לא רק אזני המן: מתכוני העוגיות של פורים

פורים הוא חג התחפושות, השירים הרעשנים והעוגיות. אם למשלוחי המנות ואם סתם כדי ליהנות, קבלו את מתכוני העוגיות הטעימות ביותר לפורים הקרוב. וכן, יש גם מתכון לאזני המן משגעות

עוגיות לוטוס

עוגיות מנצחות לפורים (צילום: שרון סער)

פורים בפתח ואני במתח. כקונדיטורית, אחד הדברים החשובים ביותר במקצוע, הוא לחדש ולהתחדש כל הזמן. לכן אני תמיד מחפשת אחרי מוצרים חדשים, רעיונות מקוריים והזדמנויות לחדש. בפורים, זה אפילו חשוב עוד יותר. בכל שנה מצטרף עוד מילוי מפתיע, עוד מתכון שלא חשבתי עליו.

ממרח הלוטוס הוא לא מוצר חדש על המדף, אבל טעמו המיוחד, המרקם הנוח לעבודה ואינסוף המתכונים שהוא משתלב בהם בקלילות, הופכים אותו למוצר קבע אצלנו בקונדיטוריה. מתכוני הפורים שלי השנה הם על טהרת ממרח הלוטוס, טעימים, מקוריים וסופר חגיגיים.

חג פורים שמח!

אוזני המן לוטוס

אזני המן ולוטוס (צילום: שרון סער)

חומרים לבצק:

300 גר' קמח לבן

100 גר' אבקת סוכר

200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה טרופה

1-2 כפיות מי קרח

אופן ההכנה:

1. מכניסים למעבד מזון קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה ומפעילים עד לקבלת פירורים גסים.

2. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת כדור בצק. (אם הבצק יבש מידי ופירורי, הוסיפו מעט מים)

3. משטחים הבצק לדיסקית עגולה ושטוחה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה.

החומרים למלית לוטוס-אגוזים

60 גר' (1/4 כוס) חלב

1 כפית חמאה

100 גר' אגוז מלך טחון ( לאוהבי הפרג: ניתן להמיר את האגוזים ב-100 גרם פרג טרי וטחון).

4 יח' ביסקוויט לוטוס מרוסק לפירורים

100 גר' ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן מרתיחים חלב וחמאה עד להמסה מלאה.

2. מוסיפים את האגוזים (או פרג), ואת פירורי הלוטוס ומבשלים עד הסמכה.

מסירים מהאש, מוסיפים ממרח לוטוס ומערבבים לתערובת אחידה.

מצננים במקרר עד להתייצבות המלית.

להכנת אוזני המן:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. מרדדים את הבצק דק (עובי 2.5 מ"מ) וקורצים עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ.

3. מזלפים את המלית במרכז כל עיגול וסוגרים: בעזרת האגודל והאצבע צובטים שני קצוות עיגול מנוגדים, מתקבלת צורת משולש, מהדקים היטב בפינות.

4. מסדרים את אוזני ההמן בתבנית על נייר אפיה.

5. אופים 8-12 דקות עד שהבצק מזהיב. מצננים היטב.

6. מאחסנים מיד בקופסה אטומה (לפני שיתחסל).

עוגיות קוקילוטוס

עוגיות לוטוס סנדוויץ (צילום: שרון סער)

חומרים לבצק

200 גר' ממרח לוטוס

2 ביצים

100 גר' (1 כוס) סוכר

חומרים למילוי

100 גר' שוקולד לבן

100 גר' שמנת מתוקה

100 גר' ממרח לוטוס

אופן הכנת העוגיות

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. מכניסים את כל החומרים למיקסר, מערבבים בעזרת וו גיטרה.

3. מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים (בתבנית על נייר אפיה) עוגיות בקוטר 4 ס"מ (חשוב להשאיר מרווח של כמה ס"מ בין העוגיות כי הן מתפשטות מאוד באפיה).

4. אופים 8 דקות. מצננים היטב.

אופן ההכנה למילוי

1. ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן ושמנת מתוקה. כאשר השוקולד נמס – מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים היטב בעזרת מטרפה לקבלת תערובת אחידה. מכניסים למקרר לצינון והתייצבות, כדי שיהיה נוח לזלף.

2. את העוגיות המוכנות מחלקים לזוגות בגודל זהה עד כמה שניתן.

3. על עוגיה אחת בכל זוג מזלפים את המילית בצד הפנימי של העוגיה.

4. מכסים כל עוגיה בבת הזוג שלה, וזהו, הפלא מוכן.

5. מאחסנים בקופסה אטומה במקרר (ואפשר גם להקפיא).

"רוגלך" לוטוס

רוגעלך לוטוס (צילום: שרון סער)

חומרים לבצק

500 גר' קמח תופח

קורט מלח

75 גר' (2/3 כוס) אבקת סוכר

250 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

60 גר' (1/4 כוס) חלב

25 גר' (1/8 כוס) שמנת מתוקה/לבישול

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

1. במעבד מזון שמים קמח, אבקת אפיה ,מלח וחמאה. מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.

2. מוסיפים את החלב והשמנת ומעבדים לקבלת בצק אחיד.

3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור ומשטחים לצורת פיתה.

4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

חומרים למלית

50 גר' שוקולד לבן

50 גר' שמנת מתוקה

100 גר' ממרח לוטוס

1. ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן ושמנת מתוקה.

2. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס ומוסיפים את ממרח הלוטוס.

3. מערבבים היטב בעזרת מטרפה לקבלת תערובת אחידה ונוחה למריחה.

להכנת העוגיות

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)

2. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מכל חלק יוצרים כדור.

3. מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק בקוטר 22-24 ס"מ, מורחים 1/4 מכמות המלית.

4. מחלקים את הבצק בעזרת גלגלת או סכין חד ל-8 או 12 חלקים בדומה לפיצה.

5. מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לצר ליצירת רוגלך קטנים.מסדרים בתבנית על נייר אפיה.

6. אופים 12 דקות ומצננים היטב.מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

7. מאחסנים בקופסה אטומה (לא במקרר).

חיתוכיות לוטוס ואגוזים

חיתוכיות לוטוס (צילום: שרון סער)

החומרים לבצק

200 גר' חמאה רכה (לא נוזלית)

200 גר' (1 כוס) סוכר

1 ביצה

2 חלמונים

280 גר' (2 כוסות) קמח

10 גר' (1 שקית) אבקת אפיה

1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה לקרם.

2. מוסיפים ביצה ושני חלמונים במזיגה איטית.ממשיכים לעבד לתערובת אחידה.

3. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

4. משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה.

5. מרדדים לעובי 4 מ"מ, ומעבירים לתבנית בגודל 25 X 35 ס"מ.

6. אני ממליצה לרדד על נייר אפיה, להעביר את הנייר עם הבצק לתבנית, ולחתוך שוליים כך שיישאר בסיס בלבד.

החומרים למלית

200 גר' ממרח לוטוס

100 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה.

100 גר' אגוזי מלך

50 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס קמח

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)

2. במיקרוגל מחממים ממרח לוטוס ושמנת, מערבבים היטב. מורחים את התערובת על הבצק בשכבה אחידה.

3. מפזרים אגוזי מלך קצוצים גס.

4. בקערב קטנה שמים חמאה, קמח וסוכר ומפוררים בעזרת שתי הידיים עד לקבלת פירורים גסים. מפזרים את הפירורים מעל האגוזים.

5. אופים 18-20 דקות, עד שפירורי הבצק מזהיבים.

6. מצננים היטב וחותכים לריבועים בגודל 4 ס"מ.

מאחסנים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

הצעת הגשה  הצעת הגשה: סדרו את המאפים יפה יפה בכלי הגשה, עוטפים את הכלי בצלופן ומתקבל משלוח מנות יפהפה (צילום: שרון סער)

שרון סער
עורכת דין שהפכה לקונדיטורית. בעלת הקונדיטוריה שרון&רנה קונדיטוריה אחרת. תמיד מחפשת אחרי המאפה המושלם הבא