פחות מ-200 קלוריות: מצעד הנשנושים הבריאים

מי פה לא אוהב לנשנש מפעם לפעם, שיצביע. לצורך כך, אספנו עבורכם אפשריות תזונתיות לנשנושים הכי בריאים שיש ויש גם כמה מתכונים

27/10/2016
גוני לב ארי קבלו עדכונים מגוני
  • בדואר
  • RSS

נשנושים. צילום: שאטרסטוק

לידיעת קוראי מדור הבריאות של סלונה, אם אוכלים נכון ובצורה מסודרת, אין באמת מקום לנשנושים, מסבירה שירלי קטרון, רוקחת ודיאטנית סופר-פארם. אבל מכיוון שאנחנו עוד לא רובוטים או העתק וירטואלי של עצמנו, רובנו נוטים לנשנש פה ושם. בעיקר כי הצורך לארוחת ביניים, או למיני ארוחה לעיתים מתעורר בשעות הקשות של אחר הצהריים או בין הבוקר לצהריים. שימו לב, קטרון ממליצה לא לוותר על הארוחות המסודרות ולא להפוך את אורחות חיינו לארוחת נשנושים אחת גדולה. וכעת, אפשר לעבור למצעד הנשנושים שלא עולים על 200 קלוריות.

ירקות בכל מיני צורות

כיד הדמיון הטובה עליכם: פירות וירקות יכולים לבוא חתוכים יפה בצורה אסטטית וצבעונית שמעוררת תיאבון, בצלחת או בקערה, בצלחות קטנות, ובליווי מטבל טחינה או יוגורט. זכרו, בפירות יש יותר קלוריות מאשר בירקות, לכן איכלו במידה. אפשר להוסיף פירות יבשים, גם כן במידה.

לדוגמא: שיפודים מירקות ומפירות, ירקות מגולגלים בדפי אורז – אפשר להוסיף ממרח פסטו או עגבניות, או אבוקדו, אשכול ענבים עם ארבעה רבועים קטנים של גבינה כחולה, שיקיים מפירות העונה ומירקות לפי טעמכם, מתכון לשייק ירוק: 4 גבעולי סלרי, שליש צרור עלי פטרוזיליה, תפוח ירוק, אגס, אפשר להוסיף כף אבקה של אצת ספירולינה, או עשב חיטה קפוא.

shutterstock_100394420_sec

אגוזים מכל הזנים

השתדלו לגוון בצריכה של סוגי האגוזים. זכרו שהאגוזים מכילים חומצות שומן בלתי רוויות שנחשבות לטובות, ובכל זאת, מדובר בשומן, לכן לא כדאי להגזים.

לדוגמא: חופן של שקדים וחמוציות, 25 פיסטוקים עם ארבע פרוסות של אננס מיובש, 1-2 כפות זרעי דלעת או זרעי חמנייה בגביע יוגורט, מתכון לעוגיות אגוזים: כוס שבבי שקדים, כוס גרעיני חמנייה, כוס גרעיני דלעת, 3 כפות סוכר, 1.5 חלבון – לערבב היטב, לפזר בצלוחיות מנג’טים ולהדק, לאפות 15-20 דקות ב-180 מעלות).

עוגיות אגוזים. צילום: שאטרסטוק

קטניות בשלל גוונים

הקטניות נחשבות למזון מרוכז מבחינת כמות החלבון והן מקור מוצלח לברזל, לאבץ ולסידן. בין הקטניות הפופולריות: גרגירי חומוס, מש, פולי סויה.

לדוגמא: 2-4 כפיות של חומוס עם צנונית חתוכה ומקלות גזר. אדממה (פולי סויה) מתובל במלח גס, אפשר בליווי מטבל של ספייסי מיונז – מיונז לייט עם קורטוב פילפל צ’ומה. אפשרות נוספת למתקדמים: להנביט מש ולנשנש מול הטלוויזיה.

פחמימות או לא להיות

זו קבוצת הנשנושים הרחבה ביותר, כאן תוכלו למצוא: גרנולות מכל הסוגים, שיבולת שועל, פופקורן (בהכנה ביתית, כך שאפשר לשלוט על המלח ועל השמן), פריכיות בטעמים, כמו זעתר, או שום לצד גבינה לבנה או מטבל יוגורט עם מלפפון חתוך ושמיר, חטיפי אנרגיה, חטיפי חלבון.

לדוגמא: פריכית עם ממרח ריקוטה רזה ודבש; גביע יוגורט תפוח, או פרי מועדף חתוך לקוביות ו-2 כפות גרנולה, אפשר להוסיף כפית דבש או סילן; קערה קטנה של שיבולת שועל עם תותים או פירות יער טריים והתזה של חלב דל שומן או חלב סויה.

שימו לב, לעיתים אנחנו מתבלבלים בין רעב לצמא. שתו כוס מים ובדקו האם אתם עדיין רעבים, אפשר ללוות את הנישוש עם שתייה וכך לשמור על רוויה – מים עם נענע, עם לימון, עם מלפפון, או חליטות צמחים לקראת החורף הקרב. בכל מקרה, שיהיה נשנוש מהנה ומזין.

נשנושים בריאים. צילום: יח"צ




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה