פלאפל ביתי

לפתוח דוכן פלאפל במטבח הפרטי שלך. קציצות פלאפל ירוק עם טעמים בלתי נשכחים. אל תשכחו לקנות פיתות, להכין טחינה, קצת חמוצים ולא תרצו לצאת לאכול בחוץ

13/12/2018
אלונה זוהר קבלו עדכונים מאלונה זוהר
  • RSS

מצרכים:

  כוס וחצי (גדולה) של גרגירי חומוס מושרים לילה בהרבה מים ומסוננים

1  תפוח אדמה בינוני

 1 בצל גדול

4  שיני שום גדולות

צרור של פטרוזיליה (חבילה של סופר)

 4 כפות קמח חומוס

1  שקית אבקת אפיה

1  כפית מלח

1  כף שטוחה של תבלין פלאפל (בחנויות תבלינים)

הכנה:

לשים את כל הרכיבים במעבד מזון (פרט לאבקת אפייה ולתבלינים) לרסק עד שכל המרכיבים יהיו טחונים (לשים לב שכל התחתית כולל גרעיני החומוס נטחנו היטב).

להוסיף את התבלינים (לטעום שזה מתאים לכם מבחינת המליחות ואם חסר להוסיף עוד מלח) ואת אבקת האפייה. לערבב הכל היטב. להניח לשעה בצד - העיסה חייבת לנוח.

אחרי שעה, לשים בסיר שמן עמוק לטיגון. לעשות קציצות או לכדרר בעזרת המכשיר הנפלא של קציצות הפלאפל (עולה 10 ש”ח בכל חנות/בזאר של כלי בית)

ולזרוק לשמן החם. לא לטגן על אש גבוהה מדי על מנת שהקציצה תהיה מבושלת היטב (גם בפנים).




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה