קפה מיכל: חדש, חדיש ומחודש

קפה מיכל הוותיק קיבל רישיון לפעול גם כמסעדה והשיק תפריט חדש. אסנת עופר ביקרה והצטערה שאין לה ליד הבית ביסטרו שכונתי כזה. ובסוף גם השיגה את המתכון של לביבות הכרישה

13/01/2014
אסנת עופר קבלו עדכונים מאסנת
  • RSS

אם יש משהו שממש חסר לי בסביבה הכפרית שבה אני חיה ב-20 השנים האחרונות, זו מסעדה שכונתית טובה. מקום שאת חוזרת אליו, שוב ושוב. לא בגלל אווירה, לא בגלל איכות הבישול של השף, לא בגלל שזה קרוב, אלא בגלל השילוב של כל אלה. המקום הבטוח מחוץ לבית. עד שכבר היתה לי אחת כזו – העבירו אותה לחדרה, והשאירו אותי גלמודה ואבודה. לפעמים גם נורא רעבה. אז הזמנתי את רעות לקפה מיכל, ברחוב דיזנגוף בתל אביב, שהיה פעם השכונתית שלה, עד שהחיים העבירו אותה לכפר סבא ומאז גם היא סובבת סביב עצמה ומחפשת תחליף.

זה כל מה שהיינו צריכות באותו ערב: שיהיה חמים ויבש, שיהיה אוכל טעים, וקצת אלכוהול.

קפה מיכל קיים כבר 11 שנים, ואין ספק שדיירי הסביבה מכירים היטב את השכונתית שלהם. אלא שלאחרונה קיבל רישיון לפעול גם כמסעדה, ובימים אלה משיקים שם תפריט חורף חדש לצד המנות הוותיקות. ובכן, לוותיקים כמו למצטרפים חדשים – שווה לבדוק במה מדובר.

עם הראשונות לא היתה התלבטות בכלל: אני הזמנתי לביבות כרישה (37 שקל), מהתפריט הוותיק (ראו מתכון בהמשך). הלביבות היו חמודות: פריכות מאוד מבחוץ, בזכות מעטפת פירורי לחם שחומים, ורכות-נימוחות מבפנים. רעות, לעומת זאת, נדלקה מיד על המנה החדשה - סביצ'ה דג ים עם אטריות שעועית, כוסברה ושומשום שחור (47 שקל), שהתגלתה כתענוג אמיתי. בקושי השאירה לי משהו לטעום.

סביצ'ה דג ים קפה מיכלסביצ'ה דג ים. תענוג אמיתי

דווקא היינו שמחות בחלקנו, עד שהגיעה מוריה, המלצרית, והתעקשה שנטעם מפטה גורגונזולה (43 שקל). הסכמנו. היתה לנו ברירה? החיים לימדו אותנו שאם מלצרית ממליצה על מנה, צריך לזרום איתה.

החיים לא טעו. גם לא מוריה: המנה התגלתה כהברקה מטורפת. ממרח קרמי, חלק, עשיר, מלא טעם גורגונזולי, שהגיע עם ריבת פירות יבשים מתקתקה במידה, שאיזנה את חריפות הגבינה הכחולה ומשולשי טוסט, שיחזיקו את העונג.

ביחד עם הראשונות שתינו מרטיני תפוחים (37 שקל), מתקתק-חמצמץ, שבתוכו צפו 2 פיסות של צ'ילי אדום וחרפרף. משקה יפה כמו שהוא טעים, שהלך מצוין עם פטה הגורגונזולה, כמו נועדו זה לזו.

פטה גורגונזולה קפה מיכלפטה גורגונזולה. הברקה מטורפת

כבר היינו מוכנות לסגור את הערב – לא שנגמרו לנו נושאי השיחה שהפליגו הפעם למחוזות בלתי צפויים – כשמוריה חזרה שוב והודיעה שאנחנו חייבות גם עיקריות. אמנם רעות ואני נשים אסרטיביות, וגם היינו כבר די מלאות ומסופקות, אבל החלטנו שוב להיכנע. הנסיון הקודם הוכיח שזו הדרך הנכונה להתמודד עם המלצרית הנחושה והצודקת.

אל השולחן נשלחה מנת פילה דניס מאודה (82 שקל) עם כרישה, בצל ירוק, שום וסלרי בציר דגים ויין לבן, שהוגש עם גרטן תפוחי אדמה. הדג היה טעים, רך, עדין, האידוי עשה לו חסד, הירקות לעומת זאת היו חריפים-מרירים. אני אהבתי את השילוב, רעות פחות. גם הגרטן היו מאכזבים.

פילה דניס קפה מיכלפילה דניס. טעים, רך ועדין

לקינוח קיבלנו שוט גראפה (30 שקל), 2 פחזניות קטנות (6 שקל ליחידה), קלילות ושובבות, לא מתוקות מדי, ממולאות בקרם פטיסייר. בדיוק מה שצריך כדי לסגור ארוחה קלה, בביסטרו השכונתי. טעמנו גם אצבע שוקולד מריר (12 שקל ליחידה), שמתאימה לחובבי הז'אנר. לנו כבר לא היה מקום בבטן לכל העושר הזה.

הביקור לא רק העלה מחדש את הגעגוע לחיים בעיר הגדולה, אלא הדגיש את הריק הקולינרי שיש בפריפריה. מיכל, תעשי לנו סניף!

בסוף גם ביקשתי – וקיבלתי! – את המתכון ללביבות הכרישה:

לביבות כרישה ומטבל יוגורט ומלפפונים

לביבות כרישה ומטבל יוגורט ומלפפונים

מתכון של מאור בוגין – השף של קפה מיכל

מצרכים (ל-6 סועדים):

2 תפו"א גדולים

5 מקלות כרישה

150 גר' קשקבל

1 ביצה

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

חצי כפית כמון

50 גר' פירורי לחם

כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, יש לדאוג לא לבשל יתר על המידה שכן תפוח האדמה סופג מים ויגרום לבלילה להיות נוזלית.

2. מסננים את תפוחי האדמה ומועכים.

3. פורסים את הכרישה לפרוסות דקות ומאדים.

4. מסננים את הכרישה כך שלא יישארו בכלל מים ומוסיפים אותה לתפוחי האדמה.

5. מגרדים את גבינת הקשקבל.

6. מוסיפים את הביצה, הפטרוזיליה הקצוצה ואת התבלינים.

7. מוסיפים את פירורי הלחם לאט לאט תוך כדי ערבוב לקבלת מסה אחידה.

8. נותנים למסה לנוח כרבע שעה.

9. ניתן להוסיף עוד פירורי לחם במידה והמסה רטובה.

10. יוצרים צורה של לביבה, מצפים במעט פירורי לחם ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד להזהבה.

מטבל יוגורט ומלפפונים:

מצרכים:

100 מ"ל יוגורט צאן

3 מלפפונים קצוצים דק (רק החלק הקשה)

2 כפיות שמיר קצוץ דק

כפית נענע קצוצה

כפית מיץ לימון

שן שום כתושה

מלח ופלפל

ניתן להוסיף טבסקו לפי הטעם

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.

קפה מיכל. דיזנגוף 230, תל אביב. 03-5230236

צילום: בועז לביא




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה