פילה דג אמנון בסלסת עגבניות

מנה פשוטה להכנה של פילה אמנון קליל, בריא ונהדר

25/04/2010
 תגובות 
רחלי זוסימן קבלו עדכונים מרחלי
  • בדואר
  • RSS
» פילה אמנון

לפני שנה-שנתיים הייתי בסדנת בישול מעולה של השף רובי קורדובי. הוא הכין מנות קלילות, בריאות ונהדרות, כשזו אחת מהן. השבוע מצאתי את דפי המתכונים מהסדנה, ונורא התחשק לי להכין דגי אמנון בתנור. ההכנה ממש לא מסובכת, וכולנו מאוד אהבנו את המנה – גם הילדים!

עשיתי קצת שינויים בכמויות כדי להתאים את המתכון לארוחה של 4 אנשים.

המצרכים:

  • 4 פילטים של דג אמנון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
לסלסה:
  • 3 עגבניות בשלות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ (אפשר גם כוסברה)
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מניחים את הפילטים בתבנית שתכיל אותם בנוחות (צד העור למטה).

מערבבים בקערית את השמן, המלח והפלפל השחור. מברישים את נתחי הדג בשמן.

להכנת הסלסה, מגררים את העגבניות במגררת גסה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

יוצקים את הסלסה על נתחי הדג, כך שתכסה אותם.

אופים במשך 15 דקות.

מתוך הבלוג “פשוט מבשלת”



תגיות:

מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

מה רע בילד אחד בלבד?

אמהות, החלטתן כבר כמה ילדים אתן רוצות שיהיו במשפחה, או שאתן זורמות? אור אלתרמן ברנע, מייסדת מאמאזון, מובילה תכנית רשת חדשה, צפו בפרק הראשון של “אמא תמיד צודקת”

וידאו: להתמודד עם הפחד

סרטון מעורר השראה שמראה נשים שעומדות מול הדבר שהכי מפחיד אותן וחוששות להעז להתמודד איתו. זאת פרסומת, אבל לא תמצאו פה תמונה אחת של המוצר (בגדים), אלא רק קריאה לנשים להעז להשתנות

מבלים, נהנים ולא משמינים

בים, בבריכה, בבית מלון, בקניון או בבילוי בלונה פארק – אפשר לבלות בכיף עם הילדים, עם כל הפינוקים ובלי לחזור הביתה עם קילוגרמים עודפים

מדור שיווקי

כתבות נוספות שיעניינו אותך


בחזרה למעלה