פילה דג אמנון בסלסת עגבניות

מנה פשוטה להכנה של פילה אמנון קליל, בריא ונהדר

25/04/2010
 תגובות 
רחלי זוסימן קבלו עדכונים מרחלי
  • בדואר
  • RSS
» פילה אמנון

לפני שנה-שנתיים הייתי בסדנת בישול מעולה של השף רובי קורדובי. הוא הכין מנות קלילות, בריאות ונהדרות, כשזו אחת מהן. השבוע מצאתי את דפי המתכונים מהסדנה, ונורא התחשק לי להכין דגי אמנון בתנור. ההכנה ממש לא מסובכת, וכולנו מאוד אהבנו את המנה – גם הילדים!

עשיתי קצת שינויים בכמויות כדי להתאים את המתכון לארוחה של 4 אנשים.

המצרכים:

  • 4 פילטים של דג אמנון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
לסלסה:
  • 3 עגבניות בשלות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ (אפשר גם כוסברה)
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מניחים את הפילטים בתבנית שתכיל אותם בנוחות (צד העור למטה).

מערבבים בקערית את השמן, המלח והפלפל השחור. מברישים את נתחי הדג בשמן.

להכנת הסלסה, מגררים את העגבניות במגררת גסה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

יוצקים את הסלסה על נתחי הדג, כך שתכסה אותם.

אופים במשך 15 דקות.

מתוך הבלוג “פשוט מבשלת”



תגיות:

מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

6 טיפים לצילום מוצלח של תינוקות

היום הראשון בגן ובבית הספר הוא תמיד רגע מרגש, לפעמים אנחנו ההורים מתרגשים יותר מהבייביז שלנו. כל רגע מרגש צריך לתעד, אז קבלו מאיתנו 6 טיפים לצילום מוצלח של הילדים

השיטות שיעזרו לכם לאכול יותר ירקות

אם מקפידים לשלב ירקות בכל ארוחה, אפשר לשמור על המשקל גם בחורף. קבלו 7 טיפים מועילים שיעזרו לכם לגוון את התפריט ולהקפיד על תזונה נכונה ובריאה

מה קורה לגוף ולפנים אחרי גיל 40?

ככל שאנחנו מתבגרות, שרירי הגוף נחלשים והעור הופך רפוי. אבל אנחנו לא צריכות לסבול – כך נתכונן לגרביטציה הטבעית, נחזק את הגוף ונרגיש נפלא

מדור שיווקי

כתבות נוספות שיעניינו אותך


בחזרה למעלה