פחזניות ממולאות תרד

פחזניות שמולאו בתרד, בצל, שמנת וצימוקים בתוספת גבינת גאודה משובחת. חובבי החיים הקלים מוזמנים להכין גרסה קלה (יחסית) של חטיפי פחזניות, שנעלמו בתוך דקות מרגע יציאתם מהתנור

02/02/2014
דנית סלומון קבלו עדכונים מדנית
  • RSS

צילומים: יהודה סלומון

פחזניות תרד

לפעמים נופל עליכם תרד מהשמים, כמו מן. אלא שלהבדיל מן המן, שאי אפשר היה לשמר לימים שיבואו, את התרד דווקא כן. זה מחייב אמנם הפשלת שרוולים (פשוטו כמשמעו וגם מטפורית), תלישה, טבילה וחליטה, אבל בסופו של דבר יהיו בידיכם כמה שקיות של עלי תרד מוכנים להקפאה. ואלה שוות את משקלן בזהב, לפחות על פי הפעם האחרונה בה בדקתי את מחירי התרד הקפוא.

כן, מודה באשמה. אני מאנשי התרד הקפוא, אבל מטעמים ירוקים בלבד, נשבעת. כי מוכרחים להכיר במציאות - זה שביום שני, הוא יום הקניות, נדלקתי על שקית עלי תרד טריים, ממש לא מבטיח שזה יהיה השבוע שבו יתחשק לי לבשל תרד. משום כך אני משתדלת ככל יכולתי לא להיכנע לדחפים, ולהתרכז בקניית ירקות עמידים. לאלה ששורדים לפחות שבועיים יש סיכויים גדולים יותר להגיע לסיר ולא לפח האשפה.

אז הפשלתי, תלשתי, שטפתי וחלטתי (מ־1.25 ק"ג עלי תרד תלושים טריים מקבלים בערך קילוגרם תרד חלוט, מסונן אך לא סחוט, אם זה מעניין אתכם). עם 200 גרם מתוכם נסחפתי לניסוי של פחזניות ממולאות תרד, ואת השאר חילקתי לשקיקים בני 200 גרם והקפאתי.

ולמה אני אומרת "נסחפתי"? כי בדרך כלל אני לא נכנסת להרפתקאות בישול עתירות פצ'קריי, אבל הפעם הזו הייתה, כנראה, הצטרפות של נסיבות, מצרכים ועודף תמונות אקליירים, שפרחו ברשת לקראת סופה של השנה החולפת (ידוע ש־13 הוא מספר מרושע).

אז קפצתי פנימה, תוך שאני מאמצת לעצמי גישה פילוסופית של מה שיהיה - יהיה.

היה טוב - ויהיה גם מחר, כלומר, בפעם הבאה שאכין את זה (אחרי הכול, יש עוד שקיקי תרד במקפיא). ואני לא מאשימה את העולם בכאביי, יש לי רשימה שמית מפורטת של האשמים (בתרד ובאקליירים).

אז מה יש לנו כאן: בתור התחלה, 16 פחזניות, שמולאו טרם אפייתן בתערובת של תרד, בצל, שמנת וצימוקים בתוספת גבינת גאודה משובחת, כשה"טרם" הזה מצריך זילוף כפול של הבצק הרבוך - מתחת למלית ומעליה. כאמור, פצ'קריי, אבל לא אחת כמותי תפקיר את אחיה אוהבי האוכל וחובבי החיים הקלים. על כן שינסתי מותניי פעם נוספת, והכנתי גרסה קלה (יחסית) מאותן תערובות עצמן, של חטיפי פחזניות־תרד, שנעלמו (אחד הצלתי לצילום) בתוך דקות מרגע יציאתם מהתנור.

פחזניות ממולאות תרד

המצרכים לבצק הרבוך:

• 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

• ½ כוס (125 מ"ל) מים

• ½ כוס (125 מ"ל) חלב

• 1 כוס (125 גרם) קמח

• ⅛ כפית אבקת אפייה

• 1 כפית מלח

• 4 ביצים גדולות (L), טרופות

• 1 כפית גדושה (6 מ"ל) חרדל דיז'ון עם גרגרים

למלית התרד ולעיטור:

• 25 גרם חמאה

• 1 בצל קטן (100 גרם), קצוץ דק

• 1 שן שום קטנה כתושה

• 200 גרם תרד חלוט, קצוץ וסחוט היטב

• ¼ כוס (60 מ"ל) שמנת להקצפה 38%

• 25 גרם צימוקים בהירים קטנים (גדולים צריך לחצות)

• 2 כפיות מיץ לימון

• אגוז מוסקט - עדיף מגורר טרי

• מלח

• פלפל שחור טחון טרי

• 2 כפות פירורים לחם פריכים מחיטה מלאה, או פירורי פנקו

• 50 גרם גבינת גאודה איכותית, מגוררת גס (אפשר להחליף בגבינה טעימה אחרת)

• 2-1 כפות צנוברים (לא הכרחי)

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת תערובת התרד. ממסים את החמאה במחבת בינונית מעל להבה בינונית, ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומקבל גון זהוב חיוור מאוד - מערבבים לעתים תכופות. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את התרד הקצוץ ומטגנים תוך בחישה במשך 2 דקות. מוסיפים שמנת, צימוקים ומיץ לימון ומערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה ומתבלים בקורט נדיב של אגוז מוסקט ובמלח ובפלפל לפי הטעם. מבשלים במשך דקה. מוסיפים את פירורי הלחם, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים.

2. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות) בתכנית טורבו. מרפדים שתי תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה.

3. להכנת הבצק הרבוך, שמים חמאה, מים וחלב בסיר ומחממים מעל להבה בינונית עד שהחמאה נמסה לגמרי והנוזלים רותחים (חשוב להקפיד על הגעה לרתיחה!). מסירים מהאש ומוסיפים בבת־אחת קמח, אבקת אפייה ומלח. טורפים במרץ במטרף בלון ידני לתערובת חלקה שמתאספת מסביב למטרף. מחזירים לאש וטורפים במשך דקה. מסירים שוב מהאש וממשיכים לטרוף במשך 2 דקות, כדי לצנן מעט את הבצק. מוסיפים את החרדל ואת הביצים הטרופות - ביצה אחת בכל פעם, ואחרי כל הוספה טורפים היטב לבצק אחיד.

4. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר חלק או עם צנתר כוכב בקוטר 14-12 מ"מ (אפשר לחלק את הכמות בין שני שקי זילוף: זה של הבסיס עם צנתר חלק וזה המיועד לכיסוי - עם צנתר כוכב). מזלפים על כל תבנית 8 עיגולים של בצק רבוך (16 עיגולים בסה"כ) בקוטר 4 ס"מ - מקצים לזה קצת יותר מחצי כמות הבצק. מודדים כפיות מתערובת התרד, מהדקים קלות ומניחים על עיגולי הבצק. שומרים בצד 2 כפות מהגבינה לעיטור, ומחלקים את השאר בין הפחזניות, מעל התרד. לוחצים קלות על ערמת הבצק־תרד־גבינה כדי לשטח אותה מעט. מזלפים את שארית הבצק הרבוך מעל הגבינה - התוצאה צריכה להזכיר סנדוויץ', שהמלית מציצה מתוכו פה ושם. מפזרים על חלקה העליון של כל פחזנית מעט גבינה וכמה צנוברים.

5. אופים את שתי התבניות יחד (במדף השני ובמדף הרביעי) במשך 22-20 דקות, עד שהפחזניות תפוחות וצבען חום־זהוב. לא פותחים את התנור במהלך 14 הדקות הראשונות. אחרי 14 דקות מחליפים את מיקום התבניות - עליונה למטה ותחתונה למעלה. מגישים את הפחזניות בעודן חמימות.

חטיפי פחזניות תרד דנית סלומון

להכנת חטיפי פחזניות תרד:

• מכינים את כל כמות תערובת התרד ורק חצי כמות הבצק הרבוך (מ־50 גרם חמאה, ¼ כוס מים, ¼ כוס חלב, ½ כוס קמח, ½ כפית מלח, קורט אבקת אפייה, 2 ביצים, ½ כפית חרדל).

• מקטינים את כמות הגבינה לחצי ומוותרים על הצנוברים.

• מערבבים את תערובת התרד עם הבצק הרבוך ועם 25 גרם גבינה מגוררת. מניחים כפיות מלאות של התערובת בתבניות המרופדות - משאירים רווחים לתפיחה. אופים בחום בינוני־גבוה במשך 18-16 דקות, עד שהחטיפים תופחים ומקבלים צבע חום־זהוב יפה. מגישים חמים־פושר.

>> לעמוד הפייסבוק של דנית סלומון




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה