פנקייק תותים ושוקולד לבן

אין כמו ערימה מהבילה של פנקייק עם תוספות מתוקות כדי לפתוח את הסוף השבוע כמו שצריך. והפעם: מתכון מרהיב ומפנק של רשת מקס ברנר

18/06/2015
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

פנקייק של מקס ברנר. צילום: אלירן ניסן

אין הרבה פינוקים גדולים יותר מערימה מהבילה של פנקייקים לארוחת בוקר. אם זה בבוקר עצל של סוף שבוע, או סתם בוקר חופשי שנוחת עלינו לגמרי במקרה ומאפשר לנו טיפה זמן לעצמנו ולאלו שאנחנו אוהבים במיוחד, אין כמו לרדת על מנה של פנקייקס רכים, נימוחים, עם מגוון תוספות מתוקות וצבעים מגרים.

פנקייק תותים ושוקולד לבן של מקס ברנר (מתכון ל-12 פנקייקים)

רכיבים:

1.25 כוסות קמח

0.5 כפית מלח

1 כף סוכר

1 כפית תמצית וניל

75 גרם חמאה

1 כף אבקת אפיה

2 ביצים

1 כוס חלב

מצרכים לתוספות:

50 גר שוקולד לבן

10 תותים טריים

רוטב תותים

אופן ההכנה:

1. תחילה מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר בעזרת מסננת פעמיים.

2. ממסים את החמאה במיקרוגל.

3. טורפים את הביצים בהדרגה לתוך החמאה. (יש לשפוך בזהירות)

4. טורפים את החלב ותמצית הווניל לתערובת החמאה והביצים.

5. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.

6. מאחדים את שתי התערובות יחד בתנועות קצרות – יש לשים לב לא לבחוש יתר על המידה, אם נותרים מספר גושים זה בסדר.

יש לתת לתערובת לנוח כחצי שעה לפחות.

7. מחממים מחבת טפלון.

8. יוצקים כף מהבלילה למחבת החמה ולידה עוד כפות ככל שניתן.

9. לאחר דקה יש להפוך את הפנקייק בעזרת מרית.

הרכבת המנה:

סידור 3 פנקייקים על צלחת.

על הפנקייקים מפזרים את שברי השוקולד הלבן.

את התותים חותכים לרבעים ומפזרים על המנה, ומפזרים עוד שכבה של שוקולד לבן.

לצד המנה ניתן להגיש רוטב תות וכדור גלידה.

***

המתכון באדיבות רשת "מקס ברנר", שמתחדשת בימים אלו במגוון ארוחות בוקר. "מגוון מנות ומרעננות לפתוח איתן את היום", נמסר מהרשת. "החל מביצים לפי בחירה ומגוון טאפאסים של בוקר, לצד שוקולד טהור ונמס למריחה על סלסלת לחמים ומאפים, וופלים חמים של בוקר עם נקניקיות וביצת עין, שקשוקה של סלסת עגבניות, סלטים עשירים, כריכים טריים וצבעוניים והמומחיות של מקס בצורת פינוקי בוקר, עוגות עשירות, פנקייקס וקרפים מתוקים".




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך