פילה דג אמנון בסלסת עגבניות

מנה פשוטה להכנה של פילה אמנון קליל, בריא ונהדר

25/04/2010
 תגובות 
רחלי זוסימן קבלו עדכונים מרחלי
  • בדואר
  • RSS
» פילה אמנון

לפני שנה-שנתיים הייתי בסדנת בישול מעולה של השף רובי קורדובי. הוא הכין מנות קלילות, בריאות ונהדרות, כשזו אחת מהן. השבוע מצאתי את דפי המתכונים מהסדנה, ונורא התחשק לי להכין דגי אמנון בתנור. ההכנה ממש לא מסובכת, וכולנו מאוד אהבנו את המנה – גם הילדים!

עשיתי קצת שינויים בכמויות כדי להתאים את המתכון לארוחה של 4 אנשים.

המצרכים:

  • 4 פילטים של דג אמנון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
לסלסה:
  • 3 עגבניות בשלות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ (אפשר גם כוסברה)
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מניחים את הפילטים בתבנית שתכיל אותם בנוחות (צד העור למטה).

מערבבים בקערית את השמן, המלח והפלפל השחור. מברישים את נתחי הדג בשמן.

להכנת הסלסה, מגררים את העגבניות במגררת גסה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

יוצקים את הסלסה על נתחי הדג, כך שתכסה אותם.

אופים במשך 15 דקות.

מתוך הבלוג “פשוט מבשלת”



תגיות:

מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

טיפים מועילים לגמילה מחיתולים

ה-1 בספטמבר קרוב מתמיד ובין הכרת הגננת וההכנה למסגרת נכנס גם אתגר הגמילה מחיתולים. שאלנו את אימהות קהילת סלונה אילו עצות יש להן לגומלת המתחילה

רעות חוצה

ניקוי רעלים בעזרת צמחי מרפא

חלק חשוב בניקוי רעלים הוא השימוש בצמחי המרפא כמו אלוורה, סרפד ועלי כוסברה. כך תעברו את התהליך בסיוע צמחים המעודדים את הניקוי

יגאל קוטין

מכונת כביסה שגם מקפלת

אמא עסוקה לארבע בנות, שערמות הכביסה הבלתי נגמרות נכנסות לה לחלומות, מצאה את הפתרון שיעזור לה לנצח במלחמה

מדור שיווקי

כתבות נוספות שיעניינו אותך

בחזרה למעלה