עוגת תפוזים ושקדים לפסח

קולקציית קינוחי הפסח של רשת מתוקה כבר מחכה לכם בחנויות. מתוכה, קבלו מתכון לעוגה בחושה, שמככבת בקונדיטוריה במשך שנים

08/04/2014
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

עוגת תפוזים ושקדים לפסח. צילום: בני גם זו לטובה

מילה אישית ממירי ארזי: "עוגה תפוזית זו בעלת מרקם וטעם של מרציפן הום מייד מלווה אותי כבר שנים, למרות שיש פה קצת בוג'רעס שווה להתאמץ".

חומרים (ל-2 עוגות בתבנית אינגליש קייק 25 ס"מ):

180 גר' חמאה בטמפ' החדר

1 כוס סוכר (200 גר') - 150 גר' לחלמונים ו-50 לחלבונים

9 ביצים

1 תפוז שלם שקליפתו שטופה

2 כוסות + ¾ כוס שקד טחון טבעי (230 גר')

2 כפיות אבקת אפייה (5 גר')

⅓ כוס קמח תפוח אדמה (45 גר')

¼ כוס קמח מצה (35 גר)

* ניתן להוסיף חצי חופן אגוזי פקאן

אופן ההכנה: 

מפרידים את החלמונים מהחלבונים, את החלבונים מניחים בקערת מיקסר נקייה, שלושה חלמונים שמים בקערה נפרדת, את שאר החלמונים אפשר לשמור בקופסה אטומה במקרר.

חותכים את התפוז בצורה גסה ( עם הקליפה ) ושמים במעבד מזון או בבלנדר (את כולו, כולל הקליפה) ומרסקים למחית פרי עם חתיכות פרי.

שמים במיקסר עם וו גיטרה כוס וחצי מהסוכר ואת החמאה ומעבדים כחצי דקה עד לקבלת תערובת אחידה (יש להימנע מהקצפת יתר), מוסיפים בהדרגה את החלמונים עד להטמעה במסה. מוסיפים את התפוז המרוסק ומעבדים קצרות. מניחים בצד.

מערבבים יחדיו את החומרים היבשים בקערה.

מקציפים במיקסר עם מקצף את החלבונים, כשמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים בהדרגה את חצי כוס הסוכר שנותרה, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף רך.

מקפלים בעדינות לתוך מסת החלמונים והתפוז את החלבונים והיבשים לסירוגין (מתחילים עם היבשים).

מוזגים לתוך שתי תבניות אינגליש מרופדות בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם לחום בינוני (165 מעלות) כ-30 דקות. 

ועוד טיפ: מהחלמונים שנשארו הכינו קרם ברולה, קינוח נפלא לסיום ארוחת החג ולצד העוגה.

המתכון באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.

צילום: בני גם זו לטובה




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה