פותחים שולחן ברזילאי

השפלה הצורבת של ברזיל בחצי הגמר מול גרמניה היא לא פחות מהיסטורית. כדי לנחם את העצב, וכדי להזכיר שברזיל זה לא רק כדורגל. שלושה מתכונים למטבח ברזילאי משובח

11/07/2014
רעות חוצה קבלו עדכונים מרעות
  • RSS

"אני אוכל לספר לנכדים שראיתי בלייב את גרמניה מועכת את ברזיל", אמר לי בן זוגי בצער מעורב בפליאה. גם מי שלא מבין כלום ושום דבר בכדורגל, יכול היה להבין את גודל ההשפלה שחוותה הסלסאו (כך מכונה הנבחרת הברזילאית בארצה). היא נחשבה לאחת הנבחרות הטובות בעולם, שיאנית אליפויות העולם, ומי שלעולם אינה מפסידה במשחקים חשובים. אבל הכדור הוא עגול, כך אומרת הקלישאה, ובמשחק הגורלי הזה הוא גם היה אכזרי במיוחד.

ברזיל לא תשכח את המשחק הזה, לא בארבע שנים הקרובות, אפילו לא בארבעים השנים הקרובות. אבל אנחנו לא כאן כדי להתאבל, כלומר, לא רק. ברזיל היא הרי גם המדינה המארחת את משחקי המונדיאל וגם את האולימפיאדה שתתקיים ב2016. אין ספק ששני אירועי הספורט הכי גדולים בעולם, כיוונו זרקור ענק לעבר המדינה הדרום אמריקאית. על החופים המשוגעים שלה כבר ידענו, על הנשים היפות, על שמחת החיים, על הקרנבל, כל אלה הפכו את ברזיל ליעד אקזוטי במיוחד. המטבח הברזילאי גם הוא לא נעדר מהקסם של המדינה הלטינית. מטבח מתובל, מושפע ממטבחים לטיניים, קאריביים, אירופאים ואפילו אפריקאים. בחרתי שלושה מתכונים קלים להכנה של מאכלים מוכרים בכל בית ברזילאי. זה אולי לא ישכיח את השפלה הגרמנית, אבל זה בטוח ינחם את העצב.

אמפנדו די פרנגו (או: פאי עוף)

אמפנדו די פראגו של ברזיל (צילום: שאטרסטוק)

מנה קלאסית של כל אמריקה הלטינית. האמפנדס מגיעים ככיסונים ממלואים, או כמו במקרה הזה כפאי.

המצרכים לבצק:

75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר\ מרגרינה בטעם חמאה

4 כוסות קמח

2 חלבוני ביצה

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

המצרכים למילוי:

חצי ק"ג חזה עוף

חצי ק"ג שוקי עוף עם העצמות

5 כוסות מים

1 שן שום כתושה

2 עלי דפנה

מלח

2 כפות שמן קנולה

1 בצל קצוץ

3 כפוץ קמח תירס

2 כפות רסק עגבניות

1 כוס תירס קפוא

1 כוס אפונה קפואה

1 כוס זיתים שחורים מגולענים, שטופים וחתוכים לטבעות.

הכנה:

מערבבים את חומרי הבצק: החמאה, הביצים המלח, אבקת האפייה ו3 וחצי כוסות מהקמח (שומרים חצי כוס בצד) לבצק. להימנע מעיבוד יתר. רק עד שתגבש לגוש. מצננים במקרר לחצי שעה.

מרדדים את הבצק לעלה דק ומצפים תבנית אפיה משומנת היטב ומצופה בפירורי לחם עגולה בקוטר 26 ס"מ. מחוררים במזלג לכל האורך, חותכים את הבצק המיותר מהשוליים.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל150 מעלות, 20 דקות עד להזהבה קלה.

מערבבים את הבצק הנותר עם חצי כוס הקמח ויוצאים פירורים, אופים כ-15 דקות ב150 מעלות.

בסיר גדול מרתיחים את בשר העוף ביחד עם שום, מלח ועלי דפנה. לאחר הרתיחה נפטרים מהקצף, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מצננים לחלוטין. שומרים כוס מהנוזלים.

קוצצים את הבשר (אבל לא טוחנים, אלא עם סכין), נפטרים מהעצמות, העור וכולי.

בסיר גדול מחממים שמן קנולה, ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה. מוסיפים את העוף ומקפיצים כמה דקות, מוסיפים את רסק העגבניות, את נוזלי העוף ואת קמח התירס, את התירס הקפוא האפונה והזיתים. מביאים לרתיחה. מורידים מהאש.

משטחים את התערובת בתבנית הבצק, מפזרים מעל את פירורי הבצק, מכניסים לתנור שחומם ל150 מעלות ל-20 דקות.

 

בריגדיארו, כדורי שוקולד מפנקים:

כדורי שוקולד טעימים (צילום: שאטרסטוק)

מתכון פשוט וקל שאפשר להכין עם ילדים, ויטרף בשניות

המצרכים:

3 כפות קקאו איכותי ולא ממותק

1 כף חמאה

1פחית של חלב מרוכז

הכנה:

בסיר קטן מחממים את כל המרכיבים עד לרתיחה תוך כדי ערבוב.

לאחר שהתערובת מתעבה ומסמיכה מורידים מהאש (כ-עשר דקות).

מקררים עד שניתן לגעת בבלילה.

יוצרים כדורים קטנים, מקררים ואוכלים.

אפשר לצפות את הכדורים בקוקוס, קקאו, שקדים או מה שבא.

 

קוקטייל: קאשסה

קשאסה קוקטייל לאוהבים (צילום: שאטרסטוק)

הקשאסה הוא המשקה הלאומי של ברזיל, הוא מזכיר בטעמו רום, אך מיוצר שונה.

קפיריניה הוא הקוקטייל הכי מפורסם שמכינים מקשאסה

מצרכים:

חצי לימון חתוך לקוביות עם הקליפה

כפית סוכר

20 סיסי מיי סוכר

60 סיסי קשאסה

קרח גרוס

מעט מיץ לימון.

הכנה:

בכלי קטן כותשים ביחד לימון וכפית סוכר למחית

מוסיפים,קשאסה. מעבירים לשייקר ומוסיפים: קרח ומי סוכר ומשקשקים היטב.

מוזגים לכוסות נמוכות, זולפים מעט מיץ לימון מעל




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה