ערב בהס 4

הס 4, "בית קפה עם מטבח" כפי שמכנה אותו השפית והבעלים תמר כהן צדק החל לפעול במתכונת ערב פעמיים בשבוע. יצאנו לארוחת ערב אינטימית

01/01/2018
רעות חוצה קבלו עדכונים מרעות חוצה
  • בדואר
  • RSS

אחרי שבוע עמוס שפעת וצינון החלטנו לצאת לערב לאוורור הגוף והנפש, אדומי אף יצאנו לדרך במטרה להגיע אל בית הקפה "הס 4", של השפית תמר כהן צדק. לאחר עשור של פעילות במסעדה הקודמת שלה 'קוצי'נה תמר', בחרה כהן צדק לסגור את המסעדה שהפכה אותה לאחת מהשפיות הבכירות בארץ ולפני כשנה פתחה בית קפה קטן ושכונתי שמגיש לצד ארוחות בוקר וכריכים גם ארוחות צהריים מושקעות ומנחמות בעיקר מהמטבח האיטלקי. עד לא מזמן פעלה "הס 4" רק עד שעות הערב המוקדמות, ומעכשיו פועלת גם בימי רביעי וחמישי בשעות הערב החל מ- 18:30-23:00.

הגענו אל המסעדה בשעת ערב, בית הקפה קטן, כמה שולחנות בפנים ובחוץ, צמודים למטבח קטן והכל ביחד משדר אווירת ביסטרו מקומי. לצידנו סעדו בעיקר משפחות, והאווירה האינטימית בשילוב העיצוב הוינט'גי והפשוט נתנו הרגשה שכולנו הוזמנו לארוחה אצל סבתא.

התפריט, ברוח המינימליזם של המקום, הוא דף משוכפל של מחברת עליו כתוב בכתב יד את  מנות הערב. כהן צדק, שלמדה והתמחתה בבישול איטלקי ובייחוד במנות מחבל אמליה-רומאנה בצפון איטליה, מציעה בתפריט הערב חלק ממנות הדגל של מסעדת האם קוצ'ינה, לצד מנות על בסיס חומרי גלם עונתיים ומקומיים והכל באווירה איטלקית כפרית ושונה מאוד מהמטבח האיטלקי המערבי שאנחנו מכירים.

צילום: רעות גוויסר

למנות ראשונות בחרנו את הבודינו פרמז'נו, סופלה גבינות אוורירי ופטריות צלויות (42 ש"ח), ולצידו ריזוטו יער, שלושה סוגי פטריות עם פרמז'ן, חמאה ויין לבן ( 52 ש"ח). הבודינו היא מנת פתיחה קטנטנה של תפיחת גבינה במליחות קלה ומשתלבת מעולה עם טעם הפטריות הצלויות מעל, כמה ביסים והיא נגמרת. את מנת הריזוטו אהבנו במיוחד, האורז היה עשוי במדויק ונתן קונטרה מעולה לרוטב הקליל ולמרקם הפטריות הצלויות.

צילום: רעות גוויסר

צילום: יח"צ

מנות הפתיחה נתנו ציפייה למנות בהמשך, בזמן שהמתנו להן, הטבח האיטלקי יצא לפתע מהמטבח ופצח בשירה בקול מפתיע, משכנע את המשפחה שישבה בשולחן הסמוך להצטרף אליו והם אפילו זורמים, ולרגע אחד לפחות רבע מהאנשים במקום מזמרים בקולי קולות והיתר מוחאים כפיים. ולאחר החלק האומנותי התפנינו למנות העיקריות.

טליאטלה רגו, שלושה סוגי בשר בבישול ארוך ברוטב עגבניות טריות (66 ש"ח) וסינטה בבלסמי ושפצלה (110 ש"ח). מנת הטליאטלה היא התשובה לאוכל מנחם, חף מיומרות וטעים. טריות הפסטה מורגשת והיא שומרת על נוכחות בתוך רוטב עשיר, צלחת פסטה הגונה. מנת הסינטה לא איכזבה גם, נתחי הסינטה היו צלויים במידה המדויקת ולצידם הבצקניות שספגו מעט ממיצי הבשר והרוטב.

צילום: רעות גוויסר

צילום: רעות גוויסר

לקינוח איפשרתי לבן זוג קצת חופש בחירה וכמובן, ידעתי שאשלם על זה ביוקר. מנת התאנים ומסקרפונה (34 ש"ח), הייתה מרעננת אבל בשביל חובבת מתוק כמוני לא לא ממש ענתה על ההגדרה קינוח. לצד הקינוח נהנינו, באמת, מכוס אספרסו מצוינת, עם קפה חמצמץ ומריר בדיוק במידה הנכונה.

צילום: רעות גוויסר

הס 4 הוא בית קפה שכונתי שמצליח לתרגם את האווירה הביתית והחמימה גם לשעות הערב. התפריט פשוט במובן הטוב של המילה ומציע, לפני הכל, אוכל טעים ומשביע חף מיומרנות או פיוז'ן קולינרי משוגע. לצד מסעדות השף המוגזמות שמסביב, הוא מציע אווירה נעימה ואינטימית ומחירים נגישים כדי שתוכלו להגיע אליו וליהנות מארוחה נעימה וטעימה בחברת אנשים שאתם אוהבים, לפעמים זה כל מה שארוחת הערב שלנו צריכה להיות.

*הכותבת הוזמנה לארוחה זוגית




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה