תעצמו עיניים ודמיינו לזניה

לכבוד חג השבועות, קבלו מתכון של השף האיטלקי ריקדו קרנבלי ללזניה עסיסית, עשירה בטעמים ובניחוחות, שתגרום לכם לחשוב באיטלקית

09/05/2018
מדור שיווקי קבלו עדכונים ממדור
  • RSS

דמיינו מרפסת שצופה אל הנוף הציורי של טוסקנה, גפן מטפס על סככת עץ, ותחתיה שולחן עטוי מפה משובצת ועליה מונחת תבנית מהבילה של לזניה.

נכון שקל לכם לדמיין את הריח מעורר התיאבון שעולה ממנה?

בדיוק כזו תוכל לככב על שולחן חג השבועות שלכם. לא תצטרכו לבשל, ליבש ולהתעסק שעות עם דפי הפסטה. בזכות דפי הלזניה המשובחים של רומו, נדרש מכם רק לעבוד על פי ההנחיות של השף ריקרדו קרנבלי.

לזניה של רומו, כוס יין, וסלט ירוק, מי צריך יותר מזה ( צילום : sutterstockYarunivYAV Studio)

לזניה ירקות חגיגית של השף ריקרדו קרנבלי

.

מתכון ל 4-6 סועדים.

זמן ההכנה - שעה

רמת קושי – בינונית

.

מצרכים:

חבילה וחצי של דפי לזניה ביצים מס 173 של רומו (750 גרם עלי לזניה)

3-4 חצילים בינוניים, מוצקים בעלי קליפה מבריקה, חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

4-5 זוקיני בשרניים וגדולים, חתוכים לעיגולים בעובי 1 ס"מ

4 עגבניות בשלות מוצקות ואדומות חתוכות לפרוסות דקות

4 כדורי מוצרלה במשקל 100 ג"ר כל אחד

500 מ"ל רוטב עגבניות פסאטה, או פסאטה רוסטיקה של פטי

200 ג"ר גבינת גראנה פדנו, או פרמיג'יאנו, מגורדת.

שמן זית

מעט עלי בזיליקום

 מלח גס

 מלח שולחן ופלפל

 

לרוטב בשאמל

1 ליטר חלב 3% בטמפרטורת החדר

90 גרם קמח לבן

100 גרם חמאה

 אגוז מוסקט

מלח ופלפל

/

אופן ההכנה

.

הכנת הירקות

-  להניח חצילים בתוך תבנית ולפזר מעליהם מלח גס ולתת לנוח לכ-20 דקות, לצורך איבוד הנוזלים.
- לשטוף את המלח ולייבש את פרוסות החצילים
- במחבת מרוחה במעט שמן זית לטגן חצילים, קישואים ועגבניות, עד להזהבה.

/

רוטב בשמל

-  בסיר קטן (נון סטיק) על אש קטנה להמיס את החמאה כשהיא מזהיבה, להוסיף את הקמח בפיזור רחב ולערבב עם מקציף ידני.
- לחבר היטב את החמאה עם הקמח עד לקבלת תערובת/מחית אחידה ללא גושים, חמה מאוד, בצבע חום בהיר.
- להוסיף את החלב בהדרגה, ולערבב לתערובת ללא גושים
- להוסיף אגוז מוסקט מגורד טרי ולתבל במלח ופלפל
- להביא את ה"בשמל" לרתיחה על אש קטנה ולבשל כ-10 דקות עד שיאבד את ריח הקמח.

 /

הכנת הלזניה

-  לחמם תנור ל-180 מעלות
- למרוח תבנית אפיה בגודל 25*32 בשכבה דקה של רוטב בשמל ומעליה ורוטב עגבניות. לא לערבב את הרטבים.
- להניח שכבה ראשונה של עלי לזניה תוך כיסוי מיטבי של תחתית התבנית, (אם צריך, אפשר לשבור דפי לזניה לגודל המתאים.
- לכסות את השכבה הראשונה של הלזניה עם רוטב בשמל ורוטב עגבניות
- לסדר מעל רוטב הבשמאל והעגביות, שכבה חצילים, זוקיני, עגבניות, פרחי זוקיני קרועים וכמה עלי בזיליקום אלו לצד אלו
- לקרוע ביד חתיכות מוצרלה ולפזר על הירקות
- לטפטף מעט שמן זית על המוצרלה והירקות
- לחזור על סעיפים 3 עד 6, עד לגמר הרכיבים כולם
- לסיים את ההרכבה עם שכבת עלי לזניה
- לסגור את ההכנה עם שכבה נדיבה של בשמל, לטפטף שמן זית ולפזר מעל בנדיבות את הגבינה הקשה
- לכסות בנייר אלומיניום ולאפות בתנור שחומם מראש  במשך 20-25 דקות. להוריד נייר האלומיניום ולאפות ועוד 4-5 דקות על מצב "גריל" לקבלת פריכות
- לצנן רבע שעה ולהגיש

/




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה