פילה דג אמנון בסלסת עגבניות

מנה פשוטה להכנה של פילה אמנון קליל, בריא ונהדר

25/04/2010
 תגובות 
רחלי זוסימן קבלו עדכונים מרחלי
  • בדואר
  • RSS
» פילה אמנון

לפני שנה-שנתיים הייתי בסדנת בישול מעולה של השף רובי קורדובי. הוא הכין מנות קלילות, בריאות ונהדרות, כשזו אחת מהן. השבוע מצאתי את דפי המתכונים מהסדנה, ונורא התחשק לי להכין דגי אמנון בתנור. ההכנה ממש לא מסובכת, וכולנו מאוד אהבנו את המנה – גם הילדים!

עשיתי קצת שינויים בכמויות כדי להתאים את המתכון לארוחה של 4 אנשים.

המצרכים:

  • 4 פילטים של דג אמנון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
לסלסה:
  • 3 עגבניות בשלות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ (אפשר גם כוסברה)
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מניחים את הפילטים בתבנית שתכיל אותם בנוחות (צד העור למטה).

מערבבים בקערית את השמן, המלח והפלפל השחור. מברישים את נתחי הדג בשמן.

להכנת הסלסה, מגררים את העגבניות במגררת גסה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

יוצקים את הסלסה על נתחי הדג, כך שתכסה אותם.

אופים במשך 15 דקות.

מתוך הבלוג “פשוט מבשלת”



תגיות:

מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

האישה עם העבודה הכי מפנקת שיש

אחרי שנים כשכירה בענף התיירות, אתי יחזקאלי החליטה להקים אתר שייתן מידע אמין לציבור. כחלק מתפקידה היא בודקת את איכות הצימרים ומפרסמת את חוות דעתה

רעות חוצה

נשירת שיער: כך תטפלו לפי הרפואה הסינית

על פי הרפואה הסינית, נשירת שיער היא בכלל ביטוי לבעיה אחרת בגוף. על מה מעיד שיער דליל ויבש ואיזה שמנים אתריים וצמחי מרפא יסדרו לכם רעמה בריאה ומלאת ברק? המדריך (הסיני) לשיקום השיער

קליניקה

פלאס סייז: איך להתלבש עם מבנה גוף משולש?

מבנה גוף משולש מאפיין נשים רבות בארץ. אם פעם חיפשנו איך לטשטש את הישבן העגול והנשי, היום כוכבות בינלאומיות גדולות מחזירות את כבודו האבוד וחוקי הסטיילינג משתנים. קבלי טיפים ללבוש מחמיא

מדור שיווקי

כתבות נוספות שיעניינו אותך

בחזרה למעלה