פילה דג אמנון בסלסת עגבניות

מנה פשוטה להכנה של פילה אמנון קליל, בריא ונהדר

25/04/2010
 תגובות 
רחלי זוסימן קבלו עדכונים מרחלי
  • בדואר
  • RSS
» פילה אמנון

לפני שנה-שנתיים הייתי בסדנת בישול מעולה של השף רובי קורדובי. הוא הכין מנות קלילות, בריאות ונהדרות, כשזו אחת מהן. השבוע מצאתי את דפי המתכונים מהסדנה, ונורא התחשק לי להכין דגי אמנון בתנור. ההכנה ממש לא מסובכת, וכולנו מאוד אהבנו את המנה – גם הילדים!

עשיתי קצת שינויים בכמויות כדי להתאים את המתכון לארוחה של 4 אנשים.

המצרכים:

  • 4 פילטים של דג אמנון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
לסלסה:
  • 3 עגבניות בשלות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ (אפשר גם כוסברה)
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מניחים את הפילטים בתבנית שתכיל אותם בנוחות (צד העור למטה).

מערבבים בקערית את השמן, המלח והפלפל השחור. מברישים את נתחי הדג בשמן.

להכנת הסלסה, מגררים את העגבניות במגררת גסה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

יוצקים את הסלסה על נתחי הדג, כך שתכסה אותם.

אופים במשך 15 דקות.

מתוך הבלוג “פשוט מבשלת”



תגיות:

מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

הטריקים שלי למשפחה בריאה

אמא ירוקה ממליצה: 6 שינויים קטנים אך משמעותיים שעשיתי בבית כדי לשמור על בריאות המשפחה, גם בחורף

מיה מיטב-מגן

זוהר שלי, אתה לעולם תישאר בן 11 חודשים

לפני שנה טבע זוהר ארגז בן ה-11 חודשים באמבטיה, לאחר שהמטפלת השאירה אותו שם לבד. שישה ימים הוא נלחם על חייו ולבסוף נפטר ומשפחתו תרמה את איבריו. אמו גלית כותבת לו מכתב קורע לב

גלית ארגז

3 דרכים לשמור על העור בחורף

חודשי החורף מלווים בעור יבש ותשוש, והשנה קיבלנו חורף קר במיוחד. זה בדיוק הזמן להחזיר את העור למצב רענן, צעיר וחלק – על ידי תזונה נכונה, פעילות גופנית מסייעת וקוסמטיקה מתאימה

מדור שיווקי

כתבות נוספות שיעניינו אותך

בחזרה למעלה