מתוך הבלוג של לימור תירוש
ספרינג רול – המאכל הטעים והאסתטי הזה החל את דרכו הרחק בזמן, בסין בעתיקה ונקרא צ'אן ג'ן (chun juan) שפרושו, כמו באנגלית, גליל האביב. את השם היפה הזה הוא קיבל בשל השימוש במלית מעודנת שהכילה ירקות אביב מאודים קלות, עטופים בציפוי דק מן הדק. המאכל הסיני העתיק, שסימל בתקופת שושלת טאנג את תחילת חגיגות ראש השנה הסיני, נדד במהרה למטבחי המדינות השכנות והפך לאחד המאכלים הנפוצים והאהובים במטבח האסייתי.
הספרינג רול מככב אצלי במיוחד בימים החמים, בהם התיאבון מועט, ואין הרבה חשק לטרוח על בישול לאורחים. חומרי הגלם גם הן מצדם נכנסים למצב רוח דומה, עצל ועייף במיוחד. >> עוד על ספרינג רול
ספרינג רול עם עוף מלפפון ואבוקדו במטבל צ’ילי ונענע
החומרים (ל-8 יחידות):
8 דפי אורז לספרינג רול
500 גרם חזה עוף ללא העור והעצם (פרפר) נקי מגידים
אבוקדו חתוך לרצועות דקות
4 מלפפונים פרוסים לפרוסות רחבות ודקות (עדיף במנדולינה)
לחליטה:
ליטר וחצי מים
2 שיני שום קלופות
צרור קטן של רוזמרין או תימין
פרוסת ג'ינג'ר
כפית גרגירי פלפל שחור
לתיבול:
4 בצל ירוק קצוץ
4 כפות מיונז
2 כפיות חרדל דיז'ון חלק
כפית מיץ לימון
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
למטבל:
4 כפות מיץ לימון
4 כפיות סויה
4 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
חופן קטן של עלי נענע קצוצים
קורט צ'ילי יבש
אופן ההכנה:
חולטים את העוף: מניחים בסיר בינוני את כל חומרי החליטה ומביאים לרתיחה.
מוסיפים לסיר את חזה העוף ומבשלים על סף רתיחה 15 דקות. מכבים ומצננים בנוזל החליטה.
מסננים ומפוררים את החזה לשערות עדינות לפי מבנה הנתח.
מעבירים לקערה ומוסיפים בצל ירוק, מיונז, חרדל, מיץ לימון, מלח ופלפל, מערבבים ומתקנים תיבול.
מערבבים את כל חומרי המטבל בקערה ושומרים בצד. ממלאים תבנית במים קרים. פורשים על קרש החיתוך מגבת רטובה וסחוטה (נטולת חומרי כביסה).
טובלים לשנייה עיגול של עלה אורז במים קרים, שולפים ומניחים על המגבת הרטובה.
מניחים במרכז העלה 4 פרוסות מלפפונים חופפים מעט כמו רעפים, מעל מניחים 2 כפות מסלט העוף החלוט ורצועות גזר ואבוקדו.
מקפלים את צידי העיגול מעל המלית ומגלגלים. מגישים עם מטבל נענע וצ'ילי.
.
מתכוני ספרינג רול נוספים של לימור תירוש:
ספרינג רול שרימפס ואבוקדו במטבל כוסברה
.
.
.
.
.
.
.
.
ספרינג רול סלמון ובטטה, במטבל מתקתק
.
.
.
.
.
.
.
.