קרם מסקרפונה ואמרטי על מצע אפרסקים צלויים

ברשתות השיווק מוכרים בימים אלה עוגיות אמרטי קנויות. מה עושים איתן? את הקינוח הנהדר הזה, שמתאים לשבועות ובכלל

25/05/2014
דנית סלומון קבלו עדכונים מדנית
  • בדואר
  • RSS

צילום: יהודה סלומון

קרם מסקרפונה ואמרטי על מצע אפרסקים צלויים. צילום: יהודה סלומון

זה כל־כך טעים - והרבה יותר פשוט להכנה מכפי שזה נשמע.

שנים אני מתקנאה במתכוני קינוחים חו"ליים, שכוללים עוגיות אמרטי ברשימת המרכיבים. לא שאי־אפשר להכין אמרטי לבד בבית, אבל אני לא מאלה שמכינים עוגה אחת רק כדי להכין ממנה עוגה שנייה, זה לגמרי נוגד את האני־מאמין הבישולי שלי, שעיקרו חיים קלים. אז כשאני אומרת "אמרטי ברשימת המרכיבים," אני מתכוונת לעוגיות אמרטי קנויות, ובמחיר שפוי. כלומר, עוגיות אמרטי שיצאו ממפעל תעשייתי ולא עוגיות של קונדיטוריה.

אולי זה המקום להסביר עוגיות אמרטי מהן. אלה הם מין מקרוּנים (עוגיות קצף ושקדים) קטנים ושחומים בטעם שקדים מודגש, מרציפני כמעט. עוגיות האמרטי האיטלקיות, ממש כמו ליקר האמרטו האיטלקי, עשויות מגלעיני משמש טחונים, שמצטיינים בטעם "שקדי" עז ומריר יותר מזה של השקדים (amaro באיטלקית = מר).

והנה השבוע נתקלתי, באמצע הסופרמרקט, בערמה של עוגיות אמרטי מיובאות מאיטליה. בזעקת "דבש!" התנפלתי המימה (אלה שאינם פּוּ'אולוגים מתבקשים להתעלם מהמשפט האחרון), וגרפתי צמד חפיסות אל העגלה. מכאן הישרתי פעמיי אל מחלקת הגבינות, וקניתי - איך לא - גבינת מסקרפונה, כדי לתת לאמרטי תחושה ביתית. נשאר רק למצוא מהו האמצעי הטוב ביותר לשדך בין השניים. משמשים נראו כאופציה מתבקשת, אלא שצבעם הצהבהב־דהוי ומחירם המזעזע פסלו אותם על הסף. במקומם נבחרו ביכורי אפרסקים צהובים במחיר הגיוני.

האמרטי רוסקו לפירורים בחבטות פטיש משחררות; האפרסקים קולפו, נחתכו לפלחים, זולפו במעט סירופ מייפל, עברו צלייה קצרה בתנור לוהט והונחו על מצע של פירורי אמרטי; המסקרפונה הומתקה, תובלה בווניל, עורבבה בקצפת, בלעה לתוכה את פירורי האמרטי הנותרים והונחה על מצע האפרסקים. מה אגיד לכם, אני לא סובלת את הביטוי, אבל כאן הוא פשוט מתאים - "אין דברים כאלה".

עלות כוללת (8 מנות יפות, או 12 קטנות): 35 שקל. איפה קונים: אני קניתי ב"חצי חינם" - 2 חפיסות של 200 גרם ב־20 שקל. דיווחו לי, שבימים אלה של טרום שבועות אפשר למצוא עוגיות אמרטי גם ברשת שופרסל.

כיוון שאין לדעת כמה זמן תעמוד לנו קרן השפע, ומאחר שתאריך התפוגה על האריזות אומר "ינואר 2015", אני מתכוונת להצטייד בכמות שתספיק עד לאותו מועד, ולנסות את כל הקינוחים שפינטזתי עליהם.

ולמתכון עצמו (אפשר להכין את הקינוחים יום לפני ההגשה):

המצרכים:

6-5 אפרסקים צהובים בינוניים־קטנים (350 גרם)

2 כפות סירופ מייפל (רצוי טבעי 100% טהור. הוא לא זול, אבל חסכוני בשימוש)

100 גרם עוגיות אמרטי +12-8 עוגיות שלמות (כמספר המנות) לעיטור

250 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר (מוציאים מהמקרר חצי שעה לפני ההכנה)

¼1 כוסות (310 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שומן

5 כפות (60 גרם) סוכר

4 שקיקים סוכר וניל

אופן ההכנה:

1. כדי להסיר את קליפת האפרסקים בקלות, עושים חתך דמוי צלב בתחתיתו של כל אפרסק. מרתיחים מים בסיר, מטילים את האפרסקים לתוך הסיר וחולטים במשך דקה. מסירים מהאש, ממתינים עוד דקה ושופכים את המים. מניחים לאפרסקים להצטנן עד שאפשר לנגוע בהם. חותכים את האפרסקים לרבעים לאורכם (הקליפה תתקלף מאליה בזמן החיתוך) ומפרידים מהגלעין. חותכים כל רבע ל־3-2 פלחים.

2. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (250 מעלות). מרפדים תבנית אפייה בינונית בשכבה כפולה של נייר אפייה, ומסדרים עליה את פלחי האפרסקים בשכבה אחת צפופה. מטפטפים על הפלחים את סירופ המייפל, וצולים בתנור הלוהט במשך 15 דקות, עד שהם מתרככים. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית.

2. מכינים 8 גביעים שתכולתם 180 מ"ל (או 12 גביעים שתכולתם 120 מ"ל).  שמים 100 גרם עוגיות אמרטי בשקית ניילון עבה, וחובטים בהן בפטיש שניצלים כדי לרסק אותן לפירורים קטנים למדי.

3. מחלקים חצי מהכמות של פירורי האמרטי בין הגביעים. שומרים 8 (או 12) פלחי אפרסק יפים לעיטור. מחלקים את פלחי האפרסק הנותרים בין הגביעים, ויוצקים עליהם את הסירופ שנותר בתבנית.

3. בקערה בינונית מערבלים יחד מסקרפונה, ¼ כוס (50 מ"ל) שמנת, סוכר ו־2 שקיקים סוכר וניל עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. בקערה שנייה מקציפים את השמנת הנותרת עם 2 שקיקים סוכר וניל לקצפת יציבה. מוסיפים שליש מכמות הקצפת לקערת המסקרפונה יחד עם פירורי האמרטי הנותרים, ומערבבים בתנועות קיפול. מבליעים פנימה את הקצפת הנותרת. מחלקים את קרם המסקרפונה בין הגביעים - הכי נוח לעשות זאת בעזרת שק זילוף חד־פעמי. מעטרים כל גביע בפלח אפרסק ובעוגיית אמרטי שלמה. מקררים (בכלי מכוסה, כדי שהקינוחים לא יקבלו "טעם מקרר") שעתיים לפחות לפני ההגשה.

.

.

.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה