בטטות אפויות ממולאות

מחפשים מנה טעימה, יפה וקלה להכנה? מצאתם!

בטטה אפויה

בטטות אפויות ממולאות. צילום: נמרוד סונדרס

מרכיבים:

4 בטטות גדולות בגודל אחיד

½ כוס מלח גס (מצע לבטטות במהלך האפייה)

4 שיני שום כתושות

2 גבעולי טימין

50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

מלח ופלפל שחור גרוס

4 חלמונים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.

2. מפזרים את המלח הגס על גבי תבנית, מניחים עליו את הבטטות בשלמותן ואופים כ-40 דקות, עד שהבטטות רכות. מוציאים מהתנור אך לא מכבים אותו.

3. חותכים חריץ אורך בחלקן העליון של הבטטות ומרוקנים בעזרת כף מחצית מהתוכן של כל בטטה.

4. מערבבים בקערה את התוכן של הבטטות שהוצאנו עם שום כתוש ופרמז'ן מגורר ומתבלים במלח ובפלפל. ממלאים את הבטטות המרוקנות בתערובת המתובלת. מניחים על כל בטטה חלמון ביצה (לא חובה).

5. מניחים על כל בטטה חצי גבעול טימין ומחזירים לתנור החם. אופים 10 דקות נוספות, עד שהבטטות מזהיבות.

* ניתן להחליף את הגבינה בפירורי לחם ולוותר על החלמון, לגירסה טבעונית.

בתיאבון! 

* המתכון באדיבות אורלי פלאי ברונשטיין לסוגת.

צילום: נמרוד סונדרס