עולמות חדשים של טעם ב-5 דקות

אותם מרכיבים בסיסיים, ועדיין 4 גרסאות שונות לחלוטין של עוף ותפוחי אדמה: כי אוכל אפשר לגוון בקלות, במינימום זמן ובהנאה, ולהשיג תוצאה מעוררת תאבון

28/03/2017
דניאל לוין קבלו עדכונים מדניאל
  • בדואר
  • RSS

להכין מנות מגוונות וטעימות בלי הרבה מאמץ (צילום: שאטרסטוק)

כל כך הרבה פעמים אנחנו חוששות להחליף מתכון מנצח, ויש המון סיבות טובות – הילדים שאוהבים, המהירות, הקלות או פשוט מתוך הרגל. אבל בואו נשים את הדברים על השולחן: לעשות את אותו הדבר שוב ושוב זה כבר קצת משעמם. אפשר להישאר עם אותם חומרי הגלם הבסיסיים שבני המשפחה אוהבים ולהפתיע אותם בכל פעם קצת אחרת – איך מתכון בסיסי של עוף פתאום פותח פתח לעולמות מלאים וחדשים של טעם?

עוף ותפוחי אדמה: התיבול שעושה את ההבדל

כשזה מגיע לאוכל אנחנו רוצות אוכל טעים, בריא ואם אפשר גם קל להכנה ובלי התעסקויות מיותרות. זאת בדיוק הסיבה שעוף בתנור עם תפוחי האדמה הוא מנה כל כך פופולארית – ארוחה שלמה בתבנית אחת שכמעט לא דורשת התעסקות. השילוב של בישול משותף בתנור מעניק עושר של טעמים, מרקם נהדר ומפיץ בבית ניחוחות נפלאים ויחד עם סלט ירקות זו ארוחה מושלמת של טעמים ומזונות.

מגוון מוצרי דורות להכנה מהירה של מרינדות (צילום: יח"צ)

מקפיא ההפתעות

כל מה שעוף ותפוחי אדמה בתנור צריכים כדי לקבל כל פעם טעם קצת אחר הוא המשרה, או המרינדה, והאפשרויות בלתי מוגבלות. היום אפשר בקלות לשמור את כל מרכיבי המרינדה בפריזר ובכל פעם להחליט על משהו שונה, בקלות, ללא מאמץ וללא פשרות. זו בדיוק החשיבה שמנחה את קו המוצרים של חברת דורות, שנועד לאפשר גם הכנת מרינדות בצ'יק צ'ק ללא התעסקויות מיותרות, ריחות בישול על הידיים, תוך חיסכון של זמן ומאמץ בלי לוותר על הבריאות או הטעם.

אז איך עושים את זה? בקלות. את המתכונים הבאים ניתן לגוון בתוספת של בטטות או ירקות אחרים, לשנות את מרכיבי המרינדה או אפילו רק לשנות את סוג העוף. כך ניתן לגוון כל הזמן ולהפוך גם את ההכנה וגם את הארוחה לכיף אחד גדול.

עוף ותפוחי אדמה בתנור – מתכון בסיסי

עוף ותפוחי אדמה בתנור, מתכון בסיסי (צילום: שאטרסטוק)

המצרכים:

6 כרעי עוף (בערך קילו וחצי)

6 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים או חתוכים לקוביות

1/2 כוס שמן זית

8 טבליות שום דורות

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מערבבים את השום והשמן יחד.

מניחים את העוף ותפוחי האדמה בתבנית.

מפזרים מלח ופלפל ויוצקים את תערובת השמן והשום על העוף ותפוחי האדמה. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומבשלים כשעה. מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עוד כחצי שעה.

סודות המרינדה

עוף במרינדה מצריך השריה עדיף למשך הלילה במקרר, אבל אפשר להסתפק גם בשעתיים במקרר. אחרי שמניחים את העוף ותפוחי האדמה בתבנית שופכים את המרינדה, מכסים וכמו במתכון הבסיסי, מבשלים שעה מכוסה ברדיד אלומיניום ועוד חצי שעה ללא ומגישים.

עוף ותפוחי אדמה בפסטו, ניתן גם לקשט בפלחי לימון ורוזמרין (צילום: שאטרסטוק)

מרינדת פסטו

חבילת רוטב פסטו של דורות

1/2 כוס יין לבן יבש

1 כף חרדל

חצי פלפל חריף

1 טבליה פטרוזיליה או כוסברה דורות

1/2 כוס יין לבן יבש

1 כף מיץ לימון

1 כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל

3 כפות שמן זית

לערבב את כל החומרים יחד ולהשרות את העוף. שולפים את העוף ומניחים אותו ואת ותפוחי האדמה בתבנית. שופכים את המרינדה, מכסים בנייר אלומיניום, מבשלים שעה מכוסה ברדיד אלומיניום ועוד חצי שעה ללא ומגישים.

עוף במרינדת עגבניות ובזיליקום, גם תפוחי האדמה נצבעים באדום (צילום: שאטרסטוק)

מרינדת עגבניות ובזיליקום

חבילת רוטב עגבניות ובזיליקום של דורות

1 חבילה קטנה רסק עגבניות

1/2 כוס מים

3 כפות שמן

1 כפית פפריקה מתוקה (אפשר חצי מתוקה וחצי חריפה)

טבליה שום דורות

כמה טיפות טבסקו

מלח ופלפל

לערבב את כל החומרים יחד ולהשרות את העוף. שולפים את העוף ומניחים אותו ואת ותפוחי האדמה בתבנית. שופכים את המרינדה, מכסים בנייר אלומיניום, מבשלים שעה מכוסה ברדיד אלומיניום ועוד חצי שעה ללא ומגישים.

עוף ותפוחי אדמה במרינדה אסייתית לצד סלט ירוק (צילום: שאטרסטוק)

מרינדה אסייתית מתקתקה

חבילה רוטב סצ'ואן דורות

טבליה רוטב שום ודבש דורות

טבליה ג'ינג'ר דורות

1/2 כוס מיץ תפוזים (לא חובה, אפשר מים)

1/3 כוס שמן (אפשר שמן בוטנים)

2 כפות סויה

2 כפות שומשום (לא חובה)

לערבב את כל החומרים יחד ולהשרות את העוף. שולפים את העוף ומניחים אותו ואת ותפוחי האדמה בתבנית. שופכים את המרינדה, מכסים בנייר אלומיניום, מבשלים שעה מכוסה ברדיד אלומיניום ועוד חצי שעה ללא ומגישים.

עוף ותפוחי אדמה בתפוזים, מנה שכולם אוהבים (צילום: שאטרסטוק)

מרינדת תפוזים

4 טבליות ג'ינג'ר דורות

3 טבליות שום דורות

2 כוסות מיץ תפוזים

2 כפות דבש או סילאן או סירופ מייפל

2 כפות מיץ לימון

מלח ופלפל

לערבב את כל החומרים יחד ולהשרות את העוף. שולפים את העוף ומניחים אותו ואת ותפוחי האדמה בתבנית. שופכים את המרינדה, מכסים בנייר אלומיניום, מבשלים שעה מכוסה ברדיד אלומיניום ועוד חצי שעה ללא ומגישים.

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה