פילה דג אמנון בסלסת עגבניות

מנה פשוטה להכנה של פילה אמנון קליל, בריא ונהדר

25/04/2010
 תגובות 
רחלי זוסימן קבלו עדכונים מרחלי
  • בדואר
  • RSS
» פילה אמנון

לפני שנה-שנתיים הייתי בסדנת בישול מעולה של השף רובי קורדובי. הוא הכין מנות קלילות, בריאות ונהדרות, כשזו אחת מהן. השבוע מצאתי את דפי המתכונים מהסדנה, ונורא התחשק לי להכין דגי אמנון בתנור. ההכנה ממש לא מסובכת, וכולנו מאוד אהבנו את המנה – גם הילדים!

עשיתי קצת שינויים בכמויות כדי להתאים את המתכון לארוחה של 4 אנשים.

המצרכים:

  • 4 פילטים של דג אמנון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
לסלסה:
  • 3 עגבניות בשלות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ (אפשר גם כוסברה)
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מניחים את הפילטים בתבנית שתכיל אותם בנוחות (צד העור למטה).

מערבבים בקערית את השמן, המלח והפלפל השחור. מברישים את נתחי הדג בשמן.

להכנת הסלסה, מגררים את העגבניות במגררת גסה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

יוצקים את הסלסה על נתחי הדג, כך שתכסה אותם.

אופים במשך 15 דקות.

מתוך הבלוג “פשוט מבשלת”



תגיות:

מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

ההורים של ילדי המסכים

הם מזגזגים בין מסך הסמרטפון למחשב ובמהירות שיא, מתכתבים במסתוריות וממדרים אתכם לחלוטין מחיי החברה שלהם. כך תצליחו לעקוב אחרי הרשתות החברתיות של ילדיכם

וידאו: ג’ואן ריברס, היא משלנו!

ג’ואן ריברס, היהודייה הכי מצחיקה בעולם ובהיסטוריה – מגינה על עמדת ישראל בפני כתב רכילות, בהתלהבות שאי אפשר שלא להתרגש ממנה. צפו בסרטון

איזה אורך מכנסיים הכי מתאים לך?

אורך המכנסיים הוא גורם מפתח בעיצוב המראה כולו ויכול להעניק מראה אופנתי ומוקפד, אם תדעי לבחור את האורך שמחמיא לך. קבלו את המדריך המלא להתאמת המכנסיים למבנה הגוף

מדור שיווקי

כתבות נוספות שיעניינו אותך


בחזרה למעלה