לארח בבית כמו מקצוענים

ארוחת ערב חגיגית? חנוכת בית? יום הולדת? הסודות, הטיפים והמתכונים של השפים ובעלי חברות הקייטרינג לאירוח ביתי מושלם בקיץ

סלט סלק

מאחורי כל אירוע מרגש, עומד מישהו שאוהב לארח. מישהו שחשוב לו לפנק ולהפתיע את האורחים, ליצור אווירה מיוחדת ובלתי נשכחת, מישהו שנהנה לבשל עבור אחרים ולראות את האורחים שמחים וחוגגים.

מאחורי שלושה עסקים ישראליים שעוסקים באירוח עומדים אנשים כאלה, אנשים שאהבו לארח ולבשל עבור אחרים והפכו את התענוג למקצוע. ביקשנו מהם לחלוק איתנו מעט מהניסיון ומהאהבה שהם צברו במהלך השנים ולעזור גם לנו, המארחים הביתיים, ליצור אירועים מרשימים אצלנו בסלון או בגינת הבית.

מסעדת שלו ביער

רוני גליקו, שלו ביער. צילום: אגמדיהרוני גליקו ממסעדת "שלו ביער". השילוש הקדוש הוא אוכל, שירות ואווירה (צילום: אגמדיה)

מי אנחנו: מסעדת "שלו ביער" הוקמה בשנת 2000 בקרית טבעון, ומתמחה בעריכת אירועים במקום בדגש על מטבח אירופאי. רוני גילקו החלה לעבוד במסעדה כמלצרית ולאחר מכן עברה לנהל אותה. בשנים האחרונות רוני ובן זוגה כפיר הם בעלי המסעדה והמנהלים.

 סודות האירוח על פי רוני גילקו: "בעינינו, באירוע מושלם צריך להיות שילוב שהוא 'מאסט' בין אוכל, שירות ואווירה", אומרת גליקו. "אם אנחנו יודעים שמי שמגיע אלינו כבר התלבש, מצא בייביסיטר ויצא מהבית, חשוב לנו שמהרגע שהוא ידרוך בכניסה, הוא ירגיש שהוא לא צריך לדאוג לכלום. רק ליהנות".

טיפ לאירוח ביתי – מה יהפוך אירוע לוואו: "חלקו לאורחים שלכם מזכרת מדליקה ושימושית באירוע, כמו כפכפי אצבע או מניפות. אלו דברים שאינם מנפחים באופן משמעותי את התקציב אבל יכולים להיזכר כהפתעה משמחת בערב חם של קיץ".

מתכון קיצי וקליל שתמיד כובש את לב האורחים: סלט סלק וגבינת עיזים של רוני גליקו

סלט סלק, מסעדת "שלו ביער" (צילום: באדיבות המסעדה)

חומרים:

100 גרם סלק מבושל, חתוך לרצועות

60 גרם תפוח עץ ירוק, חתוך לקוביות

3 עלי בזיליקום חתוכים

מלח וסוכר לפי הטעם, כמות הסוכר צריכה להיות פי 2 מכמות המלח

שמן זית

מיץ לימון

60 גרם גבינת עזים, חתוכה לפרוסות

אפשר להוסיף לפי הטעם: אגוזי קשיו, אגוזי מלך ושקדים

 אופן ההכנה:

מבשלים את הסלק על האש במשך שעתיים וחצי.

מקררים את הסלק במים קרים ולאחר מכן מקלפים אותו וחותכים לרצועות דקות.

מוסיפים לקערה את תפוחי העץ והבזיליקום.

מוסיפים את הסוכר והמלח יחד עם שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים היטב.

בצלחת הגשה מניחיםקודם את גבינת העזים, מעליה את הסלט ומזליפים מעט שמן זית מעל הכל.

*

קייטרינג צבעים מתוקים

ניצן ויקטורוביץ (צילום: באדיבות צבעים מתוקים)שף ניצן ויקטורוביץ. ממליץ על אירועים לא פורמליים (צילום: באדיבות צבעים מתוקים)

מי אנחנו: קייטרינג "צבעים מתוקים" מהוד השרון, בניצוחו של השף ניצן ויקטורוביץ, מתמחה בעיקר בחתונות ובאירועים עסקיים.

סודות האירוח על פי ניצן ויקטורוביץ: "כל אירוע מוצלח מורכב משורה של פרמטרים", אומר ויקטורוביץ. "בנוסף לאוכל המוגש על השולחנות ובמזנונים, ברמקולים צריכה להתנגן המוזיקה הנכונה, הגינה צריכה להיות מוארת בצורה מסוימת והיין צריך להיות מצוין ולהתאים לאוכל שמוגש. חשוב לבדוק כמובן מי מגיע לאירוע, האם יהיו צמחוניים או אולי דווקא אוהבי בשר? כמובן שישנם פרמטרים חיצוניים שכדאי להתחשב בהם כמו אם יש חג קרוב ומה מזג האוויר בחוץ".

טיפ לאירוח ביתי – מה יהפוך אירוע לוואו: "בקיץ אני ממליץ לעשות אירועים לא פורמליים, קלילים וחופשיים. אחת הדרכים היא לוותר על סדר ההגשה המקובל של האוכל", אומר ויקטורוביץ. "אפשר ללכת בעצם מהסוף להתחלה ולהגיש הכל יחד – פירות, ירקות, גבינות ומתוקים. אני אחפש דרכים לשלב בין הטעמים ובין המנות, שילובים שיצרו הגשה יפה, קלילה וטעימה. משקה קר עם קצת אלכוהול כמו קוקטייל מוחיטו או קפירינייה ויין לבן, קליל וחצי יבש ילוו את האירוע ויוסיפו למצב הרוח והאווירה".

מתכון קיצי וקליל שתמיד כובש את לב האורחים: סביצ'ה דג ים עם אפרסקים, עדשים שחורות ופלפלים של ניצן ויקטורוביץ

סביצ'ה דג ים של קייטרינג צבעים מתוקים (צילום: באדיבות צבעים מתוקים)

חומרים (ל-6 מנות):

200 גרם דג ים לבן מסוג לוקוס או אינטיאס

100 גרם עדשים שחורות חלוטות ושטופות

120 גרם קוביות אפרסק / נקטרינה קשה

2 כפות קוביות קטנות של פלפלים אדומים וצהובים

1/2 בצל אדום חתוך לקוביות קטנטנות

1/2 חבילת בצל עירית קצוצה דק

2 כפות מיץ לימון טרי

2 כפות שמן זית איכותי

מלח לפי הצורך

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים ומגישים בכוסות מרטיני או בקערת זכוכית שמונחת מעל קערה נוספת מלאה בקרח, מים וכף מלח.

*

מסעדת אביגיל פותחת שולחן

אביגיל אהרון מ"אביגיל פותחת שולחן" (צילום: באדיבות המסעדה)אביגיל אהרון מ"אביגיל פותחת שולחן". מוסיפה מנה חדשנית שתיצור סקרנות אצל האורחים (צילום: יח"צ)

מי אנחנו: "אביגיל פותחת שולחן" היא מסעדה המתמחה באוכל טברייני אותנטי. המסעדה הוקמה לפני שנתיים על ידי השף אביגיל אהרון ושמה דגש על מטעמים מקומיים עם סיפור. תולדות המטבח המקומי מושפעים מדגי הכנרת ומטעמים שהשאירו בעיר עמים וארצות שישבו בה לאורך 2000 שנה.

סודות האירוח של אביגיל אהרון: "חשוב שהמארח ידע מי אורחיו ואיזה סוגי מאכלים הם אוהבים, כך שיהיה אפשר לקלוע לטעמם של רוב האורחים", מייעצת אהרון, "אבל עם זאת, כדאי תמיד להוסיף מנה משודרגת ומעודכנת, לאו דווקא מהמטבח המוכר, שתיצור עניין וסקרנות אצל האורחים".

טיפ לאירוח בבית – מה יהפוך אירוע לוואו: "כשאתם מארחים בבית, עצבו את המזנון עם חומרי גלם טריים כמו ירק, פירות וירקות. אין כמו משקה מרענן בתחילת האירוע כדי להכניס את האורחים לאווירה הרצויה: נכניס לתוך מעבד מזון נענע טרייה, מיץ אשכוליות, כוס ערק והמון קרח, נמזוג לאורחים, נשתה ונהנה".

מתכון קיצי וקליל שתמיד כובש את לב האורחים: סלט הרמב"ם של השף אביגיל אהרון

"אחת המנות שאני אוהבת להגיש הוא סלט הרמב"ם – סלט מעלים ירוקים בתוספת פירות העונה. בכתביו, המליץ הרמב"ם לאכול את הסלט בשילוב סומק, שינקה את מערכת העיכול".

סלט הרמב"ם, מסעדת אביגיל פותחת שולחן (צילום: אייל גוטמן)

חומרים:

כרוב בינוני חתוך לרצועות דקות

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור כוסברה קצוצה (לא חובה למי שלא אוהב)

4 מלפפונים חתוכים גס

5 גבעולי סלרי חתוכים כולל העלים

1 תפוח גרנד סמית חתוך לרצועות דקות

1 מנגו חתוך לקוביות (בעונות אחרות ניתן לשלב פירות הדר או רימונים)

חומרים לרוטב:

3 כפות מיץ מלימון טרי

3 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

1 כפית סומק

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל הירקות.

מערבבים בקערה קטנה בנפרד את חומרי הרוטב לתיבול.

מתבלים את הסלט כמה שיותר סמוך לזמן הארוחה.

*

* התוכן הוא מערכתי ואין בכתוב משום המלצה של בנק הפועלים