פסח הוא ללא ספק אחד החגים האהובים עליי, ושלא תטעו לרגע – לא בגלל אהבתי לניקיונות. אני בעיקר אוהבת את האווירה של ליל הסדר, ההגדה, השירים, את שפע המאכלים שבלי קמח (כי גם ככה אני לא אוכלת קמח לבן ברגיל).
אבל הכי מהכל, אוהבת את סגירת התפריט המשפחתי המשותף וההתרגשות בדרך כלל שמתחילה כבר חודש לפני. יש כמובן את המאכלים הקבועים כבר לכל אחת מאתנו, שיש לכל אחת את הטאץ' המיוחד לה וכל השאר נבנה ביחד שזה כבר עושה חשק לשבת כבר ולאכול ביחד. בסוד אגלה שיש לנו קבוצה בוואטסאפ שנקראת: "חג ומועד" ומיועדת לתפריטי החגים.
הרעיון בחלוקה הוא להעביר את החג עם שולחן מלא במטעמים ולא עם הלשון בחוץ כשיש עוד אוויר לשיר את "אחד מי יודע?" ותאמינו לאחת שיודעת: תמיד, אבל תמיד, כל אחת מאתנו מוסיפה בשקט עוד איזה משהו קטן לרשימה שחלילה "לא יחסר", וכבר בשלב של הסלטים אנחנו די מלאים אבל עם כח לשיר ובעיקר לצחוק.
אז איך בכל זאת? כי אנחנו מולטיטאלנט! סתם, לא רק! בעיקר בגלל שהכל בפשטות ובטעם שאנחנו מכירים ואוהבים, בלי יותר מידי עניינים.
השנה התמזל מזלי בזכות שת"פ מיוחד עם חברת PHILIPS להתפנק על מולטי אמיתי! אז פיניתי בשבילו את שאר המכשירים החשמליים מהשיש שכעת אין בהם צורך, והתחלתי לתקתק את המנות שלי לפסח.
בתפריט: למנה ראשונה, זו שאין אין אין חגיגה בלעדיה, הכבד הקצוץ כמובן! ששדרגתי אותו עם ריבת בצל מהירה. לסלט בחרתי בסלט שורשים טרי מפנק ובריא, ואחרי ההתמכרות הלא כל כך סמויה שלי לקוקטיילים אפנק בקוקטייל נוסח גספצ'יו… אחת שתיים ויצאנו לדרך: מוכנים?
כבד קצוץ
1 ק"ג כבד עוף.
5 בצלים (שלושה לכבד, 2 לריבת בצל).
5 ביצים קשות.
5-6 זרעי כמון.
5-6 זרעי כוסברה.
כפית טימין יבש.
שמן זית.
רבע כיפית ציפורן.
מלח/פלפל גרוס.
אופן ההכנה
מקלפים את הבצלים וחוצים באמצע, ופורסים בקלות לרצועות דקות באמצעות סכין הפריסה (איזה כיף שלא צריך לחתוך!).
במחבת חמה יוצקים 2 כפות שמן זית ואת זרעי הכמון והכוסברה לדקה עד שמריחים אותם, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. כשהבצל מתחיל להזהיב קלות מוסיפים את הטימין.
מניחים את הבצל בצלחת בצד ובאותה מחבת יוצקים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את הכבדים ומטגנים אותם עד להשחמה מכל צד, חשוב לא לעשות אותם יתר על המידה: הם אמורים להישאר ורדרדים ורכים מבפנים.
כשיש לנו את הכבדים מוכנים, ביצים קשות ובצל מוזהב (שימו לב, כאן נשתמש רק ב-2/3 מכמות הבצל), אנחנו ניגשים למלאכת הקיצוץ.
אני השתמשתי בסכין דו להבי שייעודי לקיצוץ בשר: מניחים ואת הביצים, הכבד והבצל, מוסיפים תיבול: מלח/פלפל גרוס, ציפורן ומתחילים לעבד בפולסים קטנים עד לדרגת הקיצוץ הרצויה לנו. אצלנו אוהבים את זה ממרחי אך עם גרגרים עדינים:
ריבת בצל מהירה
הכבד יצא מעולה, ומי שתהפוך אותו למושלם היא הריבה, וזה המקום לפנק בגרסה שלי לריבת בצל מהירה.
את שליש הבצל המוזהב שהשארנו אני מקפיצה במחבת עם:
1 כף סירופ חרוב (רצוי להחזיק אחד כזה בבית כפתרון להצטננות).
1 כף סילאן.
1 כף חומץ בלסמי.
1 כף חומץ בן יין.
1/4 כפית ציפורן.
1/4כפית קינמון.
מערבבים הכל ביחד על המחבת, מביאים לרתיחה ומנמיכים לכ- 10 דקות עד לצמצום של הנוזלים.
את הכבד סידרתי בעזרת רינג ומעליו ריבת בצל לטעם ולצבע.
סלט שורשים עשיר
מה שנשאר כדי להפוך את המנה הראשונה למושלמת הוא סלט שורשים קל וצבעוני, שמעשיר את הטעם והצבע בשולחן, ויחד עם הטעמים של הכבד והריבה יעניק לנו ביס מושלם, עשיר ושמח. להלן המרכיבים:
1 קולרבי.
2-3 גזרים בינוניים.
1 סלק טרי.
חופן אגוזי מלך קלויים.
1-2 גבעולי סלרי.
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית.
1/3 חומץ לבן.
1 כף סילאן.
מלח/פלפל.
אופן ההכנה:
בעזרת סכין הג'וליאנים פורסים למקלות את הירקות.
מניחים בקערה, מוסיפים גבעולי סלרי פרוסים קטן, חופן אגוזים ואת הרוטב.
ועכשיו אנחנו מוכנים ובשלים לגמרי להרים כוסית לחיים, אז בואו נמלא לנו אחת ביחד?! או בעיקר בואו נמצא סיבה לעשות קוקטייל בכוסות החדשות ומהממות שקיבלתי במתנה 🙂
קוקטייל סטייל גספצ'יו
5 עגבניות.
2 זוקיני או מלפפון.
3 גבעולי סלרי.
חופן עלי בזיליקום.
5 שיני שום.
מלח/פלפל גרוס.
מעט שמן זית להזלפה.
לקישוט: גבעולי סלרי, שמיר, מעט ג'ינג'ר טרי מגורד, בזיליקום.
מרכיבים את מסחטת המיצים הקשים, ומתחילים להכניס את הירקות. כן! לא התבלבלתי, בלי לקלף המסחטה כבר עשה את זה עבורנו וצ'יק צ'אק יוצא מיץ גספצ'יו מהמם בצבעיו.
מוסיפים מלח/ פלפל שחור גרוס, מעט שמן זית:
יצירת אומנות! המיץ הזה טעים מאוד גם כשהוא טבעי, ומי שרוצה קוקטייל רק צריך להוסיף שוט וודקה וקרח. וזהו, מקשטים ולוגמים לאט לאט.
"אחד מי יודע?" אחד אני יודעת, אחת קערה ששטפתי, אחד מכשיר שהשתמשתי להכל!
שיהיה חג אביבי צבעוני ושמייח בעיקר!
לחיים!