פרויקט המרקים הגדול

הבלוגרית אורלי כהן מגישה: 6 מרקים שיהפכו את השבוע החורפי לנעים, חמים וטעים. ויש גם ביקורת על מרקים משקית, למאותגרי המטבח

03/01/2013
אורלי כהן - חיים וטעים קבלו עדכונים מאורלי
  • RSS

מרק ערמונים וארטישוק ירושלמי

ארטישוק ירושלמי, השורש שיש הקוראים לו בטטה קסבייה, לא קשור כלל לארטישוק וגם לא לירושלים, אבל הוא טעים כל כך שלא אכפת לי ממש איך קוראים לו. ערמונים זה סמל החורף והקור, ובשבילי זה הסמל של חופשה באירופה בעונה הזו של השנה. אין רומנטי וכייפי מאשר לטייל עם מעיל, צעיף וכפפות ולהתקל פתאום בעגלה מחממת של ערמונים הנקלים על גבי גחלים לוחשות. הכוויות באצבעות אחר כך, זה כבר משהו אחר… כי מי יכול להמתין שזה יתקרר טיפונת? אני לא! המרק הזה משלב את 2 סמלי החורף הללו. >> למתכון המלא

.

.

.

מרק תפוחי אדמה

מה שטוב במרק תפוחי אדמה זה שהוא טעים, לבן, חגיגי ואלגנטי. מרק שהכנתו פשוטה ומרכיביו זמינים בכל בית. הוא משביע ומנחם (הנה גם אני נפלתי לפח הזה והשתמשתי במילה הכה פופולרית) והרי זה מה שצריך עכשיו בימים מעוננים וקשים אלו: נחמה. >> למתכון המלא

.

.

.

.

.

.

מרק עדשים כפרי

זהו מרק עשיר ומשביע של ירקות וקטניות המכיל כמות נאה של כל אבות המזון. העדשים הינם מקור טוב לחלבון שלא מן החי. בתוספת הירקות מתקבלת כאן ארוחה שלמה בצלחת אחת. תערובת קארי ריחנית נותנת למרק טעם נפלא עם ריח משגע. המרק איננו טחון, אלא נותן ביטוי ומקום לכל מרכיביו, מה שמעניק לו חוויה כפרית ומחממת של בית בחורף. >> למתכון המלא

.

.

.

.

.

מרק עגבניות עם בורגול

צלחת מרק חם עושה לי תמיד נעים בבטן. כשהייתי ילדה, נהגו לומר, אצלנו בבית, שהיא ״מחממת את הגוף מבפנים״. לכן, בימות החורף ניתן תמיד למצוא במקרר שלנו את המרק השבועי. יש לנו סיר ענק שפעיל רק בחורף. (בקיץ הסיר יוצא לחופשה…). כפי שסיפרתי לא פעם, מרקים זו ההתמחות של המלך. במהלך השבוע הוא מתכנן איזה מרק להכין לארוחת שבת: שואל, מברר מה הלך הרוח המשפחתי ואז מחליט וביום חמישי קונה את המרכיבים בהתאם. >> למתכון המלא

.

.

.

מרק עוף עם אטריות נקניק

החורף הגיע (כמו בכל שנה), אז החלטתי לקבל את פניו עם מרק עוף חם (רותח), שירחיק ממני כל מיקרוב שרק פוזל לעברי. בינתיים אגב, זה לא כל כך הצליח. הכל נדבק אלי ואני כבר שבועיים חולה במשהו בלתי מזוהה… (להלן וירוס?). מה שטוב במרק עוף זה שאפשר לאכול אותו  (רותח, כן?) כפי שהוא, עם קניידלך, שקדי מרק או איטריות דקיקות, אך אפשר גם להכין ממנו אין ספור גיוונים. >> למתכון המלא

.

.

.

.

.

.

.

מרק שורשים כתום בניחוח תפוז

את המרק הזה אני מאד מאד אוהבת, צבעו הכתום ממש שובה את העין ומזמין לקחת צלחת. זהו מרק טחון המשלב טעמים של שורשים לבנים וכתומים. המרק נהדר כארוחת ערב מלאה, משביעה ובריאה ומתאים גם כמנה ראשונה לארוחת צהרים. הפעם שדרגתי אותו לקבלת ארומה נהדרת. התוצאה: טעם עשיר של חורף עם פירות הדר.
האמינו לי, כשקר וגשום בחוץ, קערת מרק כזו עושה חם בפנים. >> למתכון המלא

.

.

.

.

.

מרקי סנפרוסט - מבחן טעימה משפחתי

כבשלנית חובבת, אני מקבלת מעת לעת מוצרים לבדיקה. הפעם קיבלתי מרקים מסדרת מרקי סנפרוסט.
במחשבה הראשונה, עולה השאלה: מה לי ולמרקים מוכנים? הרי אני והמלך שלצידי מכינים כל שבוע מרק אחר ומשתפים אתכם במתכון. או במילים אחרות, אנחנו הרי מבינים דבר או שניים בבישול ובמרקים. אך מאותה סיבה בדיוק, מתאים מאד שאבדוק את המרקים של סנפרוסט ואתן את חוות דעתי וחוות דעת המשפחה. >> למתכון המלא

.

.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה