פילה דג אמנון בסלסת עגבניות

מנה פשוטה להכנה של פילה אמנון קליל, בריא ונהדר

25/04/2010
 תגובות 
רחלי זוסימן קבלו עדכונים מרחלי
  • בדואר
  • RSS
» פילה אמנון

לפני שנה-שנתיים הייתי בסדנת בישול מעולה של השף רובי קורדובי. הוא הכין מנות קלילות, בריאות ונהדרות, כשזו אחת מהן. השבוע מצאתי את דפי המתכונים מהסדנה, ונורא התחשק לי להכין דגי אמנון בתנור. ההכנה ממש לא מסובכת, וכולנו מאוד אהבנו את המנה – גם הילדים!

עשיתי קצת שינויים בכמויות כדי להתאים את המתכון לארוחה של 4 אנשים.

המצרכים:

  • 4 פילטים של דג אמנון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
לסלסה:
  • 3 עגבניות בשלות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ (אפשר גם כוסברה)
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מניחים את הפילטים בתבנית שתכיל אותם בנוחות (צד העור למטה).

מערבבים בקערית את השמן, המלח והפלפל השחור. מברישים את נתחי הדג בשמן.

להכנת הסלסה, מגררים את העגבניות במגררת גסה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

יוצקים את הסלסה על נתחי הדג, כך שתכסה אותם.

אופים במשך 15 דקות.

מתוך הבלוג “פשוט מבשלת”



תגיות:

מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

לא רק כשאת חולה: ויטמין סי למען העור

הוא מגן עלינו מפני מחלות החורף, אבל גם מסייע להתחדשות העור ולהחלמת פצעים. למה חשוב לצרוך ויטמין סי – וכמה מומלץ?

סיגל פאר

איך להעלים עיגולים שחורים בדרכים טבעיות?

מיץ תפוחי אדמה, אבקת כורכום, הרבה מים ושינה טובה: כל הדרכים הטבעיות לטיפול בעיגולים כהים מסביב לעיניים ומדוע חשוב לעסוק בסיבה שגורמת להופעתם יותר מאשר במטרד האסתטי

קליניקה

שרותי סטיילינג אישי – למה זה כדאי?

לפעמים צריך לשלם בשביל לחסוך. קבלי מדריך לבחירת הסטייליסטית שתשדרג לך את הסטייל ואת חווית השופינג ותחסוך ממך הוצאות מיותרות

צאלה הילרוביץ וינברג

כתבות נוספות שיעניינו אותך

בחזרה למעלה