המודעות, העלייה באחוז הילדים הסובלים מהשמנה וכמובן הרצון לשמור על אורח חיים בריא הביאו משפחות רבות לנסות לשנות הרגלים, ולעבור לתזונה מאוזנת. איך עושים את זה נכון?
אם עד לפני שני עשורים או פחות, ילדים שתו שוקו מדי בוקר, קינחו כל ארוחה במיץ פטל ונהנו מארון ממתקים וחטיפים מלא כל טוב, הרי שהיום המציאות מראה שיותר ויותר משפחות בוחרות לעבור לאורח חיים בריא ומאוזן יותר.
מגפת ההשמנה של העולם המערבי לא פסחה על ילדינו והמספרים מראים עלייה מתמדת בכמות הילדים בעלי עודף משקל. אבל גם ללא טריגר של ממש, רובנו הפכנו למודעים יותר לאיכות ולטיב המזון שאנחנו אוכלים. חטיפים, מזון מעובד וג'אנק פוד הם כבר לא ארוחת ערב לגיטימית, ורובנו מנסים להנחיל את התורה גם לילדים שלנו. אז איך אפשר להטמיע הרגלי אכילה נכונים למשפחה? חמישה טיפים להתחלה טובה.
הדבר החשוב ביותר הוא להעניק לילדים דוגמה אישית, "אי אפשר לדרוש מהילדים לשנות הרגלים כשאנחנו לא מקפידים גם על שינוי אישי", מחדדת טופז דרזנר ומוסיפה, "בתור ההורים אתם אחראים על הקניות לבית - מה שיש זה מה שאוכלים".
ברור לכולם שלהזמין פיצה זה לא פיתרון יומיומי לארוחת הערב, אבל מה לגבי מזונות שנמצאים בבית ואנחנו לא תמיד מכירים עד הסוף את תמהיל הרכיבים שלהם. "כל הקפואים כמו בורקסים, מלוואח וכו' נחשבים לג'אנק פוד לכל דבר, למרות שהיום מנסים לשפר את הערך התזונתי שלהם," מפרטת דרזנר. "עוד דבר שאני נתקלת בו זה כמויות גדולות של פחמימות. בעיקר אצל ילדים בררנים או ילדים שמבשלים לעצמם את ארוחת הצהריים".
במשפחות רבות יכול להיות מצב שבו רק ילד אחד, או חלק מבני המשפחה נמצאים בעודף משקל, שינוי בהרגלי התזונה יכול להביא לירידה במשקל אצל ילדים עם משקל עודף גם בלי להכניס אותם לעולם הדיאטות, "השינוי צריך להיות הוליסטי. עם מחליטים שאין חטיפים בבית ושתייה ממותקת אז כולם לא אוכלים חטיפים, ולא רק הילדים עם עודף משקל ולהיפך, אם מחליטים להתפנק כולם מתפנקים במשהו טעים". יתרונות התזונה המאוזנת תורמים לא רק לילדים במשקל עודף, "גם ילדים ומבוגרים במשקל תקין לא משפרים את תזונתם משתייה ממותקת".
כמבוגרים אנחנו מבינים שמאכלים שנחשבים "משמינים" אינם בהכרח כאלה כאשר אנחנו משלבים אותם בתבונה בתפריט שלנו, אבל אצל ילדים, ובוודאי ילדים בגיל הרך אין טעם להכניס אותם לשיח מגביל שכזה, "רק בגיל 10 פחות או יותר מתפתחת אצל ילדים אחריות חלקית ויכולת להיות יותר מודעים לתזונה שלהם בהיבט דיאטטי. עד הגיל הזה השיח צריך להיות יותר בכיוון של אוכל בריא לעומת אוכל פחות בריא".
במציאות העמוסה של החיים קשה להקפיד על ארוחות משותפות, אבל דווקא ארוחות אלה הן הזדמנות מצוינת לדוגמה אישית, לפקח על הרגלי האכילה של המשפחה וכמובן זה גם זמן נפלא לשמירה על הקשר המשפחתי. כדאי להשתדל ולהקפיד על לפחות שתי ארוחות משפחתיות בשבוע, אבל גם ארוחה משפחתית אחת היא מסורת חשובה שכדאי להקפיד עליה.
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים