המתכון הסודי לתפוחי אדמה בתנור

קריספיים מבחוץ ונימוחים מבפנים, השף אומברטו טוקוס ממסעדת קאזה דו ברזיל באילת חושף את המתכון לאחת המנות המנצחות שלו

בחורה עם מחשב נייד

potato_casa_do_brazil_car

מצרכים:

תפו"א בינוני מזן "אגו" (לבן-צהוב) לפי הכמות הרצויה

תערובת שמן – 60% שמן סויה, 20% שמן זית, 20% שמן שום.

מלח גס

פלפל גרוס (לא טחון)

עלי רוזמרין מפורקים (ללא הגבעול)

הוראות הכנה:

חורצים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות, חשוב לשמור על הפרוסות מחוברות לבסיס תפוח האדמה.

שוטפים עד שכל העמילן נשטף, מסננים ומייבשים טוב טוב (הייבוש קריטי).

שופכים את תערובת השמנים ומערבבים טוב טוב.

מפזרים את המלח, הפלפל ועלי הרוזמרין ומערבבים טוב טוב.

נותנים לתפו"א לנוח במרינדה כ- 15-20 דקות.

מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס.

מפזרים שכבה אחת בתוך תבנית (לא קומות).

מכניסים לתנור ל-45 דקות.

* המתכון באדיבות מסעדת קאזה דו ברזיל

צילום: יח"צ