מתוך הבלוג של לימור תירוש
לא אחדש לכם אם אומר שעוגת טארט טאטן תפוחים היא מהיותר- שוות שיש.
שנים אני חולמת על פיתוח מתכונים של טארטים מלוחים הספוגים בקרמל. הסירופ הסמיך והכהה הזה משתלב נהדר עם תבלינים וטעמים מלוחים ואך טבעי לנסות לשלב את טכניקת הבישול של הטארט טאטן גם בטארטים מלוחים, משמע: בישול ירקות בקרמל ותבלינים ואפייתם בתבנית עם מעטה בצק שחום ופריך.
אז נכנסתי למטבח, רקחתי, בישלתי ואפיתי, חלק מהטארטים נזרקו אבל אלה שיצאו טוב – יצאו ממש מעולה: התקבלו טארטים יפיפים ומגרים עם בצק שחום פריך וירקות שטעמם המתקתק השתלב נהדר עם מליחות הגבינות והתבלינים. >> עוד על טארט טאטן
טארט טאטן סלק בקרמל ורוקפור
חומרים:
מחבת בגודל 26 ס"מ שניתן להכניסה לתנור
חצי חבילת בצק עלים
100 גרם גבינת רוקפור
6 סלקים בינוניים קלופים וחתוכים לשמיניות
לקרמל:
כוס (200 גרם) סוכר
חצי כוס מים רותחים
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח אטלנטי
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית גרגירי כמון
חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים
צרור תימין
אופן ההכנה:
במחבת בגודל 26 בעלת תחתית עבה שאפשר להכניסה לתנור, ממיסים סוכר על אש בינונית עד קבלת קרמל כהה. תהליך יצירת הקרמל לוקח בין 7-4 דקות (בהתאם לאיכות המחבת), וחשוב להימנע מערבוב עם כף אלא רק לנער את המחבת מדי פעם.
כשהסוכר נהפך לחום כהה, מוסיפים בזהירות (הקרמל רותח) כף אחר כף של מים רותחים. מנערים כל הזמן.
מוסיפים שמן זית, תבלינים ותימין ומבשלים חמש דקות.
מוסיפים את הסלקים, מכסים ומבשלים עשק דקות, הופכים את הסלקים מכסים ומבשלים עשר דקות נוספות.
מעבירים את הסלקים לקערה ומצננים מעט.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מסדרים באותה מחבת את הסלקים בצורה מעגלית ללא הקרמל שבו הם בושלו.
מוזגים 3 כפות מהקרמל מעל הסלקים. מפזרים מעל גבינת רוקפור.
מרדדים בזריזות את הבצק על משטח מקומח קלות לריבוע או עיגול הגדול מגודל המחבת בכ-2 ס"מ.
מגלגלים את הבצק על מערוך, מוציאים עודפי קמח מיותרים ומניחים בזריזות מעל הסלקים.
מכניסים פנימה את שולי הבצק, ובעזרת מזלג מחוררים את הבצק. מכניסים לתנור ואופים 35 דקות.
כעשר דקות לאחר שהטארט יצא מהתנור מניחים על פניו צלחת הגשה, מהדקים היטב את המחבת לצלחת והופכים בזריזות.
מפזרים עלים וגרידת לימון. מגישים חם לצד טחינה חמצמצה, יוגורט עיזים וסלט עלים רענן.
.
מתכוני טארט טאטן מלוח נוספים של לימור תירוש:
טארט טאטן בצלים ממולאים
.
.
.
.
.
.
.
.
טארט טאטן בטטות בקרמל וגבינת עזים
.
.
.
.
.
.
.
.