שלחו מתכון - קבלו פינוק

כולנו בחיפוש מתמיד אחרי הדבר הטעים הבא ליד הקפה. סלונה תפנק את מי ישלח מתכון וצילום טובים של מאפה טעים, בארוחת בוקר לשלושה סועדים ברשת קפה ג'ו. מחכים למיילים שלכם עד סוף החודש

21/08/2012
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

אף פעם לא נפסיק להתפעל ממי שמטפחים מאגר של מתכוני מאפים, שעובדים טוב ליד הקפה. אמנם היום קל למצוא עוגות מוכנות לקנייה, אבל כשהקנייה נכשלת ומגלים שלעוגת השמרים היפה יש טעמי לוואי תעשייתיים, זה מאכזב נורא. כמו כן, יודע היטב כל מי ששילם כ-40 שקלים לעוגה, שעם השקעה של כחצי שעה והרבה פחות שקלים, אפשר היה להכין לבד במטבח הביתי, יצירה אישית, שהיתה מבשמת את הבית בניחוח מתוק...

למען הרחבת מאגר מתכוני האפייה של כולנו, סלונה מזמינה את הגולשים והגולשות לשלוח אלינו מתכון שלכם למאפה שטעים ליד הקפה + צילום של המאפה.

מערכת סלונה תבחר את המתכון הזוכה ותעניק לשולח/ת ארוחת בוקר לשלושה סועדים באחד מסניפי רשת קפה ג'ו ברחבי הארץ.

את המתכונים והתמונות נא שלחו ל: [email protected].  עד סוף חודש אוגוסט ה - 31.8.2012.

ובשם ההשראה הינה מתכון לחיתוכיות ריבה שיצרה מיכל יפה, עורכת ערוץ האוכל של סלונה. החיתוכיות מושלמות ליד קפה ועשויות מבצק פריך שאפשר לקנות מוכן (למשל של מעדנות). עליו מורחים איזה מילויים שרוצים.

חיתוכיות דובדבנים שחורים ושקדים

לא לגמרי ברור מי המציא את המילה "חיתוכיות", אבל בהחלט מדובר בהמצאה מצוינת. זה לא שיש פה משהו מורכב מדי, פשוט בצק פריך שעליו מניחים שתי שכבות. שכבות של מה, אתם שואלים? הרבה פעמים ריבה, אפשר חלבה, תערובת שקדים וחמאה ששמים בדרך כלל כמילוי לפאי ועוד.

למעשה, החיתוכיות הן כר פורה ויצירתי לאנשים שאוהבים לאלתר מתכונים. שינוי אחד קטן ויש לכם עוגיות שונות לגמרי.

החיתוכיות שלי מבוססות על הקונפיטורות של סנדלפור. אני אוהבת אותן במיוחד בגלל חתיכות הפרי והעובדה שאין שם תוספת סוכר מלבד הסוכר שבפירות. בתור שכבה שנייה השתמשתי במילוי שבדרך כלל שמים בטארט אגסים, רק שפעם אחת עשיתי את זה עם שקדים ופעם אחת עם פקאן סיני. שתי הגרסאות יצאו מצוינות, אם כי אני מעדיפה את הראשונה קצת יותר. אתם כמובן מוזמנים להמציא אלתור משלכם, רק אל תשכחו לשתף בתגובות.

ודבר אחרון, השתמשתי כאן בבצק פריך מרודד קפוא של מעדנות, שהופך את כל העסק להרבה יותר מהיר. אם אתם רוצים להכין בעצמכם את הבצק שלכם, תמצאו את המתכון שלו בפוסט על הפאי שקדים ומייפל, שאגב, אם הייתי מכינה אותו בתבנית מרובעת וחותכת לריבועים, הוא היה יכול להיקרא חיתוכיות שקדים ומייפל.

המצרכים (לתבנית מלבנית של 19 על 29 ס"מ):

בצק פריך מרודד (מוכן ומופשר או טרי)

1 צנצנת ריבת סנט.דלפור דובדבנים שחורים

200 גרם שקדים טחונים

100-150 גרם חמאה (*)

2 ביצים

חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:

רפדו את התבנית בנייר אפייה ושמנו אותו.

שימו את הבצק המרודד בתחתית התבנית.

אם מדובר בבצק טרי, הכניסו את התבנית עם הבצק למקרר לחצי שעה-שעה. אם לא, אפשר ישר לעבור לשלב הבא.

מרחו את הקונפיטורה על הבצק.

ערבבו את השקדים הטחונים, הביצים והסוכר והחמאה (*זה נורא טעים עם 150 גרם חמאה, אבל יעבוד גם עם קצת פחות), ומרחו על הקונפיטורה.

אפשר בסוף לקשט עם פרוסות שקדים.

הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-40 דקות, עד שמזהיב.

.

חיתוכיות אוכמניות ופקאן סיני

המצרכים (לתבנית מלבנית של 19 על 29 ס"מ):

בצק פריך מרודד (מוכן ומופשר או טרי)

1 צנצנת ריבת סנט.דלפור אוכמניות כחולות

200 גרם פקאן סיני טחון

חצי כפית קינמון

100 גרם חמאה

2 ביצים

אופן ההכנה:

רפדו את התבנית בנייר אפייה ושמנו אותו.

שימו את הבצק המרודד בתחתית התבנית.

אם מדובר בבצק טרי, הכניסו את התבנית עם הבצק למקרר לחצי שעה-שעה. אם לא, אפשר ישר לעבור לשלב הבא.

מרחו את הקונפיטורה על הבצק.

ערבבו את הפקאנים הטחונים, הקינמון, החמאה והביצים ומרחו על הקונפיטורה (שימו לב שאין כאן סוכר, כי הפקאן הסיני הוא מתוק). אפשר להשתמש בפקאן טרי, אבל אז תצטרכו להוסיף לו חצי כוס סוכר או דבש.

אפשר בסוף לקשט עם פרוסות פקאנים.

הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-40 דקות, עד שמזהיב.

בתיאבון (ואם שואלים תגידו שטרחתם על זה חצי יום במטבח).

.

לעוד מתכונים קלים
..
חיתוכיות דובדבנים שחורים ושקדים - המאפה הטעים של מיכל יפה ליד הקפה. נראה אתכם מתחרים בזה. צילום: מיכל יפה




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה