פילה דג אמנון בסלסת עגבניות

מנה פשוטה להכנה של פילה אמנון קליל, בריא ונהדר

25/04/2010
 תגובות 
רחלי זוסימן קבלו עדכונים מרחלי
  • בדואר
  • RSS
» פילה אמנון

לפני שנה-שנתיים הייתי בסדנת בישול מעולה של השף רובי קורדובי. הוא הכין מנות קלילות, בריאות ונהדרות, כשזו אחת מהן. השבוע מצאתי את דפי המתכונים מהסדנה, ונורא התחשק לי להכין דגי אמנון בתנור. ההכנה ממש לא מסובכת, וכולנו מאוד אהבנו את המנה – גם הילדים!

עשיתי קצת שינויים בכמויות כדי להתאים את המתכון לארוחה של 4 אנשים.

המצרכים:

  • 4 פילטים של דג אמנון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
לסלסה:
  • 3 עגבניות בשלות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ (אפשר גם כוסברה)
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מניחים את הפילטים בתבנית שתכיל אותם בנוחות (צד העור למטה).

מערבבים בקערית את השמן, המלח והפלפל השחור. מברישים את נתחי הדג בשמן.

להכנת הסלסה, מגררים את העגבניות במגררת גסה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

יוצקים את הסלסה על נתחי הדג, כך שתכסה אותם.

אופים במשך 15 דקות.

מתוך הבלוג “פשוט מבשלת”



תגיות:

מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

רגע מתוק לפסח: עוגת מצות עם ממרח גבינה ושוקולד

שמחה רבה, פסח בא! ואיתו גם סיבה טובה להכין את העוגה הכי מתוקה ומפנקת של החג, שמתאימה בדיוק לרגעים הקטנים שאנחנו אוהבים

5 מתנות לפסח שישמחו את הנותן והמקבל

מחפשים רעיונות מקוריים למתנות לחג? מיה מיטב-מגן ליקטה הצעות שוות מחנויות המתמחות במתנות שגם ישמחו לבב וגם ירחיבו אותו, כי הן מגיעות ממקומות המסייעים לאנשים שבאמת זקוקים לתמיכה

יש מקום במקרר: הפתרון החדש ליוגורטים

הוא טעים, בריא ומרענן, משתלב נפלא עם כל תוספת – ועכשיו מגיע באריזה חדשה: יוגורט BIO לבן של Muller היחיד מ-100% רכיבים טבעיים בקרטון למזיגה ולשימוש חוזר, לנוחות מושלמת מדי יום

מדור שיווקי

כתבות נוספות שיעניינו אותך


בחזרה למעלה