לבבות ארטישוק ממולאים

ריקי יצחק מאתר הבשלנים "יאמי" מכינה לכבוד החג לבבות ארטישוק במילוי בשר עם רוטב לימוני

לבבות ארטישוק ממולאים. צילום: הדס פרץ

לבבות ארטישוק ממולאים. צילום: הדס פרץ

חומרים ל-4 מנות

1 חבילה של תחתיות ארטישוק קפואות.

למילוי :

250 גרם בשר בקר טחון.

1 ביצה.

חצי כוס פרורי לחם.

1/2 בצל קצוץ.

צרור פטרוזיליה קצוצה.

כף שום כתוש.

כפית בהרט.

רבע כפית אגוז מוסקט.

כפית כמון.

רבע כוס שמן זית

מלח ופלפל.

לרוטב:

4-5 גבעולי סלרי קצוצים גס.

1 בצל בינוני.

כף שום כתוש.

כפית וחצי כורכום.

1/2 כפית בהרט.

מלח.

3 כפות שמן.

כוס מים חמימים.

מיץ מחצי לימון או יותר – לפי הטעם.

שלבי הכנה

מפשירים את תחתיות הארטישוק או חולטים אותן למספר דקות במים חמים ומייבשים במגבת.

בעזרת סכין חדה מיישרים את התחתית כדי שתוכל לעמוד ישר בסיר. (אפשר להוסיף את החלק הקטום לרוטב).

מכינים את הבשר למילוי: מערבבים יחד את כל המצרכים עד ליצירת תערובת אחידה. מניחים בצד עד להכנת הרוטב.

בסיר שטוח ורחב מטגנים מעט את הבצל עד לשקיפות.

מוסיפים את התבלינים והסלרי הקצוץ ומטגנים כדקה יחד. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

יוצרים קציצות מתערובת הבשר וממלאים את תחתיות הארטישוק – מהדקים היטב את הבשר לתחתיות.

מניחים את תחתיות הארטישוק הממולאות בסיר ומוסיפים חצי מכמות מיץ הלימון.

מנמיכים את האש ומבשלים כ – 45 דקות  – יש לבדוק מדי פעם שלא חסרים נוזלים ואם חסר להוסיף.

לאחר 45 דקות מוסיפים את יתרת מיץ הלימון ומכבים את האש.

מומלץ להגיש עם אורז לבן.

בתיאבון וחג שמח!

***

המתכון באדיבות ריקי יצחק – המטבח של ריקי, באתר הבשלנים יאמי.

 צילום: הדס פרץ