קינוחים מפנקים ב-100 קלוריות

הקונפליקט הידוע בין הרצון להתנחם בקינוח מפנק ובין הרצון לשמור על הגזרה, לא מדלג על אף אחת. אבל מי אמר שאת צריכה להתלבט? 3 מתכונים טעימים ומפנקים עד 100 קלוריות

26/02/2015
שרון סער קבלו עדכונים משרון
  • RSS

מי מאתנו לא מכירה את הקונפליקט המתמיד בין האהבה לקינוחים, ורצוי מושחתים, כמובן, לבין הרצון לשמור על תזונה בריאה? מי מאתנו לא חוותה את התסכול שמביאה איתה התשוקה למתוק שמתנגשת עם השאיפה לשמירה על הגזרה? לאכול – לא כדאי; לוותר – קשה מדי. בקיצור, דילמה.

אז מה עושים? באופן טבעי אני, כקונדיטורית בעלת תודעת בריאות, נמצאת תמיד עם אנטנות מכוונות לחידושים והמצאות בתחום קינוחי הבריאות, בלי לפגוע בטעם ובהנאה, כמובן. לאחרונה נתקלתי בגרסה חדשה ומשודרגת של פייבר 1 המומתקת בסוכרלוז, תחליף סוכר ללא קלוריות וללא טעם לוואי שניתן לאפות ולבשל איתו. קודם כל טעמתי. נחמד בפני עצמו, ולא פחות מכך - נחמד כחומר גלם לכמה וכמה מתכוני קינוחים. כמעט שלא הוספתי סוכר וכל המתכונים התקבלו מתוקים בדיוק במידה הנכונה, טעימים להפליא, ועם בונוס נוסף: תוספת מבורכת של סיבים תזונתיים.

מאפינס עם שוקולד צ'יפס ואגוזים (20 יחידות)

104 קלוריות ליחידה

מאפינס ב104 קלוריות (צילום: שרון סער)

החומרים:

2 ביצים

1/3 כוס שמן

1 ו-1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1 ו-1/3 כוס קמח מלא

1 כפית אבקת אפיה

2/3 כוס פייבר 1 טחון דק

קורט מלח

2 כפות שוקולד-צ'יפס

2 כפות אגוז מלך קצוץ גס

2 כפות פיסטוק קלוף

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים ביצים, שמן ומיץ תפוזים.

מוסיפים את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפיה, פייבר 1 ומלח) ומערבבים לתערובת אחידה.

3. מוסיפים את התוספות (מי שממש רוצה לחסוך בקלוריות - יכולה לוותר) ומערבבים מעט לפיזור אחיד.

התערובת מתקבלת סמיכה מאוד. זה בסדר.

4. מזלפים את התערובת (או מעבירים בעזרת 2 כפות) לתוך עטרות נייר לאפיה או לתבנית מאפינס משומנת קלות. אני ממליצה להשתמש בעטרות נייר/תבניות מאפינס שקוטרן (בחלק הרחב ביותר) הוא 4-5 ס"מ, כך יתקבלו מאפינס גבוהים ומרשימים במיוחד.

5. אופים 20 דקות (חום בינוני), ומצננים לפני ההגשה.

אפשר בהחלט להקפיא, לשמור בקופסה סגורה היטב (לא בשקית ניילון) ולהוציא מאפין בריאות אחד בלבד בכל פעם שמתחשק משהו מתוק.

*

קראמבל תפוחים ואגסים (6 מנות)

80 קלוריות למנה

קראמבל תפוחים ואגסים (צילום: שרון סער)

קראמבל הוא קינוח פופולרי, המורכב מפירורי בצק חמאתי (לעיתים בתוספת אגוזים או שקדים) על מצע של פירות. המאפה נאפה עד שהפירות מתרככים ומגירים את הנוזלים המשגעים שלהם והבצק מזהיב. ניתן להכין את הקראמבל בכלים אישיים כדי לשלוט באופן מבוקר יותר בכמויות. הפעם בחרתי להגיש את הקראמבל בקערה מרכזית. סוד הקסם הוא המראה הכפרי של המנה וההגשה הבלתי מחייבת שלה.

החומרים:

2 אגסים, שטופים וחתוכים לשמיניות

1 תפוח ירוק, שטוף, מחולק לרבעים וכל רבע ל-3.

1 תפוח אדום שטוף וחתוך כנ"ל.

1 חופן (50 גר') צימוקים

1 חופן (50 גר') חמוציות

20 גר' חמאה

2 כפות סוכר

1 כוס פייבר 1 טחון

100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גר' אגוז מלך קצוץ גס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. ממיסים את החמאה במחבת גדולה או סיר רחב ושטוח.

3. מוסיפים את האגסים, התפוחים והסוכר ומבשלים על אש בינונית עד שהפירות מתרככים מעט ומתקרמלים והנוזלים מתאדים כמעט לגמרי.

4. מוסיפים את הצימוקים והחמוציות ומערבבים קלות.

5. מעבירים לקערת הגשה יפה שמתאימה גם לאפיה (או ל-6 קעריות אישיות).

בינתיים מכינים את הקראמבל:

6. במעבד מזון מעבדים בפולסים קצרים את הפייבר 1 הטחון עם קוביות חמאה קרה ואגוזים עד שמתקבלת תערובת גושית.

7. מפזרים את הקראמבל מעל הפירות, מכסים היטב היטב את כל הפרי, כמו שמיכת פוך מפנקת.

8. מכניסים לתנור (חום בינוני) ל-25 דקות.

מגישים חם או חמים. ניתן להגיש עם כדור גלידת ווניל.

*

מעדן קרם גבינה עם תותים (6 מנות)

93 קלוריות למנה

מעדן גבינה ותותים (שרון סער)

החומרים:

180 גר' (3/4 כוס) שמנת מתוקה

60 גר' (1/4 כוס) חלב

30 גר' (2 כפות נדיבות) אינסטנט פודינג וניל

100 גר' גבינה לבנה 5% (למנה עשירה יותר אפשר להחליף בגבינת שמנת או מסקרפונה, אבל ממש לא הכרחי)

20 גר' אבקת סוכר

כמה טיפות תמצית וניל איכותית

1/2 כוס פייבר 1 טחון

250 גר' תותים

אופן ההכנה:

1. במיקסר מקציפים שמנת עם חלב ואינסטנט וניל.

2. מוסיפים גבינה, אבקת סוכר ותמצית וניל ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

מרכיבים את המנה:

1. מסדרים בגביעים אישיים שכבות של קרם גבינה, פייבר 1 טחון ותותים.

2. מקשטים בחצי תות.

3. מצננים במקרר לפחות שעה לפני ההגשה.

 

>> יש לך שאלות נוספות בנוגע לתזונה עשירה בסיבים? הכנסי לעמוד השאלות והתשובות של פייבר 1. לחצי כאן




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה