פילה דג אמנון בסלסת עגבניות

מנה פשוטה להכנה של פילה אמנון קליל, בריא ונהדר

25/04/2010
 תגובות 
רחלי זוסימן קבלו עדכונים מרחלי
  • בדואר
  • RSS
» פילה אמנון

לפני שנה-שנתיים הייתי בסדנת בישול מעולה של השף רובי קורדובי. הוא הכין מנות קלילות, בריאות ונהדרות, כשזו אחת מהן. השבוע מצאתי את דפי המתכונים מהסדנה, ונורא התחשק לי להכין דגי אמנון בתנור. ההכנה ממש לא מסובכת, וכולנו מאוד אהבנו את המנה – גם הילדים!

עשיתי קצת שינויים בכמויות כדי להתאים את המתכון לארוחה של 4 אנשים.

המצרכים:

  • 4 פילטים של דג אמנון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
לסלסה:
  • 3 עגבניות בשלות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ (אפשר גם כוסברה)
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מניחים את הפילטים בתבנית שתכיל אותם בנוחות (צד העור למטה).

מערבבים בקערית את השמן, המלח והפלפל השחור. מברישים את נתחי הדג בשמן.

להכנת הסלסה, מגררים את העגבניות במגררת גסה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

יוצקים את הסלסה על נתחי הדג, כך שתכסה אותם.

אופים במשך 15 דקות.

מתוך הבלוג “פשוט מבשלת”



תגיות:

מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

פולן, הסוד הבריאותי של הדבורים

הדבורים יודעות מה טוב בשבילך: תכירי את פולן הדבורים, מזון-על המכונה “מעיין הנעורים” ומסייע לחיזוק הגוף, ממראה העור ועד למערכת העיכול

איך לגרום לשינוי אמיתי בחיים?

אם תמשיכו לקרוא טיפים, להנהן בראש ולהיות בטוחים שאתם יודעים מה צריך לעשות, הבדל משמעותי בחייכם לא יקרה. מה בכל זאת יוביל לעשייה מעבר להבנה?

איזה אורך מכנסיים הכי מתאים לך?

אורך המכנסיים הוא גורם מפתח בעיצוב המראה כולו ויכול להעניק מראה אופנתי ומוקפד, אם תדעי לבחור את האורך שמחמיא לך. קבלו את המדריך המלא להתאמת המכנסיים למבנה הגוף

מדור שיווקי

כתבות נוספות שיעניינו אותך


בחזרה למעלה