קדירת דלעת ובטטה בניחוח קינמון

תבשיל מחמם, ריחני וקל להכנה - בדיוק מה שצריך ליום חורף. הוסיפו לו קוסקוס מלא, וקיבלתם ארוחה בריאה וטעימה

16/11/2014
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

קדירת דלעת ובטטה בניחוח קינמון. צילום: נועם דוד

מרכיבים:

300 גרם דלעת

2 בטטות גדולות

2 בצל

1 מקל קינמון

תבלינים:

½ כפית כורכום

1 כף סוכר חום

½ כפית פלפל שחור גרוס

מלח לפי הצורך

אופן ההכנה:

1. לקלף את הבטטה והדלעת.

2. לחתוך לקוביות גדולות.

3. לקלף את הבצל לחתוך לרצועות.

4. להניח בסיר (רצוי רחב) שמן ולהניח בו את הבצל ומקל הקינמון (באורך של כ-5 ס"מ), לטגן עד קבלת צבע זהוב.

5. להניח את הדלעת והבטטה לערבב עם הבצל, לפזר את סוכר החום, פלפל שחור גרוס, מעט מלח וכורכום ולערבב.

6. לכסות מים עד גובה הדלעת, להעביר ללהבה נמוכה, לכסות ולבשל כ-40 דקות עד צמצום הרוטב ועד שהבטטה והדלעת רכות.

המלצה: ניתן להוסיף בזמן ההגשה שקדים קלופים קלויים וצימוקים

בתיאבון! 

המתכון באדיבות סמדר וקנין (סמדי בומבה) לסוגת

צילום: נועם דוד 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה