שושני גן עדן

מירי ארזי מקונדיטוריית "מתוקה" אופה שושנים מתוקות עם מלית קצפית ועם אקסטרא קראנץ' של אגוזים

18/06/2015
ערוץ האוכל קבלו עדכונים מערוץ
  • RSS

>> לצפייה בסרטון מתוך התוכנית “פשוט לאפות” עם מירי ארזי:

המרכיבים

לבצק

2 כוסות קמח שמרים אוסם (280 גרם)

1 כף סוכר (12 גרם)

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

3 חלמונים

1/3 כוס מים קרים

קורט מלח

גרידת לימון אופציה

למלית

3 חלבונים

1 כוס סוכר

1 כוס קוקוס טחון (80 גרם)

1 כוס אגוזי מלך טחונים (100 גרם) או, לחלופין, 100 גרם שוקולד מריר, קפוא בפריזר

מי שרוצה: 3 טיפות מי ורדים

אופן הכנת הבצק

1. לבצק: במיקסר עם וו לישה מניחים את קמח השמרים עם הסוכר ומתחילים לערבב. מוסיפים את קוביות החמאה ומאפשרים לבצק להתחבר. מוסיפים את החלמונים עד להטמעה.

2. לבסוף מוסיפים את המים ולשים לקבלת בצק אחיד ויפה.

3. מורידים את הבצק אל משטח השיש, לשים עוד מעט ביד, יוצרים מלבן שטוח על נייר אפייה.

4. מניחים במקרר למספר דקות, עד להכנת קרם המילוי.

אופן הכנת המלית

1. למלית: מקציפים את החלבונים ומוסיפים את את הסוכר בהדרגה.

2. כיוון שכמות הסוכר כאן גדולה לעומת החלבונים, לא נקבל מסה תפוחה אלא מסה קרמית ונוזלית יותר, אך יש להמשיך ולהקציף אותה מספר דקות.

3. מוסיפים לקציפה בתנועות קיפול את הקוקוס והאגוזים או השוקולד, שאותו מגרדים מהמקפיא גס על פומפיה.

4. הרכבת השושנים: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים.

5. מגלגלים כל חלק לגליל ופותחים אותו על שיש מקומח למלבן ארוך של 3 מ"מ עובי ורוחב 10 ס"מ.

6. מורחים כל מלבן במלית ומגלגלים גלגול וחצי.

7. חותכים למקטעים ברוחב של שתי אצבעות ומניחים במרווחים קלים בתבנית על נייר אפייה.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-15-22 דקות. חשוב לא לייבש אותן, ולא לחכות שישחימו.

רוצים לבשל עם השפים של ערוץ האוכל בזמן אמת? הורידו את אפליקציית המתכונים של ערוץ האוכל.

>> להורדת האפליקציה לאייפון לחצו כאן

>> להורדת האפליקציה לאנדרואיד לחצו כאן




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה