על בירת בוטיק ונשמה ישראלית

טרנד בירות הבוטיק הגיע לרמת הגולן ב-4 סוגים איכותיים של בירת "בזלת". אפילו את הקלוריות הפחיתו

05/08/2010
תל אביבית נמרצת לשעבר קבלו עדכונים מתל
  • RSS
» בירה בזלת

אני חייבת להתוודות, למרות שבאוכל אני מבינה לא מעט, ברגע שזה מגיע לאלכוהול, הידע שלי מסתכם ביכולת לשתייה מרובה, מבלי להקיא או להתמוטט. בפרט בכל מה שקשור לבירה. למרות הגנים הרוסיים שלי אני שייכת לאותם 65% אחוזי הישראלים ששותים את מותגי המיינסטרים מהקיוסק השכונתי.

בשבילי בירה היא בסך הכול המשקה הקייצי האולטימטיבי, המיועד למטרת התרעננות בזמן הרביצה על החוף. למרות ההתייחסות החזירית הזאת לאלכוהול, על הטרנדים והאופנות אני אוהבת להתעניין וללמוד כי אין מה לעשות, טרנדיות ואופנתיות מזדהים באופן טוטאלי עם הקיום הנשי.

בוטיק ציוני גאה

אם תתבוננו סביבכם, הלהיט הטרנדי ביותר כיום הוא להשתמש בתוספת הקטנה "בוטיק" על מנת לייחד, לייקר ולהבליט את ייצור הבוטיק, שמצטייר לנו כמוקפד יותר ואליטיסטי. אז אנחנו קונים בחנויות בוטיק, מתפנקים בספא בוטיק, נופשים בצימר בוטיק, אוכלים קרואסון מבוטיק, קונים יינות מיקבי בוטיק ושותים בירת בוטיק. אני בולמת את שטף הכתיבה ונעצרת דווקא על הבירה כי היא מסמלת את המפגש בין אהבתי הגדולה לבורותי הסודית וגם כי שנת 2010 היא שנת פריצתה לתודעתנו השתיינית.

מבשלות רמת הגולן בשיתוף יקביי רמת הגולן, לקחו על עצמם משימה: להביא אלינו את הטרנד, על ידי זיהוי הייחודיות הישראלית והכנסתו למשקה העממי, הבירה. כך נולדה לה בירת הבוטיק הישראלית החדשה ‘בזלת’, הבייבי החדשה שסיימה בימים אלו את תהליך לידתה, ושנועדה להעניק לשתיית הבירה הישראלית את הכבוד הלאומי, שלא הצליחו להנחיל הבירות הישראליות האחרות, וגם על מנת שגם לנו תהיה נציגה ראויה בטרנד העולמי של יצירת בירות מקומיות.

כדי לחוות על בשרי את הלידה האופנתית של ה’בזלת’ הטרייה, יצאתי עם משלחת של שתיינים מביני עניין לצפון רמת הגולן, לעיירה המרוחקת קצרין, כדי לטעום את מה שמבטיחים כי עתיד להפוך לצעקה האחרונה בתרבות השתייה הישראלית.

בירה לכל מנה

אירוע ההשקה התמקם במסעדת ‘ברוהאוס’ שבקומה השנייה של מבשלת רמת הגולן. כיוון שהטרנד החם הבא הוא התאמתה של הבירה לאוכל, ארז קומרובסקי, הידוע ביכולתו הנדירה להביא את הטבע המקומי לתוך הצלחת, התאים ל- 4 סוגיה של "בזלת" מנות בעלות מורשת מקומית. כתפיו המחוספסות של הבראומסטר ניקולה, בעל החיוך האינסופי, נשאו את תפקיד הסיור המודרך בין המיכלים הנוצצים.

בירת בזלת כאמור מגיעה ב-4 טעמים. בזלת פילזנר בעלת ה’סלים בודי’ (ולכך עוד נחזור בהמשך) היא בירה קלילה בעלת ארומה עשבונית ולכן מתאימה למזיגה אפילו בתוך כוסות שמפניה. לצידה הגיש לנו ארז את מנות הפתיחה המקוריות פאקורה במיה וקמח חומוס, גוואקמולה עם נענע ופאפדם קלוי. בזלת חיטה בעלת מרקם עכור, טעם ‘בווארי’ קלאסי וניחוח בננה, שהוגשה לנו עם מנות ראשונות של דגים מטוגנים, סלסת עגבניות צ’ילי וכוסברה ונקניקיות מיני צנוניות חריפות עם חרדל. זה היה שילוב הרמוני בין שומניות הטיגון וטעמי הים של הדגים עם טעמה המריר של הבירה, אבל על החריפות הייתי מוותרת כאן. בזלת אייל ענברי בעלת טעם מורכב יותר, בזכות דומיננטיות טעם השמרים שבה וארומה מעושנת שהיא משאירה בפה, הוגשה לנו עם המנות העיקריות של המבורגר שפונדרה וכתף, תרנגולות אורגניות על הגריל וסלט מתפוחי אדמה סגולים, שעועית טרייה ובצל ירוק. את הבזלת הרביעית, שחדרה עם טעמה אל ליבי יותר מבין כולן, בזלת דאבל בוק, הגישו בארוחה הזאת דווקא עם הקינוחים – מרק ליצ’י, סברסים תאנים ומרצפן. בזלת הדאבל בוק, לאגר כהה קטיפתית ועוצמתית בעלת 8% אלכוהול, מביאה איתה ארומאטיות עשירה ואפילו קצת מתיקות. לדעתי, בתוספת של קצת אומץ תזרום בכיף בגרון גם לפני ארוחה וגם ללא הקינוח.

ואפילו מופחת קלוריות!

מסתבר שגם בבירות יש אופנות ומגמות והיום הכיוון הוא לבירות טריות שמתחברות נפלא לטרנד הבריאותי. וכאן אני חוזרת לביטוי ה’סלים בודי’ שכל כך התחבר אליי ומגיעה לבשורה החשובה ביותר של הכתבה האלכוהולית שלי: הקטנת אחוזי אלכוהול בבירות קלילות משרת מסתבר, את המטרה של נשים בכל טווחי גילאים, להכניס כמה שפחות קלוריות לגוף! תוסיפו לזה את הבקבוק האלגנטי עם מראה הרטרו המעודכן, כמו של שמלת דודה משנות ה- 50 בתוספת נעלי עקב אופנתיות ונועזות, וקיבלתם משקה מחמיא ואופנתי בצורת בירת בוטיק.

עולם הבירה אינו מסתכם בפסטיבלים הומים ובשתייה עממית בים או בבר. בירה מסתבר, יכולה גם לבטא את החמימות הישראלית, להיות אליטיסטית ולשלב בטעמיה את הראשוניות והפסטורליות יחד עם עוצמת הבזלת של רמת הגולן. עם קצת דמיון היא אפילו יכולה להחליף את היין כמלווה הרשמי בארוחות טעימות. לפי הסקרים והמדדים, צריכת הבירה הישראלית השנתית היא רק 13 ליטר לנפש (לעומת 140 ליטר בצ’כיה למשל), מה שהופך את ההשקה של בירת בוטיק חדשה למעשה אמיץ, מצד שני, אם כבר לשתות אז למה לא משהו איכותי ואם כבר בירה אופנתית אז למה שלא תהיה לנו אחת ציונית משלנו?

לבלוג אוכל תל אביבי נמרץ




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך