פילה דג אמנון בסלסת עגבניות

מנה פשוטה להכנה של פילה אמנון קליל, בריא ונהדר

25/04/2010
 תגובות 
רחלי זוסימן קבלו עדכונים מרחלי
  • בדואר
  • RSS
» פילה אמנון

לפני שנה-שנתיים הייתי בסדנת בישול מעולה של השף רובי קורדובי. הוא הכין מנות קלילות, בריאות ונהדרות, כשזו אחת מהן. השבוע מצאתי את דפי המתכונים מהסדנה, ונורא התחשק לי להכין דגי אמנון בתנור. ההכנה ממש לא מסובכת, וכולנו מאוד אהבנו את המנה – גם הילדים!

עשיתי קצת שינויים בכמויות כדי להתאים את המתכון לארוחה של 4 אנשים.

המצרכים:

  • 4 פילטים של דג אמנון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
לסלסה:
  • 3 עגבניות בשלות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ (אפשר גם כוסברה)
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מניחים את הפילטים בתבנית שתכיל אותם בנוחות (צד העור למטה).

מערבבים בקערית את השמן, המלח והפלפל השחור. מברישים את נתחי הדג בשמן.

להכנת הסלסה, מגררים את העגבניות במגררת גסה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

יוצקים את הסלסה על נתחי הדג, כך שתכסה אותם.

אופים במשך 15 דקות.

מתוך הבלוג “פשוט מבשלת”



תגיות:

מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

עונג שבת בבוקר או ארוחת ערב נפלאה: מתכון לפריטטה

הפריטטה – מעין אומלט תפוחי אדמה, ביצים וגבינות, תעשה לכם את הבוקר הכי טוב של השבוע או תסגור לכם את הפינה של ארוחת ערב משפחתית ביתית וקלילה כשהיא תרחש במחבת ותעלה ניחוח שיזמין את כל בני הבית לרוץ אל השולחן

הגרגרנית

האם נמצא פתרון להתמכרות לאוכל?

תרופה חדשה אושרה לראשונה לשימוש בהפרעת אכילה כפייתית. האם זה אומר שהוכרעה המלחמה על ירידה במשקל והגיע הקץ להשמנה?

פרופ' פנחס דנון

משהו חדש בסנדוויץ’

“מוו ממרח גבינה ושוקולד”, שטרה השיקה בשני טעמים מפתיעים, מבטיח אפשרות חדשה לסנדוויץ’ טעים ומזין יותר, כזה שילדים יאהבו לאכול ואתם תשמחו לנשנש. ואפשר גם לאפות איתו – קבלו מתכון לעוגת יומולדת שוקולדית טעימה

מדור שיווקי

כתבות נוספות שיעניינו אותך

בחזרה למעלה