שבלולי שום, פרמזן ועשבי תיבול

הרשת החברתית פינטרסט היא, בין השאר, מקור בלתי נדלה למתכונים מעולים. קבלו אחד טעים במיוחד

20/02/2012
מיכל יפה קבלו עדכונים ממיכל
  • בדואר
  • RSS

הכל התחיל בפינטרסט. ככה, אגב, מתחילים רוב הסיפורים שלי בשבועות האחרונים, ברשת החברתית הלא ממש חברתית, אבל האסתטית מאין כמוה.

בקיצור, מישהו מהאנשים שאני עוקבת אחריהם שם תמונה של לחמניות שום ופרמזן מהירות הכנה, ואני מיהרתי לשתף את התמונה ולהכריז כי אני הולכת לנסות להכין כאלה בעצמי. לחיצה נוספת על התמונה הובילה אותי לבלוג של שירלי נמש, "מתוקים שלי", ושם מצאתי את המתכון הנפלא הזה.

אז ניסיתי, אהבתי וחזרתי כדי לשתף אתכם במתכון המקורי + כמה הערות שלי (למשל, איך הלחמניות הפכו לשבלולים). את התודות תשלחו אחר כך לשירלי.

שבלולי/לחמניות שום, פרמזן ועשבי תיבול

ל-12 לחמניות בתבנית שקעים סטנדרטית

לבצק:

1 גביע (250 גר') קוטג'

1 גביע (200 גר') יוגורט (אפשר להמיר ללבן)

2.5 כוסות (350 גר') קמח

1 שקית (10 גר') אבקת אפייה

1/4 כפית סודה לשתייה

1 כפית מלח

למלית:

4 שיני שום כתושות

100 גר' חמאה

2 כפות בזיליקום טרי קצוץ דק (או שתיים-שלוש קוביות בזיליקום קפוא)

קורט מלח

100 גר' גבינה קשה מגורדת (עמק/ פרמזן/ קשקבל/ בולגרית או תערובת של סוגי גבינות)

להכנת הבצק:

מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הקוטג' והיוגורט. לקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים עד להיווצרות בצק. מקמחים בנדיבות משטח עבודה נקי ומרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.

להכנת המלית ולהרכבה:

בקערה קטנה חסינת חום מניחים את החמאה, השום, הבזיליקום הקצוץ והמלח. ממסים בעדינות במיקרוגל ומערבבים היטב. בעזרת מברשת מברישים כמחצית מכמות החמאה על גבי הבצק. מפזרים את הגבינה המגוררת ומגלגלים את הבצק לגליל מצידו הארוך. בעזרת סכין חדה מסירים את השוליים הלא אחידים. חוצים את הגליל לשניים. כל חלק חוצים שוב לקבלת 4 חלקים. חותכים כל רבע לשלושה חלקים שווים, לקבלת 12 חלקים בסך הכל.

בעזרת תערובת החמאה משמנים תבנית שקעים סטנדרטית (משאירים כמות קטנה של חמאה). מניחים את עיגולי הבצק בתבנית השקעים, כך שצידם פונה כלפי מעלה. אופים כ-20 דקות, עד שהלחמניות תפוחות מאוד, צבען זהוב והגבינה מבעבעת. מוציאים מהתנור ומיד מברישים את חלקן העליון במעט החמאה שנותרה. מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.

הערות:

  1. אפשר בהחלט להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל + אבקת אפיה.
  2. במקום בזיליקום השתמשתי בקוביות של תערובת עשבי תיבול איטלקים של דורות.
  3. גם על השום אפשר לוותר, אם אתם מכינים את זה לילדים שלא אוהבים שום. רק שאז תצטרכו לשנות את שמם של השבלולים...
  4. לערבב את הבצק במיקסר זה אמנם הרבה יותר פשוט ונקי, אבל אפשר בהחלט לערבב אותו גם ביד. קצת עבודת כפיים עוד לא הרגה אף אחד.
  5. והכי חשוב – לא חייבים להשתמש בתבנית שקעים. אצלי פשוט הגליל יצא שמנמן מדי מכדי להכנס לשקעים, אז שמתי את השבלולים בתבנית שטוחה עם מרווחים לצורך תפיחה. במקרה כזה, מרחו את הגליל מבחוץ בתערובת החמאה/שום/עשבי תיבול לפני שלב החיתוך (וכמובן לאחר שהשבלולים מוכנים).

.

עוד מתכונים מהבלוג של שירלי נמש:

לחמניות גאודה וקימל

עוגת איגלו – עוגת גבינה, אייריש קרים ושוקולד

קאפקייקס תפוחים בקרמל




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה