שקשק אותה – שייקים בריאים

הכנת שייקים היא דרך מצוינת לספק לגוף ויטמינים. קבלו 3 מתכונים לשייקים בריאים וטעימים שמתאימים לאירוח או סתם לפינוק בכל שעות היום

21/01/2014
אורלי כהן - חיים וטעים קבלו עדכונים מאורלי
  • RSS

רוצים להכין שייקים נהדרים כמו בדוכנים בקניונים? כל מה שצריך זה פירות מסוגים שאוהבים, חלב, יוגורט או מיץ, דבש, סילאן ושלל פינוקים בריאים נוספים. ואיך משקשקים? הכי קל להשתמש בבלנדר חשמלי. אם אין בלנדר, גם שייקר פלסטי או אפילו צנצנת אטומה יעשו את העבודה.

השילוב של פירות עם מוצרי חלב בשייקים הוא דרך נהדרת לספק לילדים חלבונים, סידן ומינרלים וויטמינים נוספים.

בואו נכין יחד שייקים לכל המשפחה:

1. שייק אננס, בננה ויוגורט

שייק יוגורט, אננס ובננה. צילום: אורלי כהן

מצרכים ל-2 כוסות:

2 בננות חתוכות ביד ל-2-3 חלקים

1/2 אננס קלוף וחתוך לקוביות

1 כוס יוגורט לשתיה

1 כף סילאן

2 קוביות קרח

מצרכים. צילום: אורלי כהן

אופן ההכנה:

הכניסו את כל מרכיבי השייק לבלנדר וערבלו עד שמתקבלת תערובת אחידה, תפוחה ואוורירית.

מיזגו את השייק לכוסות יפות.

לפני ההגשה: ניתן לפזר מעט חמוציות קצוצות (בעיקר בשביל הצבע), או קוקוס קלוי.

2. שייק עוגת גבינה

שייק עוגת גבינה. צילום: אורלי כהן

״אני אוהב שוקולד ועוגות גבינה״ כתב יהונתן גפן. כן, עוגות גבינה זה אחד הדברים שילדים מאד אוהבים. אז בואו נכין שייק בריא בטעם עוגת גבינה.

מצרכים ל-2 כוסות:

1 כוס יוגורט

150 גרם גבינה לבנה 5%

2 שקיות סוכר וניל

1 כפית תמצית וניל

2 כפות צימוקים

1-2 כפות דבש (לא חובה, תלוי בטעם האישי)

לקישוט: 2 כפות אוכמניות קפואות

מצרכים. צילום: אורלי כהן

אופן ההכנה:

הכניסו את כל מרכיבי השייק לבלנדר וערבלו עד שמתקבלת תערובת אחידה, תפוחה ואוורירית.

מיזגו את שייק הגבינה לכוסות. לא נורא אם לא כל הצימוקים התרסקו. הוסיפו אותם לכוסות. כיף לגלות בתחתית צימוקים מתוקים.

לפני ההגשה פזרו על כל כוס את האוכמניות ולהגיש.

3. שייק חלב וחלבה

שייק חלב וחלבה. צילום: אורלי כהן

אם הילדים לא כל כך אוהבים פירות, חלבה הם בטח אוהבים. הוספה של טחינה ודבש (או סילאן) לחלב, תתן לנו את טעם החלבה הנחשק.

מצרכים ל-2 כוסות:

1 כוס חלב

2 כפות טחינה

3-4 כפיות דבש או סילאן

אופציונלי: 1 כף שיבולת שועל אינסטנט או ביסקוויט קרמל מרוסק להסמכה.

מצרכים. צילום: אורלי כהן

אופן ההכנה:

הכניסו את כל מרכיבי השייק לבלנדר וערבלו עד שמתקבלת תערובת אחידה, תפוחה ואוורירית.

מיזגו את השייק לכוסות יפות.

אפשר לעטר במעט סילאן את הכוסות לפני מזיגת השייק לתוכן.

***

לקבלת תפריט אישי מאוזן המשלב את האוכל שהילד שלכם אוהב – לחצו כאן.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה