פסטה טריה בכמה דקות וללא מאמץ

למה הכנת פסטה טריה נתפסת כפעולה מסובכת ולמה זה לא חייב להיות כך? קבלו 2 מתכונים שמסבירים בדיוק למה ואיך כדאי לכן לשבור את המחסום הזה

04/12/2016
אורלי כהן קבלו עדכונים מאורלי כהן
  • בדואר
  • RSS

זה לא סוד שאני אוהבת את כל הקשור למטבח. לקחת קמח, להוסיף לו מים, שמן, סוכר או מלח ואולי עוד כמה מרכיבים ולהוציא מעדנים. כשאני מבשלת ואופה אני מחייכת. כי זה כיף, ממש כמו לשחק בפלסטלינה, ממש כמו לעשות קסמים.

אלא שלא רק פיצות, עוגות ועוגיות אפשר להכין בבית בקלות, גם הכנת פסטה היא משחק ילדים: רק מכניסים את המרכיבים הפשוטים לתוך מכונה אוטומטית ומהצד השני יוצאת לנו פסטה טרייה בכמה דקות, תוצרת בית, שאי אפשר בכלל להשוות אותה לפסטה יבשה קנויה.

אז למה כדאי לנסות? יש לא מעט סיבות. ראשית, כי זה פשוט והרבה יותר טעים מפסטה תעשייתית. כמו כן, הכנת פסטה טרייה מאפשרת התאמה של ההרכב לצרכים התזונתיים של המשפחה: אפשר לשלב קמחים איכותיים כגון קמח מלא או קמח כוסמין, ואפילו קמח ללא גלוטן.

פסטה ביתית. הרבה יותר פשוטה ממה שנראה

ובעיקר כי זה הופך את האפשרויות לבלתי מוגבלות. אפשר למשל לשלב בבצק מיצי ירקות, מה שמעניק לפסטה גם צבע וגם ערכים תזונתיים גבוהים. איזה יופי זה פסטה סגולה מסלק, ירוקה מתרד, כתומה מגזר ואדמדמה ממיץ עגבניות? כאמור, הרבה מעבר ליופי, מדובר גם בבריאות.

בשביל להכין פסטה בבית, לא צריך ללמוד כלום כך שלמעשה, כל אחד יכול להיות שף ולהכין בבית פסטה של מסעדה – מכל סוג: עלי לזניה שטוחים, ספגטי ארוכים, צינורות פנה קצרים, או פטוצ’יני רחבים. הכנת פסטה בבית נותנת לי תחושה של חזרה למקורות, חזרה לצריכת מזון טרי, לא מעובד, בלי חומרים משמרים ובלי צבעי מאכל, אלא שכיום זה ממש קל עם הטכנולוגיה המתקדמת.

מימין לשמאל: פסטה גזר, פסטה תרד, ופסטה סלק

מכניסים את החומרים וממתינים עד ליציאה של הפסטה

טיפ שלי: הכינו כמות גדולה והקפיאו בקופסאות או בשקיות לפי מנות, כך שתהיה לנו פסטה מוכנה זמינה בכל עת שנרצה.

מתכון קלאסי לפסטה (600 גרם) במכונה אוטומטית

  • 500 גרם קמח דורום לפסטה (2 כוסות קמח מלאות המגיעות עם מכונות אוטומטיות)
  • 190 מ”ל נוזל המורכב מ-2 ביצים טרופות ומים (מסומן בכלי המיועד עבור הנוזל)

אופן ההכנה

  1. מכניסים את הקמח למכונה, בוחרים תוכנית של 600 גרם ולוחצים על הפעל.
  2. לאחר שהמכונה מתחילה לערבל מוסיפים את הנוזל בהדרגה לחורי הפתח.
  3. אחרי מספר דקות, המכונה מתחילה להוציא את הפסטה בהתאם לצורה אותה בחרנו מראש: פנה, ספגטי, פטוצ’יני או דפי לזניה.
  4. אפשר לתלות לייבוש, אך זו לא חובה.
  5. מבשלים את הספטה בסיר עם מים רותחים ומלח במשך 2-3 דקות, בהתאם לסוג הפסטה ולטעם האישי.
  6. מסננים ומעבירים למחבת עם רוטב שהוכן מבעוד מועד.
  7. מה שחשוב לזכור זה שתמיד הרוטב מחכה לפסטה, ולא להפך.

. איזה רוטב מתאים לפסטה הטרייה? כל רוטב שתבחרו. אני אוהבת רטבים על בסיס שמן זית עם שום, מרווה ועשבי תיבול טריים, או רוטב פסטו מבזיליקים טרי וריחני, או רוטב עגבניות ביתי.

הדבר העיקרי שלא עובר בתמונה זה הטעם העשיר

פסטה סלק – פסטה סגולה מלאה בסגולות בריאותיות

מי שאוהבת את האוכל שלה צבעוני, המתכון הזה בשבילה. הסלק, בנוסף לצבע הנהדר שהוא מעניק לפסטה, עשיר במינרלים: סידן, אשלגן, מגנזיום ואבץ. אמנם כמות הברזל בו איננה גבוהה, אך הברזל שבסלק נספג היטב בגוף. בנוסף לכך, הסלק עשיר בנוגדי חימצון (המעניקים לו את הצבע המיוחד) המגנים עלינו מפני מחלות שונות. נמצא גם ששתיית מיץ סלק עוזרת בויסות לחץ הדם. זוהי פסטה ללא ביצים ומתאימה גם לטבעונים.

המרכיבים ל- 5 מנות

  • 500 גרם קמח דורום לפסטה (2 כוסות קמח מלאות המגיעות עם המכונות האוטומטיות)
  • 2 יח’ סלק בינוני מוכן (אפשר לקנות מבושל ארוז בואקום , או לאפות בתנור) – מתוכו אנחנו צריכים 190 מ”ל מיץ חלק של סלק
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  1. טוחנים במעבד מזון את הסלק ומסננים. אנו צריכים במתכון הזה את המיץ בלבד.
  2. מודדים מהנוזל 190 מ”ל המורכב ממיץ הסלק ומים.
  3. מכניסים את הקמח למכונה לוחצים על הפעל ולאחר שזו מתחילה לעבוד מכניסים את הנוזל בהדרגתיות לפתח.
  4. תוך כמה דקות הפסטה הסגולה תתחיל לצאת אוטומטית בהתאם לדיסקית שבחרנו.

וככה זה נראה בסוף

צילומים: נוי פירסט/שאטרסטוק

מתכונים, סרטוני הדרכה ופרטים נוספים על הפסטה מייקר תוכלו למצוא כאן




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה