פריז: המסעדות האהובות על מיכל אנסקי

כשהולכים לאכול בפריז, כדאי לעשות את זה עם מי שמבין. גליה הראל דור זכתה לסיבוב מסעדות עם מיכל אנסקי וחזרה עם המלצות. יותר טוב מזה?

08/12/2011
גליה דור קבלו עדכונים מגליה
  • בדואר
  • RSS

>> פורסם בבלוג של גליה הראל דור 1life

מיכל אוהבת את פריז. מיכל אוהבת לאכול. וכשמיכל מדברת על מנות שהיא אוהבת במיוחד לאכול בפריז, זה נשמע כמו כשאייל שני מדבר על עגבניות שהרגע נקטפו. בעצם זה נשמע הרבה יותר טוב. מיכל הכי אוהבת את פריז. מיכל הכי אוהבת אוכל טעים. וגם הכי אוהבת לזהות אותו במקומות הכי בלתי צפויים, שלא תחלמו אפילו לחפש.

מיכל לוקחת אותנו למסע קולינרי לא טריוויאלי בבירה הקולינרית של ארופה, שכולל מרק אודון יפני, אטריות בובון ויאטנמיות ושאר ירקות.

ארוחת בוקר בשוק "הילדים האדומים"


באזור המארה, בצידו הצפוני שנחבא אל הכלים, מתקיים מדי יום בבוקר שוק הילדים האדומים, אחד השווקים העתיקים בפריז, שנקרא על שם בית יתומים שפעל בסמוך שהילדים בו לבשו מדים אדומים.

השוק ברובו מקורה ומה שמיוחד בו הוא שלצד הדוכנים פרוסים שולחנות שבהם אפשר לאכול את ארוחת הבוקר הכי טרייה ונהדרת בפריז

Le Marche des enfants rouges

39, rue de Bretagne

Metro: Temple, Filles de Calvaire

ארוחת צהריים מהמזרח


בעוד אתם חושבים על סטייק אנטריקוט עם ציפס לארוחת צהריים, מיכל לוקחת אותנו למסעדות פועלים אסייתיות, שרק התור בחוץ בקור של 3 מעלות מרמז על כך שמשהו מיוחד קורה בהן.

כי אם חשבתם שארוחת צהריים בפריז היא משהו שאוכלים על הדרך באמצע השופינג, תחשבו שוב. מיכל לוקחת אותנו לקצה השני של העיר אם צריך, רק כדי לאכול אטריות אודון שמנמנות במיוחד.

המסעדה היפנית "קוניטוריה" היא בעצם דלפק קטנטן המגיש מבחר מצומצם של מנות שבהן מככבות אטריות אודון שמנמנות במיוחד. הכי כייף לצפות בשפים היפנים מכינים את האטריות ולאכול תוך כדי את המרק עם הטמפורה שהוא גולת הכותרת כאן.


KUNITORAYA Villedo (זה עם התור בחוץ)

5 rue Villedo

אם לא בא לכם על מרק אטריות יפני אתם יכולים לקבל אותו בגירסה הויאטנמית. שוב נסיעה מיוחדת לקצה השני של העיר, שוב מסעדת פועלים פשוטה. אבל אל תתנו למראה הפשוט ונטול השיק להבהיל אתכם. מדובר באוכל משובח במיוחד. מנות מומלצות: מרק PHO עם או בלי כדורי בשר, ומנת אטריות בובון.

DANG HUONG PHO

14 rue louis bonnet

ארוחת ערב כהלכתה


כשמדובר בארוחת ערב, אפילו מיכל לא מוותרת על ארוחה צרפתית למהדרין, אבל עם טוויסט. ה- Etlier של השף ג'ואל רובושון הוא בעצם בר מרובע עצום מימדים שעצם הישיבה סביבו כבר משדרת נינוחות, המנות מוגשות קטנות כטעימות, והן אכן טעימות, אז מיד מזמינים המון מהן. חובה להזמין מקום.


Atelier de Joel Robuchon

5 ,rue de Montalembert

01 42 22 56 56

שוקו חם


ואין כמו לסיים יום קר בפריז עם כוס שוקו חם. ואם כבר שוקו אז רק אנג'לינה.

ככה מיכל אוהבת את פריז. הכי מתוקה בעולם.

CAFE ANGELINA

rue de Rivoli 226


>> צילמה: גליה הראל דור




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה