עוגת ספוג תפוזים של קרין גורן

עוגה פשוטה ונהדרת, קלילה ומהירה להכנה, עם 5 מרכיבים ו-5 שלבי הכנה בלבד, ובלי להפריד ביצים

13/10/2015
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

עוגת תפוזים של קרין גורן. צילום: נועם פריסמן

המצרכים לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ:

4  ביצים

1/2  1 כוסות סוכר (300 גר')

3/4  כוס שמן

2  תפוזים גדולים לקליפה+מיץ (צריך כוס מיץ. אם מתקבל פחות מיץ מהתפוזים - משלימים כמות עם מים(

2  כוסות קמח תופח (280 גר')

תרסיס שמן פאם קנולה

אופן ההכנה:

במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במשך 10 דקות במהירות מקסימאלית. מוזגים פנימה שמן לאט, תוך כדי הקצפה.

מגרדים קליפת תפוז וסוחטים מיץ (אם מתקבלת פחות מכוס של מיץ, משלימים לכוס מידה בתוספת מים). מוסיפים לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה איטית.

מוסיפים קמח ומקציפים לאיחוד טעמים.

יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 45 דקות, עד להשחמה והתייצבות (עד שקיסם יוצא יבש).

 ***

המתכון הוא חלק מסדרת הרשת החדשה של קרין גורן, ''מתכונים מתוקתקים''

>> לצפיה בהכנת המתכון, שלב אחר שלב:




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה