ערב של נשנושים וכדורגל

תקרית הנשיכה של סוארז הזכירה לי את החיבור המושלם בין נשנושים טעימים לצפייה בכדורגל. סלסה עגבניות, צי'פס בטטה, טורטיות ועוד כמה הפתעות לערב של כדורגל ופינוקים

30/06/2014
מירב גביש קבלו עדכונים ממירב
  • RSS

כדורגל ואני זה לא. אבל, פעם בארבע שנים, אני מצליחה להיתפס למשחק, לאוהדים ולהילולה. מרבע הגמר והלאה. מנצלת את ההזדמנות להזמין משפחה וחברים,אני אחראית על הנשנושים והם צועקים הוראות למסך.

ביום שני בערב, אני על הספה אחרי טיפול שיניים, לא מצליחה להתרכז בכלום. מדליקה טלוויזיה ועל המסך משחק: קמרון - ברזיל. לאט, לאט, האופטלגין מתחיל להשפיע ופתאום אני מרותקת למסך וצועקת לעברו בקול חלוש (מילים קצרות, שהשן לא תתעורר) 'יש', 'לא' 'למה?! מהחלון אני שומעת שאגות של שמחה.

כמה ימים אחר כך אני מדברת עם עידו אחיין שלי, על כדורגל והנשיכה של סוארז. 'הוא בטח היה רעב', הוא אומר.

אז במיוחד בשביל סוארז הרעב, כמה נשנושים פשוטים להכנה.

*

טורטיה אפויה מתובלת

טורטיות בתיבול פיקנטי (צילום: מירב גביש)

3 טורטיות תירס או רגילות חתוכות למשולשים קטנים,

1 כפית מלח גס

1 כפית כמון

2 כפות שמן

להניח על מגש עם נייר אפייה, לתבל ב: 1 כפית מלח גס, 1 כפית כמון, 2 כפות שמן.

תיבול נוסף: פתיתי צ'ילי, זעתר או פפריקה.

להניח על מגש עם נייר אפייה, להוסיף תיבול, לערבב היטב ולפזר על המגש.  להכניס לתנור ל-5 -7 דק' (לא יותר, רצוי אחרי 5 דק' לבדוק שלא יישרף), להוציא מהתנור, לקרר, לטעום ,אם יש צורך להוסיף מלח.

*

בטטות צלויות

בטטות ברוטב צילי (צילום: מירב גביש)

3 בטטות גדולות חתוכות רצועות

2 כפות שמן

2 כפיות סרירצ'ה (אבקת פלפל חריף, ניתן למצוא בחנויות המזרח הרחוק או במעדניות וחנויות תבלינים)  או 1 כפית אבקת צ'ילי

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר חום

להניח על מגש עם נייר אפייה, להוסיף תיבול, לערבב היטב ולפזר על המגש. לאפות ב-220 מע' בתנור שחומם מראש, כחצי שעה. לבדוק, מוציאים כשהבטטות שחומות, פריכות ורכות. להוציא ולהגיש.

*

 תפוח אדמה צלויים ברוטב צ'ילי מתוק

תפוחי אדמה ברוטב צ'ילי מתוק (צילום: מירב גביש)

4 תפוח אדמה חתוכים לריבועים (אפשר עם קליפה)

1 כוס רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

½ כפית אבקת צ'ילי (לא חובה)

להרתיח סיר עם מים רותחים וכפית מלח, להוסיף ריבועי תפוח אדמה, לבשל כ-7-10 דקות (שלא יהיה רך מדי), לסנן ולצנן.

להניח על מגש עם נייר אפייה, להוסיף תיבול, לערבב היטב ולפזר על המגש. לאפות ב-220 מע' בתנור שחומם מראש, כחצי שעה. מדי פעם לערבב במגש, מוכן כאשר תפוחי האדמה פריכים ורכים.

*

מטבלים שהולכים עם הכל

מטבלים שהולכים עם הכל (צילום: מירב גביש)

מטבל שמנת:

1 שמנת חמוצה

1 כפית סרירצ'ה או קצת פפריקה

1 בצל ירוק קצוץ - לערבב בקערה ולהניח במקרר עד ההגשה להתגבשות הטעמים.

סלסה עגבניות:

רבע בצל קצוץ דק

20 עגבניות שרי צבעוניות קצוצות דק או 2 עגבניות בשלות מגוררות בפומפיה גסה

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק

מלח לפי הטעם, 1 כף שמן זית. - לערבב ולהניח במקרר

מטבל אבוקדו:

1 אבוקדו מעוך

מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

מטבל מיונז וחרדל:

2 כפות מיונז

1 כפית חרדל גרגרים או דיז'ון




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה