קרם שניט כמו פעם

עוגה נוסטלגית, כזו שטעמה מחבר אותי לילדות. בעבר, היו מכינים את העוגה בבית מתחילתה ועד סופה על בסיס המתכון הגרמני. אין ספק שהעוגה זורקת אותי 35 שנה אחורה לילדות. ואתכם? צפו במתכון

20/08/2018
אלונה זוהר קבלו עדכונים מאלונה זוהר
  • RSS

המצרכים:

 

עלים לקרם שניט:

1 חבילת בצק עלים

2 שקיות סוכר ווניל

ספריי שמן

למלית:

בסיר-

4 כוסות חלב

1 כוס סוכר

רביכה:

1 כוס חלב

3 כפות קורנפלור

3 כפות קמח

לאחר הבישול:

5 סוכר ווניל

200 גרם חמאה

לבזיקה מעל:

אבקת סוכר

אופן הכנה:

לחלק את בצק העלים לשניים. לפרוס אותו על תבנית עם נייר אפיה. לחורר חורים בעזרת מזלג.

לרסס עם ספריי שמן ולפזר סוכר ווניל.

לאפות את העלים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ-25 דקות או עד שהעלים יזהיבו.

להכנת הקרם:

בקלחת לחמם 4 כוסות חלב עם כוס סוכר.

לשים בקערה את כוס החלב, את הקורנפלור והקמח ולערבב היטב שלא יהיו גושים. כשהחלב רותח, להוסיף את הרביכה ולערבב בעזרת מטרפה עד שהקרם יסמיך.

להוריד מהגז, להוסיף את החמאה ואת סוכר הווניל ולערבב היטב.

לצנן מעט ולשפוך על הבסיס.

לכסות עם הבסיס הנוסף ולפזר מעל אבקת סוכר.

לצנן במקרר שעתיים לפני ההגשה.

בתיאבון!




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה