שוקו לילדים גדולים

ריגוש, הפתעה והנאה, שהם כידוע החומרים מהם בנויות פנטזיות – את כל אלו תוכלו למצוא ב 7 מתכוני שוקו למבוגרים, שיבטיחו לכם חורף טוב במיוחד. תודו לנו אחר כך

08/12/2016
דניאל לוין קבלו עדכונים מדניאל
  • בדואר
  • RSS

חורף, גשם ושוקו (צילום: שאטרסטוק)

מה עולה לכן בראש כשאומרים לכן “חורף”? רוב הסיכויים שתגידו גשם או שוקו. שוקו בחורף, והכי טוב מול חלון, הוא תמיד זיכרון חורף מתוק ונעים. לא ברור אם זו החוויה, הספרים, הטלוויזיה, החלום ההוליוודי, או הכול ביחד, אבל שוקו וחורף אינם אופנה חולפת, אלא קלאסיקה. ואם חשבתם ששוקו הוא רק חלב ואבקה (או שוקולד אמתי וחלב, למשקיענים), אז טעיתם ובגדול. השוקו עולה למגרש המבוגרים בטעמים מלהיבים וממכרים.

שוקו – כל הסיבות הכי טובות (צילום: שאטרסטוק)

התור לתירוצים לשוקו מתחיל כאן

לא שצריך סיבות לשתיית שוקו טוב כשהאוויר מתקרר, אבל אם חשקה נפשכם בגיבוי מדעי או כמעט רפואי לחשק הזה, אז מצאנו לכם חמש סיבות מצויינות להכנת שוקו, אבל עדיף אחד שעושים בבית מקקאו או שוקולד איכותי:

כל לגימה, בריאות - חלב מכיל חלבון, סידן, ויטמינים A, D ו- 12B, אשלגן, זרחן, ריבופלאבין וניאצין, כולם בעלי ערכים תזונתיים חיוניים למערכת הגוף השונות. בקקאו ריכוז אנטי-אוקסידנטים גבוה, ואלה טובים למניעת מחלות לב, שיפור תפקוד כלי הדם, סיוע במניעת סרטן והאטת תהליכי הזדקנות.

הגשם מדכא? השוקו יטפל– קקאו הוא המזון בעל היכולת הכי גבוהה לשחרר אנדורפינים, אותם חומרים כימיים המופרשים מיותרת המוח שתורמים לשיפור מצב הרוח באופן כללי ולכן שוקו ישפר מהותית את מצב הרוח מהלגימה הראשונה.

שוקו? שוקו זה בכלל תמריץ כזה מגיע לחורף - קקאו הוא מקור נפלא לאנרגיה וזה בדיוק מה שחסר לנו דווקא כשמתחיל להתקרר.

להיות ראשון זה מחייב– טוב, מים מנצחים, אבל לפחות פעם ביום כדאי לגוון. בשוקו שמכינים בבית יש הרבה פחות סוכר ממשקאות ממותקים אחרים והיא לגמרי שולית ביחס ליתרונות שלו.

גבוה יותר, חזק יותר? אם יש משקה אידיאלי אחרי אימון ספורט זה שוקו, אגב גם בקיץ. מעולה גם לאלה שלא אוהבים לאכול אחרי אימון וטוב גם להשבת נוזלים וגם למאזן חלבון ולבניית השריר. החלב עשיר באלקטרוליטים ולכן מאפשר להחזיר במהירות את מה איבדנו באימון ושומר על איזון המלחים, ובנוסף הוא מעודד הפרשת אינסולין ומסייע בבניית השריר.

שוקו עם הפתעות זה עולם חדש לגמרי (צילום: שאטרסטוק)

לשבור שגרה

אז שוקו הוא כל זה, זה נכון. וידוע שטעם מנצח לא מחליפים. אבל (וידעתם שזה יגיע), כמו בכל תחום בחיים, זה הכול עניין של גיוון. אם לפלפל את השגרה, אז שוקו הוא לגמרי הבחירה הנכונה. ואם כבר פלפלתם אז למה לא להמליח? ולקרמל? עד עכשיו לא הפתענו? אז מה דעתכם על שוקו תה ירוק? הטיפים הבאים למי שרוצה ללכת עד הסוף עם השוקו שלה, ולאהוב כל רגע. אז קבלו 7 מתכוני שוקו לילדים גדולים, שישדרגו לכן את החורף. תודו לנו אחר כך:

שוקו-שוקולד – הדרך הכי קלה היא לשפוך חלב חם לכוס שכבר יש בה בין 15 ל- 20 גרם שוקולד חלב. אבל שוקולד חלב לא מכיל הרבה קקאו ולכן עדיף להשתמש בשוקולד מריר 70-80% ובין חצי כפית לכפית סוכר (או דבש) לכל כוס חלב – לערבב תוך כדי חימום בסיר, למזוג ולהגיש. ככל שתוסיפו יותר שוקולד כך המשקה יהיה סמיך יותר ודומה לשוקולטה.

שוקו חריף –על משקה שוקולד חריף כבר סיפרנו לכם ואפילו הבאנו מתכון. אפשר לגוון את השוקו בעזרת הקישוט מלמעלה, למשל אם תוסיפו קצת קוקוס וגרידת שוקולד על השוקו החריף שלכם ועם טיפה של רום, תרגישו לרגע בקריביים.

שוקו צ'אי בקישוט מקלות קינמון וכוכב אניס, רצוי להוסיף אלכוהול (צילום: שאטרסטוק)

שוקו עם קצפת שוקולד מלוחה – הקצפת שעושה את השוקו: מיכל שמנת מתוקה, 1 כפית סוכר, מתחילים להקציף כשנוצרת קצפת מוסיפים בעדינות 3/4 כפית מלח גס, 3 כפיות קקאו וממשיכים להקציף עד לערבוב מלא של החומרים. מכינים שוקו-שוקולד בדרגת הסמיכות הרצויה, מוזגים לספלים, קצפת מעל, לזרות גרידת שוקולד ומלח ולהגיש.

שוקו חמאת בוטנים – מה שעובד נפלא בשוקולד עובד גם בשוקו, מכינים שוקו בסיס וכשהשוקו מוכן לוקחים כפית גדושה של חמאת בטונים ומערבבים פנימה עד שנמס, למזוג, לפזר מרשמלו ולהגיש.

שוקו צא’י – על כל כוס חלב הוסיפו: 2 כפיות קקאו, 1 כפית סוכר, רבע כפית קינמון, כמה רצועות ג’ינג’ר טרי, ציפורן, וניל וכוכב אניס, לחמם סיר תוך כדי ערבוב עד לסף רתיחה ולהגיש, עובד מצוין עם טיפה של אלכוהול (וויסקי ואפילו עראק או פסטיס) וגם עם קצפת.

שוקו ותה ירוק – אחרי שמחקרים הוכיחו ששוקולד מריר איכותי ותה ירוק עושים רק טוב ומסייעים בריכוז לא נותר אלא לבחון את הנושא ביחד. היפנים כבר התחילו עם שוקולד תה ירוק וה”נמה שוקולד” מתגלגל בכל העולם, אבל מה עם תה ירוק ושוקולד, אז הנה שתי אפשרויות מגרות:

חליטת לימון ולואיזה עם שוקולד לבן – לחמם חלב עם למון גראס, לואיזה, כפית גרידת לימון, להביא לרתיחה ולהוריד מהאש. לתת לתערובת להתקרר 10 דקות כדי שהטעמים יתחזקו. לסנן לסיר חדש להוסיף 100 גרם שוקולד לבן, לחמם תוך כדי ערבוב ולהגיש. ואגב, אם אתם מאוהבי המנטה, אז אותו דבר רק עם נענע יעבוד נהדר.

שוקו תה ירוק – לחמם כוס חלב ושקית תה ירוק על כל כוס שוקו, כשהחלב מתחמם להוסיף 1 כפית דבש ו- 2 כפיות קקאו לכל כוס ולהמשיך לערבב עד לסף רתיחה. למזוג, לפזר גרידת שוקולד מעל ולהגיש.

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה