חצי אוטומטי

רעיה הנרי ניסתה את מעבד המזון החדש של "מורפי ריצ'ארדס", שמתמחה בריסוק, קיצוץ, לישה והקצפה, ומהווה מתחרה ישיר ל"קיצ'ן אייד" האהוב. יצא טעים

מיקסר

לי, כידוע, יש תמיד חשק לאכול. מה שלא תמיד יש לי הוא חשק לבשל. לכן אני מתעניינת בכל מיני טריקים ההופכים את הבישול לחצי אוטומטי. לפני שבועיים השתתפתי באירוע השקה לסדרת מעבדי מזון חדשה של המותג Morphy Richards (חברת מוצרי חשמל ביתיים מבריטניה אותה מייבא שריג אלקטריק). זו סדרת מעבדי מזון לשימוש ביתי, בעוצמה של 1.5 כוח סוס, המתווספת לסדרת ה- Mix chef של המותג, שכוללת עד כה 5 מיקסרים לשימוש מקצועי.

"Mix chef professional" מציעה מנוע בהנעה ישירה, בעוצמה גבוהה של 1.5 כוח סוס וספק של 1100 וואט. המכשיר מכיל קערה בנפח של 2.6 ליטר נטו העשויה מפוליקרבונט עמיד ובלתי שביר (ניסינו), וקערה נוספת בנפח של 1.2 ליטר, משולבת עם סכין נירוסטה לריסוק כמויות קטנות, כמו למשל טחינת גרגרים, רסק עגבניות וכו'.

הרעיון הוא שגם טבחים שממהרים יכולים להגיע לתוצאות יפות, בזכות מספר רב של דסקיות שונות המתאימות לפריסה עבה / דקה, גירוד דק / עבה, חיתוך מושלם של צ'יפס וירקות מוקפצים, קיצוץ וריסוק, לישת בצק, הקצפת ביצים ועוד. המעבד מלווה במרית, תא מיוחד לאחסון כבל החשמל, קופסא לאחסון האביזרים ודוחסן מזון כפול ושקוף עם מדיד להוספת נוזלים. את המכשיר הזה ניתן למצוא ב-3 צבעים: כסוף נירוסטה, אדום ארגמן ולבן, במחיר של  1399 ₪ .

מעיין נדיר תרמה לנו מתכון מעולה של קציצות כרישה ומטבל עגבניות פיקנטי.

חומרים להכנת כדורי הכרישה ( 36 כדורים):

6 יח' כרישה – החלק הלבן

150 גרם גבינת קשקבל

150 גרם גבינת מוצרלה יבשה

2 ביצים

מלח ופלפל גרוס

לציפוי:

100 גרם קמח מצה

שמן לטיגון חצי עמוק

להכנת רוטב העגבניות:

2 כפות שמן זית

1 בצל יבש קצוץ גס

3 שיני שום

2 פלפל צ'יפוטלה קצוץ (חלפניו מיובש ומעושן) או 2 כפות מחית צ'יפוטלה (ניתן להשיג בחנויות המתמחות של חברת "טרס פזוס" או של חברת "לה קוסטניה")

800 גרם עגבניות מרוסקות

1 כף סוכר

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

רוטב העגבניות:

מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומאדים להזהבה קלה.

מוסיפים את שיני השום ואת הפלפל הקצוץ (או המחית).

מוסיפים את העגבניות המרוסקות. מבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות.

מתבלים במלח, פלפל גרוס וסוכר. טועמים ומוסיפים תבלינים לפי הצורך.

מעבירים את הרוטב למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.

כדורי כרישה וגבינות:

פורסים את הכרישה לפרוסות דקות בעזרת מעבד המזון בעזרת דסקית הפריסה הדקה.

מכסים את הכרישה במים ומלח ומבשלים כ-15 דקות בסיר גדול .

מסננים את הכרישה וסוחטים אותה היטב משאריות מים.

מערבבים את הכרישה, הגבינות, הביצים, המלח והפלפל בקערה. אם התערובת רטובה מדי, ניתן להוסיף מעט קמח מצה.

יוצרים כדורים קטנים בקוטר 3-4 ס"מ ושומרים בקירור.

מחממים בסיר שמן לטיגון חצי עמוק.

מצפים את הכדורים בקמח מצה ומטגנים עד להזהבה.

מניחים בצלחת כ-2 כפות מהרוטב ועליו את כדורי הכרישה.