הלחם ללבנת השמוט, מסמנים בלחם פסים בעזרת תער. שופכים בתנור חצי כוס מים וסוגרים מיד את דלת התנור.

אופים את הלחם 40 דקות.

מוציאים מהתנור ומקררים את הלחם על רשת.

כדאי להגיש עם סוגים שונים של גבינות וכמובן עם בירה קרירה.

צילומים: אלונה זוהר

* הכתבה בשיתוף IBBL.